21.02.2023, 22:01 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.02.2023, 22:05 UTC przez ZORIAL.)
Dziennik pokładowy
Dzień Misji 37 //21.02.3309// 21:00 // Hawking`s Gap /
zaległy raport z dnia wcześniej
Krótko, żeby nie zanudzać. Otrzymaliśmy informacje, że po następnym skoku w okolicy będzie system z anomaliami i formami biologicznymi żyjącymi w przestrzeni poza planetami. Coś w rodzaju drzew zawieszonych w próżni. Towarzyszą im wieczne chmury burzowe.
Miała to być ciekawostka do zbadania. Atrakcja. Jednak nie dawało mi to spokoju. Jako inżynier czułem, że nie mogę tego zostawić losowi. Postanowiłem wyrwać się na chwile na 800 LY do przodu i sprawdzić czy to na pewno bezpieczne miejsce.
Cel oddalony jest o około 172000 LS od głównej gwiazdy systemu. Chwilę trzeba lecieć.
Na miejscu zobaczyłem coś takiego.
Ciekawe ale wygląda groźnie jak na nasze normy eksploracyjne.
Przyjrzałem się bliżej drzewkom.
Nie wiem czy to moja wyobraźnia czy faktycznie po pewnym czasie wydawało się że ta forma biologiczna próbuje badać mnie albo chce nawiązać kontakt.
Zbierałem dane, zapisywałem obserwacje
nagle wydarzyło się coś nieoczekiwanego.
Straciłem osłony i zacząłem otrzymywać obrażenia. Nie było czasu, trzeba było szybko wiać.
Udało się wyrwać. Wylądowałem na najbliższej planecie żeby ocenić uszkodzenia i spokojnie zastanowić się nad tym co tu zaszło.
Wiem, że będą chętni na odwiedzenia systemu.
Ale jako główny inżynier nie zalecam. Moje stanowisko jest takie, że system Thaile HW-V E2-7 jest zakazany do czasu ustalenia przyczyn ataku (?) lub bezterminowo. Mimo ostrzeżeń pewnie znajdą się chętni na osobiste zbadanie systemu. Zrobicie to na własną odpowiedzialność. Ograniczcie pobyt przy anomaliach do minimum. Dłuższe przebywanie przy obiektach jest ekstremalnie niebezpieczne. Najlepiej nie lecieć tam w ogóle.
cmdr Zorro z Sari
główny Inżynier ekspedycji
Jesteśmy o krok od jakiejkolwiek wiedzy
Nick Cave
Nick Cave