02.01.2016, 19:21 UTC
Każde zdjęcie wymaga obróbki, ja to doskonale wiem. Znam też dobrze proces selekcji (https://m.flickr.com/#/photos/pmalacha/s...136403989/
).
Mi chodzi o "przedobrzenie" - jego zdjęcia są bardzo dobre, tylko mam wrażenie, że facet nie ma umiaru przy podkręcaniu kolorów, kontrastu i balansu czerń / biel. To jest niestety przypadłość, na którą cierpi zbyt wielu współczesnych fotografów...
No chyba że tylko mam takie wrażenie, bo oglądałem te foty na moim pracowniczym lapku, a on nie ma dobrego ekranu. Przejrzę jeszcze raz na domowym PC - tam mam dobrze skalibrowany ekran IPS, który świetnie oddaje rzeczywiste kolory
).Mi chodzi o "przedobrzenie" - jego zdjęcia są bardzo dobre, tylko mam wrażenie, że facet nie ma umiaru przy podkręcaniu kolorów, kontrastu i balansu czerń / biel. To jest niestety przypadłość, na którą cierpi zbyt wielu współczesnych fotografów...
No chyba że tylko mam takie wrażenie, bo oglądałem te foty na moim pracowniczym lapku, a on nie ma dobrego ekranu. Przejrzę jeszcze raz na domowym PC - tam mam dobrze skalibrowany ekran IPS, który świetnie oddaje rzeczywiste kolory
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)