15.02.2023, 10:03 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2023, 10:06 UTC przez MistyPL.)
Dzień Misji 29 //15.02.3309// 03:12 // Outer Orion Spur / Gria Eork FB-M b41-0
Prawie dwa dni spędziłem na eksploracji okolic. Wróciłem przed chwilą zrelaksowany i w doskonałym humorze. No i masz. Mogłem zostać w przestrzeni. Coś mi się wydaje że moje rządy miękkiej ręki, cywilizowane podejście do ludzi i ogólna ogłada nie wychodzą załodze na dobre. Pełna rozpusta. I do tego ukrywanie faktów przed dowództwem. Muszę ich wszystkich postawić na baczność i przywrócić tu ład i porządek. Mija właśnie pierwszy miesiąc naszej podróży a demony już wychodzą z ukrycia. Trzeba przygotować plan jak postawić do pionu załogę. Posiedzę nad tym wieczorem bo teraz muszę tę przeklętą papierkową robotę odbębnić.
![[Obrazek: 52690718163_71e799435e_b.jpg]](https://live.staticflickr.com/65535/52690718163_71e799435e_b.jpg)
Prawie dwa dni spędziłem na eksploracji okolic. Wróciłem przed chwilą zrelaksowany i w doskonałym humorze. No i masz. Mogłem zostać w przestrzeni. Coś mi się wydaje że moje rządy miękkiej ręki, cywilizowane podejście do ludzi i ogólna ogłada nie wychodzą załodze na dobre. Pełna rozpusta. I do tego ukrywanie faktów przed dowództwem. Muszę ich wszystkich postawić na baczność i przywrócić tu ład i porządek. Mija właśnie pierwszy miesiąc naszej podróży a demony już wychodzą z ukrycia. Trzeba przygotować plan jak postawić do pionu załogę. Posiedzę nad tym wieczorem bo teraz muszę tę przeklętą papierkową robotę odbębnić.
![[Obrazek: 52690718163_71e799435e_b.jpg]](https://live.staticflickr.com/65535/52690718163_71e799435e_b.jpg)
Tak więc raport. Znalazłem wczoraj dwie planety ziemiopodobne a Komandor Triumfator znalazł kolejną. W dorobku mamy zatem ich już siedem. Czy można powiedzieć że jeden lub nawet dwa zagrożone systemy można ewakuować od razu. Do tego prawie mnóstwo planet pod terraforming. Sześćdziesiąt planet wodnych i ponad sto innych. Zespół terraformerów będzie miał co robić przez najbliższe dwieście lat. Znaleźliśmy też kilkanaście sygnałów thargoidzkich a w nich rozbite sondy. Do tego niezliczona ilość odkryć ksenobiologicznych i kilka ciekawostek geologicznych. Podsumowanie – misja pod względem wykonania zadań idzie zgodnie z planem. Podpisano Kapitan Kaziu Boski. Ok.
![[Obrazek: 52690495054_8b03c34d78_b.jpg]](https://live.staticflickr.com/65535/52690495054_8b03c34d78_b.jpg)
![[Obrazek: 52690495054_8b03c34d78_b.jpg]](https://live.staticflickr.com/65535/52690495054_8b03c34d78_b.jpg)
Teraz wiadomości. Co mi tu poprzysyłali. Reklama nowej wersji skanera xeno, prenumerata miesięcznika „ Stój bo strzelam” rachunek z tlen zużyty na Maskelyne… opłata abonamentowa za transmisje podprzestrzenne… opłata wyrównawcza za wyrównanie rachunku wyrównawczego? Co to za licho… Paskudni naciągacze. I zobacz.. człowiek miliardy klików od ludzkości a rachunki nadal przychodzą… O jest jeszcze kilka maili od Misty. A tak. Coś wcześniej przysłała i miałem się temu przyjrzeć bliżej….
==============
Centrala Wyprawy " NOWA ZIEMIA" SYSTEM HR 8444
Lotniskowiec [TWH] Antonina Cottage
[b]13.02.3309 godz: :10:51
Do: Boski, Kaziu, Kapitan
Od: Cmdr Misty_PL
Temat: niezgodności płacowe
„ Drogi Kapitanie. I piszę drogi nie ze względu na Twoją kolosalną pensję. Podczas weryfikacji wynagrodzeń za pierwszy miesiąc ekspedycji, które właśnie przygotowywałam natrafiłam na niezgodność w stanie ilościowym załogi. Nie zgadza nam się ilość osób na pokładzie Penetratora. Według logów zapisywanych przez automatyczny system dozorowania funkcji życiowych, macie u siebie aktualnie dwieście trzydzieści trzy osoby z załogi podstawowej oraz dwanaście osób z kierownictwa. Ale księgowość przygotowała przelewy dla dwustu czterdziestu sześciu członków wyprawy. Wygląda na to że nam się coś nie zgadza. Wypłaty zostały więć wstrzymane do czasu wyjaśnienia sytuacji.”
Główny Koordynator Misji NOWA ZIEMIA
Cmdr Misty_PL
=============
[/b]
[b]13.02.3309 godz: :10:51
Temat: niezgodności płacowe
„ Drogi Kapitanie. I piszę drogi nie ze względu na Twoją kolosalną pensję. Podczas weryfikacji wynagrodzeń za pierwszy miesiąc ekspedycji, które właśnie przygotowywałam natrafiłam na niezgodność w stanie ilościowym załogi. Nie zgadza nam się ilość osób na pokładzie Penetratora. Według logów zapisywanych przez automatyczny system dozorowania funkcji życiowych, macie u siebie aktualnie dwieście trzydzieści trzy osoby z załogi podstawowej oraz dwanaście osób z kierownictwa. Ale księgowość przygotowała przelewy dla dwustu czterdziestu sześciu członków wyprawy. Wygląda na to że nam się coś nie zgadza. Wypłaty zostały więć wstrzymane do czasu wyjaśnienia sytuacji.”
