06.03.2021, 12:38 UTC
(06.03.2021, 07:18 UTC)Randal napisał(a): Do instrukcji od Edisona należy jeszcze dopisać, że tenże wymaga do działania nakładki HUD (jak większość tego typu wynalazków) aby ekran ED był ustawiony jako BORDERLESS!
OPTIONS -> GRAPHICS -> DISPLAY -> FULLSCREEN -> BORDERLESS
Od siebie mogę Wam dać protipa na taką ekstremalną wycieczkę:Wyłączając:
- w SRV można zmniejszyć zużycie paliwa i poprzez to pojechać dalej na jednym tankowaniu;
- w tym celu należy wyłączyć w prawym panelu wszystkie zbędne moduły;
- najwiięcej energii z niepotrzebnych modułów zabiera SRV DUAL REPEATER oraz WAVE SCANNER - ten ostatni nie jest potrzebny aby odnajdywać minerały - tzn. bez tego skanera jeśli na naszej drodze będą jakieś złoża to pojawią się na radarze;
- na wskaźniku FUEL mamy godzinne zużycie paliwa;
- jazda pod górę i używanie rakiet do podskakiwania zwiększa zużycie paliwa (zwłaszcza rakiety - wciągają przy jeździe ok. 30% więcej);
zmniejsza się o ~18% zużycie paliwa. To przekłada się na czas - o ile dobrze pamiętam to ok. 1h.
- SRV DUAL REPEATER
- WAVE SCANNER
- CARGO HATCH
- DATA LINK SCANNER
Hardkorowcy mogą wyłączyć jeszcze:i tym samym zmniejszyć zużycie o ~59%
- SCANNER - tracimy radar
- SHIELD GENERATOR - tracimy osłonę (w górzystym i kamienistym terenie lepiej nie wyłączać)
Robiąc syntezę paliwa premium mamy 200% więcej czasu.
Zakładając że SRV na jednym standardowym tankowaniu robi ok. 20km to stosując ww techniki można zwiększyć zasięg do max ~100km.
Dobre info, dzięki! Miałem przed wyścigiem wspomnieć o wyłączeniu modułów, ale nie znałem szczegółów procentowych. Jedna poprawka - osłony w SRV nie chronią w ogóle przed kontaktem fizycznym. Chronią tylko przed atakami bronią.
(06.03.2021, 11:42 UTC)Warjoy napisał(a): Zrobiłem pare obliczeń i wyszło mi ze cala trasa to 3300km. Zobacz resztę obliczeń na własna odpowiedzialność Ogólnie niezłe wyzwanie nie mogę się doczekać
3300 km... rzut beretem, damy radę!
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)