30.04.2023, 18:13 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.04.2023, 18:15 UTC przez MistyPL.)
Pokład TWH Boski Penetrator
30.04.3039 , godz. 20:10 system Blie Aec KW-N c6-0
30.04.3039 , godz. 20:10 system Blie Aec KW-N c6-0
- Komandorze NietoKT!, proszę natychmiast wysłać wszystkie statki ochrony pod koordynaty przesłane przez Inżyniera. Nie obijać się! Lecieć natychmiast! - Kaziu rzucił na biurko komunikator – Co za czort? Trzy miesiące spokoju i masz. Baran jakiś. Ale na bezbronny statek eksploracyjny? – Dziwił się na głos. Drzwi zabrzęczały, otworzyły się i do biura kapitańskiego wszedł Pogan
- Co się dzieje? – zapytał od progu
- Zorro ma kłopoty. Został przechwycony i ostrzelany. Ledwo zwiał. –
- Oj grubo! –
- Grubo, grubo! NietoKT poleciał z ochroną poszukać tych imbecyli. Ledwo się pozbyliśmy jednych bandytów to się drudzy napatoczyli.-
- A mówi Pan o naszym kochanym doktorku. Może to on we własnej osobie? – podsunął Pogan
- O! Całkiem dobra koncepcja. Ale czego by tu chciał? Jaki ma cel? –
- Zemsta jest silnym uczuciem. A na pewno nie kocha Pana po tym jak pokrzyżował mu Pan plany -
Kapitan Boski spojrzał uważnie na swojego najlepszego eksploratora.
- Może ma Pan rację… - Sięgnął po komunikator. Chwilę zastanowił się po czym wywołał Komandora NIetoKTa.
- Przyszło nam do głowy że to może być Doktor AberSchmerzen. Jeżeli to oni, to strzelajcie bez ostrzeżenia. Nie chce mieć z nim więcej do czynienia. Znajdźcie tylko wszystkie kapsuły ratunkowe i dostarczcie do mnie. –
- Dobrze Kapitanie –
- Aha. Jeszcze jedno Komandorze –
- Tak? –
- Proszę wyłączyć rejestrację tej akcji. Nie będzie mi się chciało później tłumaczyć przed centralą co się wydarzyło –
- Jedzie Pan po bandzie…. Ale ok. A rozkaz mogę sobie odnotować? –
- Jaki rozkaz? –
- hmm. Ok. Bez odbioru. – NietoKT rozłączył się.
- Co się dzieje? – zapytał od progu
- Zorro ma kłopoty. Został przechwycony i ostrzelany. Ledwo zwiał. –
- Oj grubo! –
- Grubo, grubo! NietoKT poleciał z ochroną poszukać tych imbecyli. Ledwo się pozbyliśmy jednych bandytów to się drudzy napatoczyli.-
- A mówi Pan o naszym kochanym doktorku. Może to on we własnej osobie? – podsunął Pogan
- O! Całkiem dobra koncepcja. Ale czego by tu chciał? Jaki ma cel? –
- Zemsta jest silnym uczuciem. A na pewno nie kocha Pana po tym jak pokrzyżował mu Pan plany -
Kapitan Boski spojrzał uważnie na swojego najlepszego eksploratora.
- Może ma Pan rację… - Sięgnął po komunikator. Chwilę zastanowił się po czym wywołał Komandora NIetoKTa.
- Przyszło nam do głowy że to może być Doktor AberSchmerzen. Jeżeli to oni, to strzelajcie bez ostrzeżenia. Nie chce mieć z nim więcej do czynienia. Znajdźcie tylko wszystkie kapsuły ratunkowe i dostarczcie do mnie. –
- Dobrze Kapitanie –
- Aha. Jeszcze jedno Komandorze –
- Tak? –
- Proszę wyłączyć rejestrację tej akcji. Nie będzie mi się chciało później tłumaczyć przed centralą co się wydarzyło –
- Jedzie Pan po bandzie…. Ale ok. A rozkaz mogę sobie odnotować? –
- Jaki rozkaz? –
- hmm. Ok. Bez odbioru. – NietoKT rozłączył się.
![[Obrazek: Kaziu_i_pogan_przy_ekranie_2.png]](https://cdn.discordapp.com/attachments/1039292758445277214/1102295263747526696/Kaziu_i_pogan_przy_ekranie_2.png)
- Ja? Niby co? –
- I tak ma zostać. Pan dostanie zadanie specjalne. Proszę w międzyczasie poszukać jakiejś zacisznej planety gdzie będziemy mogli zrzucić te kapsuły ratunkowe. Bardzo zacisznej planety. Rozumiemy się? –
- Oczywiście Kapitanie! –
- Tymczasem ani mru mru gdziekolwiek i komukolwiek – Pogan wstał, stuknął obcasami i skierował się do wyjścia. – A i jeszcze proszę mi tu po cichu podesłać Komandora Radosława, muszę z nim omówić sposób raportowania naprawy uszkodzeń w Gąsce –
![[Obrazek: pogan1.jpeg]](https://cdn.discordapp.com/attachments/1039292758445277214/1102295736181334026/pogan1.jpeg)
Pogan zasalutował i wyszedł. Boski otworzył na głównym panelu mapę okolicznych systemów i zaznaczył na nim system w którym został zaatakowany Komandor Zorro z Sari oraz systemy które musiał odwiedzić w drodze powrotnej
ZADANIE:
Przeszukaj i przeskanuj wszystkie okoliczne systemy o nazwie zaczynającej się na : Blie Aec JW-N.
Zdaj raport Kapitanowi.
PS. Ponieważ ciężko Was zebrać w "kupę" ten event będzie rozbity na kilka rozdziałów a termin jego wykonania jest dowolny póki Lotniskowiec przebywa w tej okolicy. Czyli do końca majówki. Boski liczy na Was że znajdziecie ślad piratów i Komandora Zorro z Sari! Powodzenia!

.png)
.png)
.png)
![[Obrazek: 52633872575_3138087e7f_o.jpg]](https://live.staticflickr.com/65535/52633872575_3138087e7f_o.jpg)