Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(22.01.2018, 12:43 UTC)Diamentowy napisał(a): Jeżeli chodzi o szybki zarobek i jednocześnie wbiciu rangi w trade, to polecam zrobienie jakiegoś statku do transportu pasażerów (może być typ-7 transporter bo zrobienie go do tych misji to jakieś 25 mil) i udać się do systemu Upsilon Aquarii na stację Allen Hub. Stamtąd brać misje pasażerskie (tylko klasa ekonomiczna i bez "koronki", żeby zapełnić całą ładownie) do systemu LTT 9360. Stacja do której będziesz leciał jest oddalona o 1,800,000 ls więc przygotuj się że potrwa to 30-40 min.

(22.01.2018, 12:45 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(22.01.2018, 12:36 UTC)Mayczi napisał(a): @KejuH zarobiłem już ponad 250 mln z eksploracji i teraz chciałbym zwiększyć sobie rangę w handlu oraz przy okazji nieźle zarobić Smile

Szukaj misji pasażerskich na transport (nie-turystycznych, tylko takich "przewieź mnie z A do B i tam zostaw). 

Znajdź jakiś system, który ma stację orbitalną oddaloną jak najdalej od gwiazdy (minimum kilkadziesiąt tysięcy LS) i szukaj misji pasażerskich do tego systemu w okolicznych systemach.

Jeśli chcesz iść na łatwiznę, to takie misje są do Smeaton Orbital wszędzie naokoło, nie pamiętam nazwy systemu, ale znajdziesz po nazwie stacji. 

O wiele większą satysfakcję daje jednak znalezienie własnej żyły złota tego typu. Jedna jest nawet w husarskich systemach Wink

::EDIT::

O, już ktoś podał gotowe rowiązanie na talerzu Tongue Ja nadal jednak polecam samemu sobie czegoś poszukać Wink

To już nieaktualne. FDEV właśnie zapowiedział, że wyłącza te misje pasażerskie. NIe tylko do Smeaton, ale ogólnie ten rodzaj, który tak dużo płaci w celu zbalansowania wypłat.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
a nie powinni wyłączyć łączenia misji z różnych trybów gry?
Odpowiedz
no to po corwecie/cutterze.
a co z osobami które na takie statki właśnie w ten sposób zarobili?
inaczej - czyli dalej w grze będą równi i równiejsi Smile
Odpowiedz
Wczoraj zacząłem zarabianie na tzw. "smeaton run" kursy pasażerskie w trybie "sardynek" z Upsilon Aquari > LTT 9360 po dwóch pierwszych w życiu kursach jestem bogatszy o Delfina i Type-6 w wersjach pasażerskich oraz Type-7 również z wyposażeniem pasażerskim na 128 miejsc z osłonami. Właśnie wystartowałem na 3-ci kurs pasażerski życia i jestem zawiedziony, bo z moim szczęściem mogłem się spodziewać, że dev wyłączy możliwość dorobku na takich misjach zanim się ogarnę w tym temacie. Aktualnie po 30 mintach stackowania - 15 miejsc wolnych i misje za 50,8 miliona - właśnie dolatuję do Smeaton Orbital. Potem lecę szukać szczęścia w GD 1192 > może będzie lepiej. Jeżeli nie to ogarnę sobie "Sol permit" i polatam o naszym układzie słonecznym dla relaxu - pięknym AspXem w full wypasie za tą kasę. Smile
Odpowiedz
O to widze co bede robil do patch'a... Tak wlasnie myslalem ze to bedzie pierwsze do obciecia. Dla tych ktorym w Smeaton za tloczno zapraszam do Parutis misje do MADB (ale wazne zeby byly statyki L zeby sie nie wybrac na kilka mniejszych stacji) przy okazji ranga w Federacji sie nabija.
Eeee ja juz placze... 19 uchodzcow wczesniej okolo 20M teraz 766K... Godzina lotu za waciki? Ide wleciec swoja Beluga w gwiazde Sad
Odpowiedz
czyli to już zostało zlikwidowane tak? czy jeszcze można zarobic?
Odpowiedz
Już znerfili Smile
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
jak mamy żyć, no jak mamy żyć.... Smile
Odpowiedz
(23.01.2018, 20:03 UTC)MAGNUM354 napisał(a): czyli to już zostało zlikwidowane tak? czy jeszcze można zarobic?

Znaczy sa i misje za "normalna" kase, ale na szybko co widze to znacznie wieksze uzaleznienie wyplat od rangi w trade, bo ta co pisze jest chyba dla merchanta. A po drugie sa misje z czasem wykonania powyzej 4h (bardzo marnie platne) a do tej pory w Parutis jak bylo 2h i 30 minut to byly naprawde dlugie. A i wozenie wszelkiej masci przestepcow i ukrywajacych sie nadal jest platne ok. Co w polaczeniu z nowym system kar i nagrod jak w zyciu promuje "szara strefe"...
Odpowiedz
Zamiast 17m za misję jest niecałe 500k.
Odpowiedz