19.07.2023, 10:03 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.07.2023, 12:56 UTC przez MistyPL.)
![[Obrazek: image.png]](https://cdn.discordapp.com/attachments/1128601729936662549/1131164000860786748/image.png)
Boski siedział z wraz Inżynierem przy biurku zapełnionym wielką stertą różnorakiej broni. Przeglądali właśnie ekwipunek który planowali zabrać na wycieczkę do Sati. Nagle zapiszczał komunikator Kazia.
Odebrał i przez chwilę słuchał kiwając głową.
- Tak Panie Zgroza Nieba. Zgadzam się na pana warunki. Zapraszam na pokład. Czekamy na orbicie HR 8444 2 dzisiaj około dwudziestej. Tak polecimy do Sati. Dobrze. Super. Dziękuję i do zobaczenia! –
Kaziu zamknął komunikator i spojrzał na Zorro. Ten siedział rozparty z żółtą butelką płynu regeneracyjnego w dłoniach.
- Więc jednak zadecydowałeś się wywalić kasę ? –
-Tak. Nie miałem wyjścia. Ten pierwszy najemnik ma takie same doświadczenie bojowe jak my, więć mizernie a możemy potrzebować wsparcia ogniowego. Lepiej dmuchać na gorące… -
- Na zimne?! –
- Na zimne tym bardziej… Szkoda że Misty i Zorial nie mogą z nami lecieć. Im więcej ludzi tym lepiej –
- No niestety. Ekipa z wyprawy się rozpadła. mDario poleciał ponoć gdzieś daleko. Kmdr NietoKT robi licencje pilota naziemnego. Z Baddafinem i Radosławem kontakt się urwał całkowicie. Pewnie siedzą gdzieś na ciepłej planecie i spijają drinki za zarobioną kasę. Pozostali też całkowicie zniknęli z pola widzenia. No poza Cahirem który wysłał mi ostatnio pocztówkę z podróży do Saggitariusa. –
- a Komandor Borg? Komandor eXon? –
- Ostatnia wiadomość od Borga jest sprzed kilku miesięcy. Potem cisza. A Komandor eXon poleciał razem z nami do Stanton no i chyba się tam mocno zabawił bo nie ma od niego wieści od dłuższego czasu. Ostatnio opowiadał że złamał nogę na jakiejś stacji górniczej. Może się jeszcze kuruje.. –
- No to kiepsko. Mam nadzieje że dzisiejszy rajd nie skończy się totalną klapą …. W każdym razie wysłałem info do znajomych. Może ktoś znajdzie czas i z nami poleci. Zobaczymy. –
Kaziu podniósł z biurka pistolet. Przeładował i spojrzał przez celownik na Zorro.
- Ruszamy za osiem godzin. Zapraszam na drinka. Golniem delikatnie a potem spać! –
![[Obrazek: rzezniewinioatek.png]](https://cdn.discordapp.com/attachments/366246888846000128/1131174689650249788/rzezniewinioatek.png)

.png)
.png)
.png)