Ankieta: Czy zagrasz w No Man's Sky
Tak kupię od ręki.
Nie szkoda mi kasy na ten kicz.
Poczekam na opinie innych.
[Wyniki ankiety]

No Man's Sky - dyskusja ogólna
Oj nie wiem czy aż tyle zarobili po fali ogólnego niezadowolenia i zwrotów.
Są mała firmą i nie stać ich na wywalenie kasy w błoto.
Na logikę ciągną to co zaczęli i dopieszczają do zadowalającego poziomu dzięki któremu coś tam jeszcze zarobią jak pójdzie fama że NMS w końcu jest taki jaki powinien być.
Gdyby to było EA to pewnie by zamknęli projekt po utopieniu 200mln...
Ja dopiero po niedawnych łatkach stwierdziłem, że w końcu jest to coś za co warto zapłacić.
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
Ja się zgodzę z @Pueblo [ (a masz na skrzynkę info "oznaczono Cię w wątku", niech Ci się zapcha! Biggrin ) ]

Ja grałem od momentu wydania i nawet odważyłem się chwalić i przegrać 100 godzin. Po fali "hejtu" jaka wylała się na grę było mi szkoda. Szkoda potencjału i rozbudowania zabawy.
Bo postawiłby tysiąc do jednego, że wezmą to co zarobili i znikną na wieki.
No przechodzi moje wyobrażenie jak można pracować nad projektem, który określono porażką, zawodem, niewypałem. Przecież wiedzieli, co się dzieje w sieci. Ktoś jednak musiał zdecydować: "Panowie - udowodnijmy im". Potem ktoś musiał przez trzy miesiące pracować nad pierwszą poprawką, cały czas atakowany przez "hejtujących" internautów.
By w końcu - po roku - odbudować zaufanie i oceny nie obietnicami, ale bardzo konkretną, ciężką pracą. Rok pracy za wzięte już pieniądze. Komuś innemu by się chciało?

Człowiekowi byśmy powiedzieli - "popełniaj błędy, ale naprawiaj je". Jak cała firma zaczyna się stosować do tej wzniosłej zasady - moim zdaniem zasługuje na szacunek.
Odpowiedz
Poddaję się. Jak na początku NMS mnie porwało, tak po jakimś czasie znudziło. Robiłem od paru dni drugie podejście i jakoś tak... No nie wiem, nie pyknęło po prostu. Odinstalowałem i odkładam chyba gierkę na razie. Może kiedyś do niej wrócę.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Na cdkeys promo i zastanawiam się czy warto się w to bawić. Jak się gra rozwinęła? Jak wyglądają nowe misje?
Kaz
Odpowiedz
Mi się osobiście znudziło, bo to bardziej survival/crafting niż space sim, a ja nie przepadam za tego typu grami. Ale jeśli lubisz budować i zbierać surowce po to, żeby zbudować większą bazę, żeby móc szybciej zbierać więcej surowów po to, żebyś mógł zbudować jeszcze większą bazę i magazyn po to, żebyś mógł jeszcze szybiciej i więcej zbierać itd. - to Ci się spodoba Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
To moze "Osiris: New Dawn"? Tematyka podobna, ale graficznie NMS nie podskoczy. Kluczowa roznica swiat proceduralnie generowany w NMS, w OND nie. Dla mnie to nie problem bo w NMS i tak gdzie bysmy nie wyladowali to niewiele sie zmienialo poza kolorystyka. Tyle ze OND to caly czas early access.
Odpowiedz
Osiris mnie w ogóle nie kręci, tzn fajnie wygląda ale tego typu gry dość szybko mnie nudzą i potem często żałuję wydanej kasy. Bo wygląda to (tak samo zresztą wcześniejsze NMS) bardziej jak taki "showcase" ze przemyślanym gameplayem ale śladową ilością ciekawej zawartości. Do ED mam akurat wyjątkowy stosunek, bo oprócz ludzi ta gra potrafi mnie cały czas zaskoczyć i zauroczyć głównie ze względu na "realizm".
Ale czytałem że ostatnie aktualizacje NMS przyniosły sporo dobrego, niby poprawiono handel, dodano złożone misję itp i chciałbym zobaczyć jak to wygląda w praktyce - czy gra idzie w stronę bardziej przygodową czy raczej właśnie w survival/crafting.
Kaz
Odpowiedz
(24.11.2017, 13:15 UTC)K42X napisał(a): Na cdkeys promo i zastanawiam się czy warto się w to bawić. Jak się gra rozwinęła? Jak wyglądają nowe misje?

przekleję swoją  opinię z łowców po ostatnim patchu
"nie da tej gry poprawić bo ona ma złą koncepcję od początku - jedyną aktywnością jest nudne chodzenia po planecie i strzelanie z pistoletu i tak przez wiele godzin - chcesz odlecieć zbierz coś tam, chcesz ulepszyć silniki zbierz coś tam i tak w kółko - na kolejnej planecie to samo, planety są zamieszkane są stacje i tam znowu zbierz coś tam to pogadam, zbierz coś tam to dostaniesz inną rzecz. Symulator też to żaden, wszystko obsługuje się za pomocą 1 gałki i 1 przycisku - czuję że prowadzę raczej jaką zabawkę a nie statek kosmiczny i że jestem w jakiejś piaskownicy dla dzieci gdzie ktoś porozrzucał kolorowe zabawki a nie na obcej planecie. Dla mnie gra nie jest warta nawet 5zł - po kilku godzinach zmuszania się do niej stwierdzam, że darmo bym w nią nie zagrał."

i w tej kwestii nadal mam to samo zdanie
Odpowiedz
Kolejne tajemnicze komunikaty zaczely sie wszedzie pojawiac, kolejny update jest na horyzoncie! Wink
Odpowiedz
Mniam mniam Smile Szacun dla nich, że jednak cos robia z gierką Smile
Odpowiedz