Mały kryzys
była MAŁA aktualizacja systemów i mechaniki gry Smile
na pewno możesz wyznaczyć trase na te 20 K lat wystarczy zebyś sprawdził i spróbował na ponad 1000 Smile . A skoki po neutronówkach zaznaczasz w tym samym miejscu gdzie możesz wybrać skoki ekonomiczne i szybkie ( chyba druga zakładka na mapie galaktyki ) dodatkowo z automatu masz ppokazane na trasie ostatni system na którym musisz zatankować zanim wykonasz skok po którym skończy ci sie paliwo.
Nie wiem kiedy wyleciałeś ale na wszelki wypadek :
Żeby podkręcić FSD na neutronówce musisz jak najwolniej wlecieć w końcówkę tej poświaty/warkocza wychodzącego z tej gwiazdy i utrzymać sie w nim przez moment. Najpierw dostajesz ostrzeżenie o niebezpieczeństwie i za moment kolejne że twój FSD pracuje w podkręconym trybie ( nie wiem jak to przetłumaczyć prawidłowo ) i tyle . W czwartym panelu w ostatniej zakładce napewno zauwazysz ż etwój skok zwiekszył sie o ponad 100% przy neutronówce i chyba 25% przy białym karle.

Napewno musisz mieć moduł naprawczy - jeśli masz jeden ( nie masz go czym naprawić ) to polecam ten sposób podróży tylko do momentu kiedy AFM przestanie działać potem nie bedziesz mógł naprawić FSD i utkniesz .
Jeśli naprawde nigdy tak nie latałeś to polecam filmiki instruktażowe na you tube - przynajmniej będziesz wiedział jak się zachować - bo to ciężko opisać Smile
Odpowiedz
A ja powiem tak: nie pękają, zaciskaj pośladki i do domu. Nikt nie mówił że będzie lekko. Dasz radę.
Odpowiedz
(09.10.2017, 00:18 UTC)MAGNUM354 napisał(a): była MAŁA aktualizacja systemów i mechaniki gry  Smile  
na pewno możesz wyznaczyć trase na te 20 K lat wystarczy zebyś sprawdził  i spróbował na ponad 1000 Smile . A  skoki po neutronówkach  zaznaczasz w tym samym miejscu gdzie możesz wybrać skoki ekonomiczne i szybkie  ( chyba druga zakładka na mapie galaktyki )  dodatkowo z automatu masz ppokazane na trasie ostatni system na którym musisz zatankować zanim wykonasz skok po którym skończy ci sie paliwo.
Nie wiem kiedy wyleciałeś  ale na wszelki wypadek :
Żeby podkręcić FSD na neutronówce  musisz jak najwolniej  wlecieć w końcówkę tej poświaty/warkocza wychodzącego  z tej gwiazdy i utrzymać sie w nim przez moment. Najpierw dostajesz ostrzeżenie o niebezpieczeństwie i za moment kolejne że twój FSD pracuje w podkręconym trybie ( nie wiem jak to przetłumaczyć prawidłowo ) i tyle .   W czwartym panelu w ostatniej zakładce napewno zauwazysz ż etwój skok zwiekszył sie o ponad 100% przy neutronówce i chyba 25% przy białym karle.

Napewno musisz mieć moduł naprawczy - jeśli masz jeden ( nie masz go czym naprawić )  to polecam ten sposób podróży tylko do momentu kiedy AFM przestanie działać potem nie bedziesz mógł naprawić FSD i utkniesz .
Jeśli naprawde nigdy tak nie latałeś to polecam filmiki instruktażowe na you tube - przynajmniej będziesz wiedział jak się zachować  - bo to ciężko opisać Smile

