15.02.2021, 12:39 UTC
DZIEŃ 18-27 Powrót
No i po 27 dniach wróciłem cało i zdrowo do bańki. O dziwo nie potrzebowałem już zahaczać o lotniskowce naprawcze. Ani nie przysmażyłem sobie modułów ani nie rozbijałem się o planety.
No i po 27 dniach wróciłem cało i zdrowo do bańki. O dziwo nie potrzebowałem już zahaczać o lotniskowce naprawcze. Ani nie przysmażyłem sobie modułów ani nie rozbijałem się o planety.
Wykonałem łącznie 2489 skoków z czego 1664 z syntezą (większość Premium). Pokonana odległość - 245.554 ly (191.874 ly to skoki z syntezą). Tak że spokojnie można w ten sposób eksplorować. Trzeba się tylko nastawić na zbieractwo. Można sobie jednak to w różny sposób ułatwiać: poletka kryształów w Yttrium/Polonium, wybierać takie planety, na których jest więcej niż jeden z potrzebnych nam minerałów, a najlepiej takie, które mają cały zestaw tj. Carbon, Germanium, Arsenic, Niobium, Polon/Yttrium. Największy problem jest z Arsenem więc trzeba go zbierać przy każdej nadarzającej się okazji. W przypadku Polonium, Yttrium i Niobium dobrym sposobem jest korzystanie z wulkanizmu - z jednego poletka wulkanicznego możemy znaleźć do 5 skałek materiału Grade 4 (15 szt. w ładowni) i podobnie G. 3.
Leciałem DBXem, którego nie brałbym nigdy poważnie pod uwagę na długie wyprawy, a tymczasem okazał się wyjątkowo wdzięczną maszyną.
KONIEC

.png)
![[Obrazek: Plan-2t.jpg]](https://i.ibb.co/5syTxVH/Plan-2t.jpg)