08.11.2016, 09:57 UTC
Dla mnie Vive ma jedną, ale BARDZO znaczącą przewagę - room scale, czyli możliwość chodzenia po pomieszczeniu, co przekłada się na chodzenie w VR. W Oculusie się tylko stoi/siedzi. No i kontrolery, ktore dają Ci 2 ręce w VR. To jest niezaprzeczalna przewaga, która bije na głowę nieco lepszą jakość obrazu w Rifcie.
1) Jakość obrazu w Rifcie JEST lepsza, niezaprzeczalnie, ale tylko trochę.
2) Tak, wiem, że Rift ma już kontrolery, które będą dostępne na gwiazdkę, ale ich koszt jest porażający i sprawia, że OR w sumie kosztuje więcej niż Vive - a jednak nie ma możliwości chodzenia, tylko statyczne granie.
Testowałem obydwa rozwiązania i moim zdaniem Vive to lepsze rozwiązanie, jeśli myśli się o VR dla VR.
Jeśli ktoś chce VR jedynie dla Elite, to Oculus ma nieco lepszą jakość wyświetlania, więc jest lepszym rozwiązaniem w takim wypadku.
1) Jakość obrazu w Rifcie JEST lepsza, niezaprzeczalnie, ale tylko trochę.
2) Tak, wiem, że Rift ma już kontrolery, które będą dostępne na gwiazdkę, ale ich koszt jest porażający i sprawia, że OR w sumie kosztuje więcej niż Vive - a jednak nie ma możliwości chodzenia, tylko statyczne granie.
Testowałem obydwa rozwiązania i moim zdaniem Vive to lepsze rozwiązanie, jeśli myśli się o VR dla VR.
Jeśli ktoś chce VR jedynie dla Elite, to Oculus ma nieco lepszą jakość wyświetlania, więc jest lepszym rozwiązaniem w takim wypadku.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)