(27.04.2016, 13:10 UTC)Reinrk van Dall napisał(a):MAX DISTANCE FROM START (Największa odległość od startu)Tu zawsze pojawiały się różne hipotezy, nie będę przytaczał by nie siać dodatkowego fermentu. Za start rozumiemy system gdzie oddokowaliśmy ze stacji czy outpostu. Największa odległość to odległość w linii prostej od startu do najodleglejszego systemu jaki odwiedziliśmy. Odległość można sprawdzić oczywiście na mapie galaktycznej.
Nieistotne jest czy lecieliśmy do celu zygzakiem, slalomem tropiąc węza, półkolem. Nie ważne jest to, że wystartowaliśmy w systemie A, przelecieliśmy 20K LY i wróciliśmy 20K LY. Jeśli było to w miarę w linii prostej, największy dystans będzie w okolicach tych 20K LY. Nie ma znaczenia czy się wylogowaliśmy w trakcie podróży czy nie.
Załóżmy, że jesteśmy na Maskelyne Vision w HR 8444, oddokujemy (miejsce startu), nie odwiedzimy po drodze żadnej stacji (byłby to nowy punkt startu), odwiedzimy Sagittarius A* i wrócimy do pierwszej lepszej najbliższej stacji by sprzedać dane. Nawet jeśli będziemy lecieć zygzakiem, wielokrotnie będziemy kończyć grę i zaczynać następnego dnia, największa odległość od startu będzie pokazywać to co pokaże wam mapa galaktyczna gdy dokujecie na Maskelyne i poszukacie Sagittarius A* czyli 25,785.
Nie jestem w stanie potwierdzić, czy licznik jest aktualizowany na bieżąco, czy dopiero po zadokowaniu/ oddaniu danych kartograficznych. Proszę o informacje.
Tu mam jedno zastrzeżenie. Podejrzewam, że za punkt startu jest zawsze uznawany system Sol. U mnie jest podana odległość 65,280 co jest dokładnym dystansem pomiędzy Sol, a Beagle Point. Za pierwszym razem na eksplorację wyruszałem z HR 8444, za drugim podejściem chyba z Diaguandri, a dane sprzedałem w HR 8444 i okolicach. Jestem też przekonany, że jeszcze zanim wróciłem do bańki aby sprzedać dane, to ten wskaźnik zmieniał się na bieżąco.
Świetna robota. Rep leci
.

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
![[Obrazek: JI3AjNJ.png]](http://i.imgur.com/JI3AjNJ.png)
![[Obrazek: TyMf4ZR.png]](https://i.imgur.com/TyMf4ZR.png)