Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(09.12.2017, 14:59 UTC)Perduto78Pl napisał(a):
(09.12.2017, 14:39 UTC)MezalPo pierwsze przycisk boosta czyli przyspieszenie inaczej będziesz sie ślimaczyć. napisał(a): Opcja show mouse widget
Pierwsza opcja ustawien myszki

Co znaczy "po pierwsze przycisk boosta czyli przyspieszenie, inaczej będziesz się ślimaczyć"??

Co miał Mezal na myśli też nie wiem,  a opcja show mouse widget pokazuje chyba dokładnie to co pisze czyli pokazuje kierunek w który skierujesz myszkę a nie w którą stronę masz lecieć. Kieruj się radarem po lewej, pokazuje sie tam cel. To bardzo proste.  Najlepiej samemu sobie poćwiczyć, szkoda czasu na pisanie postów Smile. Pzdr.
Odpowiedz
(09.12.2017, 16:36 UTC)tomol napisał(a):
(09.12.2017, 14:59 UTC)Perduto78Pl napisał(a): Co znaczy "po pierwsze przycisk boosta czyli przyspieszenie, inaczej będziesz się ślimaczyć"??

Co miał Mezal na myśli też nie wiem,  a opcja show mouse widget pokazuje chyba dokładnie to co pisze czyli pokazuje kierunek w który skierujesz myszkę a nie w którą stronę masz lecieć. Kieruj się radarem po lewej, pokazuje sie tam cel. To bardzo proste.  Najlepiej samemu sobie poćwiczyć, szkoda czasu na pisanie postów Smile. Pzdr.
Napisał kolega że zaczyna przygode z elite, Ja przez jakis czas nie wiedziałem ze jest boost i slimaczylem sie do stacji i szlak mnie trafiał. Czasem po prostu mam wrażenie że się mnie zrozumie ale za mało danych daje i wtedy może być problem ze zrozumieniem.
Odpowiedz
Odpowiem w jednym poście na kilka pytań:

-do lądowania na stacjach polecam SDC - Standard Docking Computer(do kupienia na stacjach), właczasz i sam ląduje a ty idziesz zrobić kanapkę i/lub wyciągnąć napój z lodówki Smile gram dwa lata i (prawie) zawsze z SDC

-górnictwo jest fajne, ale rzeczywiście dla bezpieczeństwa i dużej kasy lepiej latać do sprawdzonych miejsc(znamy bogaty skład skały) w niezamieszkałych systemach, lub własnie na misje jak pisano wcześniej

-na YOUTUBE są filmiki z wszystkim, nie każdy jest dobry i w wielu czegoś brakuje, początkującym polecam DUŻO pooglądać, kilka godzin na początek i wie się dużo wiecej, gra ELITE jest świetna, lecz na początku skąplikowana i trzeba się spokojnie uczyć
Odpowiedz
Oczywiście każdy ma swoje swój styl gry, ja lubię lądować sam, a ogladanie filmow na yt polecam ograniczyć do minimum, wtedy Ty odkrywasz grę a nie inni za Ciebie. Jeśli już czegoś nie wiesz to proponuję najpierw przeszukać forum,większość odpowiedzi znajdziesz tutaj.
Odpowiedz
Hej poradzi mi ktos o co chodzi  w wykonywaniu zadania dla imperium. Wybralem sobie Pania Arisse Lavigny-Duval. I teraz nie wiem czy dobrze rozumiem, musiałbym poleciec do systemu który chce wcielić w swoje terytorium i pomóc w przygotowaniu?
A tak naprawdę to nie wiem co mam zrobić, żeby zdobywać u niej range
Odpowiedz
(12.12.2017, 09:47 UTC)Mezal napisał(a): Hej poradzi mi ktos o co chodzi  w wykonywaniu zadania dla imperium. Wybralem sobie Pania Arisse Lavigny-Duval. I teraz nie wiem czy dobrze rozumiem, musiałbym poleciec do systemu który chce wcielić w swoje terytorium i pomóc w przygotowaniu?
A tak naprawdę to nie wiem co mam zrobić, żeby zdobywać u niej range

Tu jest poradnik dotyczący Power Play: http://forum.thewingedhussars.com/showth...hp?tid=464

Polecam też wątek z przydatnymi linkami, jest przypięty na jednej z belek na górze forum Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Nie wiem jak mezal ale ja klikajac na odnośnik mam komunikat: Nie masz uprawnień, aby przeglądać tę stronę. Możliwe powody takiej sytuacji: ( i tu zaskoczył mnie punkt drugi ?) Możesz nie mieć uprawnień do oglądania tej strony.
Odpowiedz
http://forum.thewingedhussars.com/showth...p?tid=3382

Wystarczy odwiedzić dział Poradniki Panowie.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Mój błąd, podałem link to tego samego poradnika w sekcji dla TWH. Sorry!
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Już wiem o co chodzi, poleciałem do systemu gdzie rządzi wspomniana wyżej cesarzowa załadowałem do ładowni 50 ton informacji o korupcji i dostarczyłem do systemu który jest zaproponowany do przejęcia i dostajemy punkty merity i w zależności od tego jak bardzo się angażujemy to otrzymujemy rangę, która dla każdego władcy jest różna, ale najważniejsze jest odblokowanie statków, systemów, nie którzy inżynierowie również wymagają pewnej reputacji.

Tylko teraz co są dwa rodzaje reputacji ta za działania na rzecz całych sił w uniwersum, i reputacja u poszczególnego władcy

Jeżeli się gdzieś pomyliłem to poprawcie mnie
Odpowiedz