03.03.2021, 10:13 UTC
Dlatego też zaznaczyłem, że nie wiem jaką płytę główną posiada, ale nowsze modele, może oprócz absolutnie podstawowych, są już produkowane w takie sposób, że zakłóceń praktycznie nie ma. Mają osobny, wyizolowany fragment MB i osobne warstwy PCB na każdy kanał. A przy współczesnym sprzęcie obciążenie procesora przez dźwięk jest niezauważalne.
W Twoim przypadku DAC albo wzmacniacz też "zrobiłby robotę", ale jeżeli miałeś szumy na wejściu z mikrofonu, jak pisałeś na Discordzie, to zakup jak najbardziej sensowny.
O sprzęcie muzycznym zawsze się ciężko rozmawia, ja tu bardziej podchodzę z perspektywy zaoszczędzenia Bernardowi 400zł
bo jeżeli nie ma słuchawek z wysoką impedancją i dosyć porządną płytę główną w PC to piorunującej różnicy nie będzie, a na pytanie czy ewentualna różnica jest warta 200/400zł musi odpowiedzieć sobie sam
W Twoim przypadku DAC albo wzmacniacz też "zrobiłby robotę", ale jeżeli miałeś szumy na wejściu z mikrofonu, jak pisałeś na Discordzie, to zakup jak najbardziej sensowny.
O sprzęcie muzycznym zawsze się ciężko rozmawia, ja tu bardziej podchodzę z perspektywy zaoszczędzenia Bernardowi 400zł
bo jeżeli nie ma słuchawek z wysoką impedancją i dosyć porządną płytę główną w PC to piorunującej różnicy nie będzie, a na pytanie czy ewentualna różnica jest warta 200/400zł musi odpowiedzieć sobie sam
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)