No to faktycznie trochę przespałem... Z tego co piszesz, to oszczędza mnóstwo czasu, bo wytyczanie co 1000 ly nowej trasy (i to nawet przy założeniu że zrobię to dokładnie), jest jednak NIECO kłopotliwe. Co do zestawu naprawczego to mam jeden, ale nie wiem czy warto skakać po neutronówkach, jeśli zaoszczędzi mi to raptem kilka skoków, a ryzykuję utratę FSD. Tak czy inaczej, wytyczanie długich tras mnie pocieszyłoSmile 

@Yata_PL
Biorę to pod uwagę, aczkolwiek trochę mi szkoda danych kartograficznych. Niby robię tylko ogólne skany, ale to jednak sporo kasy po dolocie do bańki.
Lay down your souls to the gods rock'n'roll!
Odpowiedz
Odpal odpowiednią muzę w tle dla ciebie - coś elektronicznego dla klimatu, coś cięższego dla pobudzenia lub coś ulubionego co sprawi ci przyjemność i będziesz kiwał głową podczas lotu.
Wczuj się w klimat, podziwiaj kosmos, pamiętaj, że to ty tam jesteś w tym statku ;>

No i oczywiście najważniejszy powód by wrócić cało i zdrowo - kolejka Świńskiego Ryja stoi już polana w naszym nowym Barze i czeka na ciebie z wielkim napisem nad barem WELCOME HOME!

o7
Star Citizen kod referencyjny: STAR-Q7WW-CYQB
Odpowiedz
Jak ciebie nudzi już podróż to weź poleć to sagnitariusa porób foty. pozniej wróć do kolonii. sprzedaj kartografie. kup sidewindera i rozbij sie nim. przy opcji wyboru zaznacz ze chcesz sidewindera w systemie startowym. i tym sposobem nie musisz leciec taki kawal drogi powrotnej do nas.
Odpowiedz
Nie rozumiem, jak się odsunąłeś od naszej społeczności... przecież nie trzeba latać wspólnie, by wspólnie sie razem bawić... wchodzisz na TS, discorda i z nami dyskutujesz...

...jak Ci brakuje emocji związanych z obecnymi wydarzeniami to przecież możesz się w każdej chwili do któregoś statku z Husarzy przenieść i w jednym momencie jesteś w bańce... m.in. po to zrobili m.in. Multi Crew
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
(09.10.2017, 07:32 UTC)Azorus napisał(a): Jak ciebie nudzi już podróż to weź poleć to sagnitariusa porób foty. pozniej wróć do kolonii. sprzedaj kartografie. kup sidewindera i rozbij sie nim. przy opcji wyboru zaznacz ze chcesz sidewindera w systemie startowym. i tym sposobem nie musisz leciec taki kawal drogi powrotnej do nas.

A takie nieśmiałe pytanie. - w Kolonii jest opcja zakupu statku?
Lay down your souls to the gods rock'n'roll!
Odpowiedz
tu masz info https://inara.cz/galaxy-station/53294/
Star Citizen kod referencyjny: STAR-Q7WW-CYQB
Odpowiedz
Koledzy, dobrze zrozumiałem, że lecąc od gwiazdy do gwiazdy neutronowej, można się mocno rozpędzić ? Tu pada pytanie - czy wylatując z gwiazdy neutronowej do systemu z gwiazdą typu np M, ta dodatkowa prędkość od razu zmaleje, czy będzie stała aż do ręcznego wyhamowania?
Odpowiedz
(09.10.2017, 14:35 UTC)himramir napisał(a): Koledzy, dobrze zrozumiałem, że lecąc od gwiazdy do gwiazdy neutronowej, można się mocno rozpędzić ? Tu pada pytanie - czy wylatując z gwiazdy neutronowej do systemu z gwiazdą typu np M, ta dodatkowa prędkość od razu zmaleje, czy będzie stała aż do ręcznego wyhamowania?

Prędkość jest ta sama, zwiększa się tylko zasięg skoku. Jedno ładowanie FSD przy neutronówce to jeden skok z boostem, potem musisz szukać kolejnej.
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości