22.07.2022, 11:07 UTC
(22.07.2022, 10:45 UTC)Kibic napisał(a):(22.07.2022, 09:50 UTC)MAGNUM354 napisał(a): Amoże po prostu trafiłeś na płaskie planety.. szczegółowość grafiki nie wpływa w żaden sposób nauksztaltowanie terenu...
Pozatym wszędzie są askie tereny i tereny górzyste itd. Chyba nie liczysz na to że jak odjedziesz 2-3 kilometry od miejsca lądowania to wygląd powierzchni diametralnie się zmieni???
Graj i baw się jeszcze nie raz trafisz na kilkukilometrowe kaniony itp.
Tak jak pisałem, ta sama planeta z tego samego miejsca wygląda zupełnie inaczej u mnie w Horizons i Odyssey. Następnym razem zrobię zdjęcia.
Odyseja dostała upgrade silnika gry i całkowicie nowy, bardziej zaawansowany system generacji powierzchni i zawartości planet. Ogólnie zdarzy się babol, który wygląda strasznie, ale po roku eksploracji stricte w Odysei moim zdaniem planetki wyglądają w EDO o wiele lepiej niż w EDH.
Nie porównywałbym jednak tych samych planet pomiędzy dwoma wersjami gry, bo tak jak napisałem wszystko zostało wygenerowane na nowo, więc planety w EDO bynajmniej nie są zupgrejdowaną wersją tych samych planet z EDH. Są to inne, wygenerowane na nowo planety (aczkolwiek na podstawie tych samych danych).
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)