01.05.2023, 17:46 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.05.2023, 18:23 UTC przez MistyPL.)
Pokład TWH Boski Penetrator
01.05.3039 , godz. 20:50 system Blie Aec HW-N d6-1
01.05.3039 , godz. 20:50 system Blie Aec HW-N d6-1
- Ok. Wyładujcie te kapsuły tutaj. Zawartość cała? – Pogan wskazał dokerom miejsce rozładunku i zapytał medyka o wyniki skanu kapsuł.
- W sumie tak. Te kapsuły są w porządku. Oto nasz doktorek a obok jest Kapitan Boski –
- Hmm może go tak zostawimy? Trochę sobie dziadek odpocznie? – z przekąsem zapytał NietoKT![[Obrazek: image.png]](https://cdn.discordapp.com/attachments/1011316226011697152/1102650329893437450/image.png)
- Bez żartów komandorze. Rozmrozić. A kapsuła z komandorem Zorro? –
Medyk pokręcił głową. Pokazał ręką leżącą boku kapsułę.
- To tamta. Wyładowana ze statku komandora Baddafina. Ale.. –
- Tak? –
- Mamy z niej nietypowe odczyty –
- Czyli? -
- Nie wiem. Musimy otworzyć ale nie uszkodzona. Trzeba palnikiem. Lepiej ją od razu zabrać do ambulatorium na wszelki wypadek. –
![[Obrazek: image.png]](https://cdn.discordapp.com/attachments/1011316226011697152/1102650408662487050/image.png)
Złapali w czterech kapsułę , zataszczyli do windy a potem do sektora medycznego. Tam zamknęli ją w szczelnym pomieszczeniu i medyk rozpoczął procedurę awaryjnego otwierania. Po chwili wieko się podniosło. Kapsuła była pusta. Nagle na jej krawędziom ukazała się małe uszy i wszyscy usłyszeli głośne „ miauu” ….
- Co to ma być? – zdębiał komandor Pogan!
- Co to ma być? – zdębiał komandor Pogan!
![[Obrazek: korba_w_escapodzoe.jpg]](https://cdn.discordapp.com/attachments/1011316226011697152/1102651044456046612/korba_w_escapodzoe.jpg)
- Noo aa ? to… kot? – Wyjąkał zdziwiony medyk
-Ale numer. Zorro wsadził kota do kapsuły. A gdzie on sam? –
Pogan otworzył pomieszczenie i wszedł do środka. Pochylił się nad otwartą kapsułą i wziął kota na ręce. Pogłaskał go ze uszami. Zajrzał do środka. Na dnie leżał osobisty komunikator komandora Zorro z Sari. Podniósł go.
- Proszę to poddać analizie. Bez sensu aby ktoś zostawiał kota i komunikator w kapsule a sam zginął w przestrzeni. Obstawiam że on coś wykombinował. –
Chwilę później na mostku.
- Odzyskaliśmy ostatnie nagrania z komunikatora –
- Proszę odtworzyć na ekranie głównym - Pogan! wskazał wielki monitor na mostku. Po chwili na ekranie ukazała się twarz Zorro
-Ale numer. Zorro wsadził kota do kapsuły. A gdzie on sam? –
Pogan otworzył pomieszczenie i wszedł do środka. Pochylił się nad otwartą kapsułą i wziął kota na ręce. Pogłaskał go ze uszami. Zajrzał do środka. Na dnie leżał osobisty komunikator komandora Zorro z Sari. Podniósł go.
- Proszę to poddać analizie. Bez sensu aby ktoś zostawiał kota i komunikator w kapsule a sam zginął w przestrzeni. Obstawiam że on coś wykombinował. –
Chwilę później na mostku.
- Odzyskaliśmy ostatnie nagrania z komunikatora –
- Proszę odtworzyć na ekranie głównym - Pogan! wskazał wielki monitor na mostku. Po chwili na ekranie ukazała się twarz Zorro
„ No niestety…Nie udało mi się. Dranie rozwalili Gąskę!!! Zostało mi dwa procent do rozszczelnienia poszycia. Dali mi chwilę na przejście do kapsuły. Ale muszę uratować też moją Korbe, więc zamknąłem ją w drugiej kapsule. Włożę tu też ten komunikator. Jest ustawiony na odbieranie sygnału z mojego pada. Dzięki temu mnie znajdziecie. Zabierają mnie na pokład jakiejś Anakondy. Wielka jest i dobrze uzbrojona. Uważajcie! Powodzenia ! „
- Anakonda?! Więc nie by na żadnym ze zniszczonych przez nas statków? –
- Na to wygląda Komandorze –
- Uff to kamień z serca. Proszę uruchomić odbiór sygnału co niby z pada Zorro leci –
- Chwila. Już. Proszę –
- to gdzie on jest? –
- Sygnał jest w ruchu. Ale wychodzi na to że statek zmierza w stronę systemu Droett XD-T d3-22. Co tam może być? -
- Kawał drogi stąd! Lecimy! –
Komandor Zorro jest do odbioru na jednym z megashipów , Kto pierwszy prześlę zdjęcie z dokowania na megashipie w Droett XD-T d3-22 otrzyma 100 PW ekstra.
Koniec eventu J
Koniec eventu J

.png)
.png)
.png)