Cmdr Misty_PL
=============
[/b]
No chyba kpią. Przecież mi tu bunt na pokładzie wybuchnie jak żołdu nie dostaną. Jak się nie zgadza? Co za bałagan mają w tej księgowości. Jak mają nadmiar to na moje konto proszę. Robię przecież za dwóch.
================
[b]13.01.3309 godz: :14:01 [/b]
[b]Temat: FW: niezgodności płacowe[/b]
„ Nie odpowiedziałeś na moją poprzednią wiadomość. Proszę mnie nie ignorować. Sprawa jest poważna. Porównaliśmy listę imienną załogi z zestawieniem z księgowości i mamy już brakującego załoganta. To Komandor Borg. Z naszych badań wynika że nie pojawi się na [TWH] Antonina Cottage w dniu startu misji uzupełniającej. O dziwo na pokładzie nadal stoją zadokowane dwa jego statki. Ale on sam zniknął. Zleciłam poszukiwania. Nie macie tam nikogo zamrożonego? Może gdzieś na magazynie leży escapepod zawalony tonami śmieci?
Cmdr Misty_PL
=============
[b]Temat: FW: niezgodności płacowe[/b]
„ Nie odpowiedziałeś na moją poprzednią wiadomość. Proszę mnie nie ignorować. Sprawa jest poważna. Porównaliśmy listę imienną załogi z zestawieniem z księgowości i mamy już brakującego załoganta. To Komandor Borg. Z naszych badań wynika że nie pojawi się na [TWH] Antonina Cottage w dniu startu misji uzupełniającej. O dziwo na pokładzie nadal stoją zadokowane dwa jego statki. Ale on sam zniknął. Zleciłam poszukiwania. Nie macie tam nikogo zamrożonego? Może gdzieś na magazynie leży escapepod zawalony tonami śmieci?
Cmdr Misty_PL
=============
No nieźle. Jeszcze tego by brakowało. Śmieci są utylizowane od razu po wytworzeniu. Nikt nich nie wrzuca luzem do magazynu. Ale czy aby na pewno? Muszę to sprawdzić. Wywołał Komandora Radosława.
- Witam. Proszę przesłać mi raport z obrotu odpadkami. Dziękuję-
Rozłączył się zanim Radosła zdążył otworzyć usta. Kliknał w pad i przeszedł do kolejnej strony z nieodebranymi wiadomościami.
================
[b]14.01.3309 godz: :9:14
Temat: FW FW: niezgodności płacowe
„Żyjesz Kapitanie? Nie odpowiadasz w dalszym ciągu. Zaczynam się martwić znając Twój ciąg do eksploracji możesz w końcu przesadzić. Poszukiwania dały efekt. W odpowiedzi na nasze zapytania do wszystkich instytucji, radiolatarnie dalekiego zasięgu Fuel Ratsów przesłały nam kopię wiadomości którą odebrali tydzień temu. Też im się z tym nie spieszyło ale winna treść. Zerknij proszę. Mamy tutaj też kolejne dowody że skoki podprzestrzenne są ostatnio jakoś zakłócane…[/b]
![[Obrazek: 52690495339_4c22776f56_b.jpg]](https://live.staticflickr.com/65535/52690495339_4c22776f56_b.jpg)
Komandor Borg myślał że go szukamy. Ależ optymista. Dobrze że te liczykrupy z księgowości to zauważyły. Mamy za godzinę naradę w Centrali co robimy dalej z tym fantem. Kontrakt został z nim podpisany. Trzeba jakoś wykorzystać ten problem na naszą korzyść.”
Cmdr Misty_PL
=============
No masz los. Mam nadzieje że nie wpadną na pomysł abyśmy wracali po jednego człowieka. Też by było. Ale chyba nie. Za bardzo sknerowaci są. Koszty byłyby ogromne…
================
[b][b]15.01.3309 godz: 07:20
Temat: FW FW FW: niezgodności płacowe
„Kapitanie Boski. Rozwiązaliśmy problem na miarę naszych możliwości. Zaraz będzie przesłany oficjalny rozkaz z centrali misji. Proszę się nie martwić zawczasu. Nie każemy wam wracać. Możesz przestać udawać że nie odbierasz tego?
Cmdr Misty_PL
=============
[/b][/b]
Chyba w myślach czyta. O jest i rozkaz. Ciekawe.
================
[b]15.01.3309 godz: 10:00 [/b]
[b] [/b]
[b]Centrala wyprawy Nowa Ziemia 3309
[/b]
Rozkaz nr 145923 z dnia 15.02.3309
=> [TWH] Boski Penetrator ma kontynuować misje bez zmian w harmonogramie.
=> Komandor Borg będzie realizował główne cele misji jako samodzielny eksplorator badający inne sektory Galaktyki pod kryptonimem „Wuj Matt”
=> Niniejszym nadajemy mu status niezależnego dowódcy bliźniaczej misji Nowa Ziemia 3309 v2.0
=> Zalecamy częstą wymianę raportów między oboma częściami wyprawy.
=> Główne cele misji pozostają bez zmian
Proszę potwierdzić otrzymanie rozkazu według procedury
Z poważaniem
Cmdr Misty_PL
=============
No i bardzo dobrze. Iście salomonowe rozwiązanie. Chociaż raz się postarali….

.png)
.png)
.png)
![[Obrazek: 52633872575_175531be61_z.jpg]](https://live.staticflickr.com/65535/52633872575_175531be61_z.jpg)
![[Obrazek: 52690227041_0d7d12594f_b.jpg]](https://live.staticflickr.com/65535/52690227041_0d7d12594f_b.jpg)