O tym jak z Niemcem, na wtrysku zwiedzam zachód galaktyki
(28.01.2021, 19:04 UTC)Kahea napisał(a): Zainteresuj się programem ED Observatory

Dzięki. Sprawdziłem i będę używał ! Bardzo użyteczny na eksploracji.

Dzień 14-17

Dotarłem do północnych rejonów Formorian Frontier gdzie trafiłem na miłą planetę z Germanium, Arsenem i Niobium to zrobiłem sobie z niej bazę wypadową. Uzupełniłem trochę materiały i ruszyłem na północ do Beagle Point. Na miejscu wylądowałem na jednym z dwóch stacjonujących tam lotniskowców, naprawiłem poszycie i moduły, pstryknąłem pamiątkową fotkę i zawinąłem się z powrotem do bazy wypadowej. Śmieszne bo już drugi raz zaliczyłem Bagle Point a jeszcze ani razu nie byłem w Sagitariusie. Po drodze 1000 ly przed Beagle odkryłem kolejny system z kryształami, a dzięki ED Observatory zaczęły trafiać się fajne ciekawostki:

Bliźniacze księżyce orbitujące blisko GG:

GG z dużym, soczystym pierścieniem:

Po kolejnym dobunkrowaniu w bazie wypadowej czas było podjąć decyzję gdzie lecieć. No dalej już się nie da. Po lewej stronie galaktyki już byłem to czas teraz na prawą.

Trasa po 17 dniach podróży premium.
[Obrazek: Plan-2t.jpg]

No i najważniejsze, które mi zawsze wypada podczas pisania. Od wylotu z Aquila's Halo kiedy systemy przestały być tak rzadko rozrzucone praktycznie cały czas lecę sposobem podpowiedzianym przez Detsona tzn. wyznaczyć sobie normalnie trasę tak kilka tys. ly do przodu, a następnie do skoku premium wybierać sobie co drugi system. Sprawnie to idzie, nie ma zbaczania z kursu, a na dodatek można sobie w każdej chwili modyfikować trasę wybierając jakiś sąsiedni system, który np. bardziej nam pasuje. Na prawdę warto korzystać latając na syntezie!
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: O tym jak z Niemcem, na wtrysku zwiedzam zachód galaktyki - przez Arnul - 01.02.2021, 11:46 UTC