01.05.2023, 14:50 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.05.2023, 17:13 UTC przez MistyPL.)
Pokład TWH „ Poszukiwacz” Kmdr Pogan!
01.05.3039 , godz. 17:00 system Blie Aec JW-N D6-0
01.05.3039 , godz. 17:00 system Blie Aec JW-N D6-0
- Uwaga wszyscy. Na podstawie danych z dalekiego skanu, przesłanych przez Komandora NietoKTa . Zlokalizowaliśmy miejsce ataku na statek Inżyniera. Wskakujemy do systemu Blie Aec JW-N D6-0. Lecimy w kluczu, Wszyscy zamykają cel na moim. Polowanie czas rozpocząć! – uśmiechnął się pod nosem. Sześć statków przeciwko jednemu. W tym super szybki, zmodyfikowany do przechwytywania Eagle. Kolesie nie mają szans. Eskadra wyszło z podprzestrzeni przy głównej gwieździe.
- Rozpocząć skanowanie. Szukamy tuneli podprzestrzennych, śladów silników, strzałów, czegokolwiek –
Niestety znaleźli tylko resztki śladów po tunelach. Jeden należał do Zorro i wskazywał na system Blie Aec JW-N D6-1 a drugiego niestety nie zdążyli zeskanować. Poza tym w systemie cisza i spokój.
- Skaczemy tunelem po Inżynierze - polecił i ustawił przyrządy. Statki jeden po drugim weszły w hypercruze. Wyszli z tunelu przy jakimś brązowym karle. Uruchomił skan.
- Tu mamy tylko jeden niski tunel. Ktoś tu wyszedł z cruza. – Poinformował wszystkich. – Lecimy na miejsce. Gotowość bojowa - Flota skierowała się w stronę śladu na radarach. Wyskoczyli jeden po drugim. Natychmiast zawyły alarmy zbliżeniowe.
- Unik unik! To pole szczątków. Uwaga! –
Zatrzymali statki w miejscu. Przed nimi kręcił się bezwładnie w powietrzu wrak ASP otoczony wirującymi kawałkami szkła, metalu i plastytu. Czujniki cieplne wskazywały że katastrofa wydarzyła się całkiem niedawno..
![[Obrazek: goose_destroyed_z_escapepod.jpg]](https://cdn.discordapp.com/attachments/1011316226011697152/1102607500114673734/goose_destroyed_z_escapepod.jpg)
- Widzę jedną kapsułę ratunkową- - zameldował Kmdr NietoKT. – skanuję. W środku ślady życia –
- Nie masz miejsca u siebie. Komandorze Baddafin. Proszę przechwycić tą kapsułę. Jest nadzieja że Komandor Zorro wyszedł cało z tej przygody –
- Tak jest. Przejmuję kapsułę. – Komandor Pogan! obserwował chwilę jak Sindewinder podlatuje do wraku i próbuje przechwycić kapsułę na pokład.
- Jak Pan tam już jest, proszę przeskanować wrak. Może jakieś dane są na pokładzie do odzyskania –
- OK. Działam. Skanuje. Komputer pokładowy zniszczony przez wybuch generatora, Ale mam informację z pamięci komputera nawigacyjnego. Przesyłam dane na mostek Penetratora–
- Szkoda. Mogliśmy odzyskać dane agresora… - Pogan połączył się z Lotniskowcem. – Kapitanie, przesłaliśmy wam dane z wraku Gąski. –
- Z wraku? Jak? Co? Gdzie Inżynier? – Kapitan nie spodziewał się widocznie takiego obrotu sprawy
- Odzyskaliśmy kapsułę z wraku –
- Całe szczęście. Wracajcie za nią na pokład proszę - z radia doleciał głos Kapitan Boskiego – a czekajcie. Wasze dane. Komputer Penetratora, na podstawie tych informacji wykazał że Zorro był ścigany przez kilka systemów. Oto one. Zbadajcie je proszę - Kapitan odwrócił głowę od kamery i powiedział coś do załoganta na mostku po czym rozłączył się.
-Panowie . Za chwilę otrzymamy informację o trasie Komandora Zorro. Nie chciałbym abyśmy się rozdzielali więc wspólnie odwiedzimy te systemy poszukując tych drani. – Przesyłam wam dane. Do roboty!
Zadanie:
ð Kolejna lista systemów do zbadania . Raportujemy skanem jak poprzednio, każdy przesłany skan 50 PW
ð Blie Aec MC-M d7-1
ð Blie Aec EL-W c15-0
ð Blie Aec AF-Y c14-0
ð Blie Aec HW-N d6-1
- Nie masz miejsca u siebie. Komandorze Baddafin. Proszę przechwycić tą kapsułę. Jest nadzieja że Komandor Zorro wyszedł cało z tej przygody –
- Tak jest. Przejmuję kapsułę. – Komandor Pogan! obserwował chwilę jak Sindewinder podlatuje do wraku i próbuje przechwycić kapsułę na pokład.
- Jak Pan tam już jest, proszę przeskanować wrak. Może jakieś dane są na pokładzie do odzyskania –
- OK. Działam. Skanuje. Komputer pokładowy zniszczony przez wybuch generatora, Ale mam informację z pamięci komputera nawigacyjnego. Przesyłam dane na mostek Penetratora–
- Szkoda. Mogliśmy odzyskać dane agresora… - Pogan połączył się z Lotniskowcem. – Kapitanie, przesłaliśmy wam dane z wraku Gąski. –
- Z wraku? Jak? Co? Gdzie Inżynier? – Kapitan nie spodziewał się widocznie takiego obrotu sprawy
- Odzyskaliśmy kapsułę z wraku –
- Całe szczęście. Wracajcie za nią na pokład proszę - z radia doleciał głos Kapitan Boskiego – a czekajcie. Wasze dane. Komputer Penetratora, na podstawie tych informacji wykazał że Zorro był ścigany przez kilka systemów. Oto one. Zbadajcie je proszę - Kapitan odwrócił głowę od kamery i powiedział coś do załoganta na mostku po czym rozłączył się.
-Panowie . Za chwilę otrzymamy informację o trasie Komandora Zorro. Nie chciałbym abyśmy się rozdzielali więc wspólnie odwiedzimy te systemy poszukując tych drani. – Przesyłam wam dane. Do roboty!
Zadanie:
ð Kolejna lista systemów do zbadania . Raportujemy skanem jak poprzednio, każdy przesłany skan 50 PW
ð Blie Aec MC-M d7-1
ð Blie Aec EL-W c15-0
ð Blie Aec AF-Y c14-0
ð Blie Aec HW-N d6-1

.png)
.png)
.png)
![[Obrazek: 52633872575_3138087e7f_o.jpg]](https://live.staticflickr.com/65535/52633872575_3138087e7f_o.jpg)