29.07.2019, 08:58 UTC
(28.07.2019, 11:51 UTC)Jancu napisał(a): Dziękuję za wasze propozycje, będę sprawdzał joystick curves! o7
Jakby co: ja poszedłem za rada Dyspozytora i przesiadłem się na Joystick Gremlin.
Instalacja i konfiguracja może być trochę upierdliwa, ja robiłem według tego howto: https://ventorvar.com/posts/joystick-intro/ (przeczytaj tez część druga zanim zaczniesz się bawić).
Z wad:
- dość długa konfiguracja (ale to nie wina Gremlina: interfejs jest jak najbardziej ok, po prostu duzo jest do roboty z bindowaniem wszystkiego od zera)
- HidGuardian - na Githubie ostrzegają ze wciąż jest w fazie alfa, ale u mnie działa bez problemow.
- mega konfigurowalny: od krzywizn osi, przez mapowanie na klawisze, akcje myszy, czy makra (np: ustawienie profili zasilania grzybkiem)
- profile, które można zmieniać w locie: rożne mapowania klawiszy, rożne krzywizny itd. Ustawiasz sobie np. osobne klawisze na profilu do walki, kopania, lądowania, tak samo jak i krzywizny osiek (agresywne do walki, spokojniejsze do lądowania itd.)