Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Secondary effecty kasuje po upgradzie z legacy na nowe. Nowe grady sa natomiast lepsze od starych. Po zjechaniu z G5 na G4 skonczylem z lepszym modulem niz mialem wczesniej (fakt, ze random roll na legacy byl sredni but still).
Odpowiedz
Teoretycznie wszystkie maksymalne role mają być lepsze od najlepszych godrolli ze starego systemu.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
I są, przynajmniej z tych popularnych modów.
Odpowiedz
(14.03.2018, 15:35 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Teoretycznie wszystkie maksymalne role mają być lepsze od najlepszych godrolli ze starego systemu.

Praktycznie chyba też. Przynajmniej te moduły które dotychczas przekonwertowałem wyszły lepiej od starych. Fakt, że farta specjalnie nie miałem do starych rolek.
Odpowiedz
(14.03.2018, 15:35 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Teoretycznie wszystkie maksymalne role mają być lepsze od najlepszych godrolli ze starego systemu.

Generalnie jesli przyjac ze to co Coriolis i ED Shipyard podaja jako najlepsze role w starym systemie to potwierdzam ze wymaksowanie np fsd w obecnym systemie daje lepsze wyniki niz wyliczenia z portali dla takiego statku.
Odpowiedz
Wczoraj wziełem misje na dowóz złota handlowym t7 .Po czasie pojawiła sie wiadomosc ze za zniszczenie npca dostane 180k Cr. Oczywiscie handlowym go nie zniszcze, npc juz trzeci raz mnie wyciaga i niszczy .Najpierw pojawia sie wiadomosc potem wyciaga .Nawet nie wiem czym lata bo wyciąg jest błyskawiczny .Czy jest jakas opcja na unikniecie takiej sytuacji .
Odpowiedz
(14.03.2018, 22:00 UTC)lipjarpl napisał(a): Wczoraj wziełem misje na dowóz złota handlowym t7 .Po czasie pojawiła sie wiadomosc ze za zniszczenie npca dostane 180k Cr. Oczywiscie handlowym go nie zniszcze, npc juz trzeci raz mnie wyciaga i niszczy .Najpierw pojawia sie wiadomosc potem wyciaga .Nawet nie wiem czym lata bo wyciąg jest błyskawiczny .Czy jest jakas opcja na unikniecie takiej sytuacji .

Ten materiał powinien Ci pomóc.

[Obrazek: 81541.png] 
Odpowiedz
Czy jeśli biorę misję pasażerską z nielegalnymi pasażerami ze stacji X to czy są oni na tej stacji X też nielegalni? A dokładniej: czy podczas powrotu na stację X w celu zakończenia misji mogę zostać uznany za przestępcę i odstrzelony?
[Obrazek: cpiiGUt.png]
Odpowiedz
(16.03.2018, 10:18 UTC)Conrdd napisał(a): Czy jeśli biorę misję pasażerską z nielegalnymi pasażerami ze stacji X to czy są oni na tej stacji X też nielegalni? A dokładniej: czy podczas powrotu na stację X w celu zakończenia misji mogę zostać uznany za przestępcę i odstrzelony?

Przeważnie są, ale w momencie, w którym pasażer opuszcza statek jesteś bezpieczny.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(16.03.2018, 10:18 UTC)Conrdd napisał(a): Czy jeśli biorę misję pasażerską z nielegalnymi pasażerami ze stacji X to czy są oni na tej stacji X też nielegalni? A dokładniej: czy podczas powrotu na stację X w celu zakończenia misji mogę zostać uznany za przestępcę i odstrzelony?

Większość tego typu misji ma zastrzeżenie, że pasażer nie lubi skanowania, więc i tak powinieneś mieć jakiś Heat Sink do przerywania skanów. Podczas podejścia do stacji, jak pojawia Ci się komunikat o skanowaniu, wywalasz Heat Sink i jak najszybciej wlatujesz przez bramę, gdzie jesteś już bezpieczny (na outpostach i stacjach planetarnych trzeba się schować w hangarze).
[Obrazek: 81541.png] 
Odpowiedz