04.10.2018, 13:35 UTC
(04.10.2018, 13:06 UTC)SP-GGX napisał(a):(03.10.2018, 09:55 UTC)Xeonary napisał(a): Nigdy nie interesowałem się jakoś bardziej forexem, co rozumiesz przez "mieć dobrego brokera"? Czy handel walutami nie jest oparty o jakiś zautomatyzowany system?
Tak masz platform na której dokonujesz transakcje ale na przykład zamykając daną transakcje w systemie widzisz że zarobiłeś 100PLN kiedy będziesz chciał wypłacić kasę to broker wypłaci ci na przykład 60 PLN bo u niego zamknęła się kilkadziesiąt sekund późnieja w mędzyczasie wykres poleciał w dół. I nie jest to związane z opóźnieniem wynikających z łącza czy inne. To tylko jeden przykład są jeszcze inne sposoby na TRADERA.
Wow.
Gdybym miał takiego brokera, to od razu zrezygnowałbym z jego usług i oszkalował wszędzie gdzie się da, żądając zwrócenia pieniędzy, które przez niego straciłem.
KILKADZIESIĄT SEKUND?
Masakra. Na giełdzie to cała wieczność. 10 lat pracowałem w firmie maklerskiej, z czego 4 ostatnie lata jako support głównych systemów informatycznych, więc "co nieco" się orientuję w temacie. Transakcje odbywają się w ułamkach sekund. Po otrzymaniu ceny z giełdy (niezależnie czy FX czy papierów wartościowych), uzyskana cena zablokowana jest na 15 sekund, w ciągu których klient podejmuje decyzję czy zatwierdzić transakcję czy nie. Po zablokowaniu ceny pozostaje ona taka sama, niezależnie od tego czy w ciągu tych 15 sekund akcje firmy spadły o 300%. Tak to działało u nas.
Kilkadziesiąt sekund różnicy między zamknięciem transakcji u klienta i brokera to jest kompletna żenada i śmiech na sali.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
a w mędzyczasie wykres poleciał w dół. I nie jest to związane z opóźnieniem wynikających z łącza czy inne. To tylko jeden przykład są jeszcze inne sposoby na TRADERA.