X4 od Egosoft
I jak, będzie multi?
Space legs widze że są - super - będzie lądowanie na planetach?
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Multi w X? Biggrin No co Ty xD
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Jest wszystko co do tej pory pragnęli gracze EBiggrin, oprócz:
- lądowania na planetach (aczkolwiek zmienili silnik graficzny i teraz planety wyglądają naprawdę dobrze)
- inżynierów Biggrin
- multi

Z najważniejszych jest:
- chodzenie po statku i po stacjach
- możliwość wylądowania małym statkiem (lub kilkoma) na większym o ile na to pozwala
- odświeżony, przejrzysty interfejs handlowy

A przynajmniej tyle póki co pokazali.
Odpowiedz
[Obrazek: Shut-up-and-take-my-money.jpg]
Odpowiedz
PS. Pod względem graficznym rewelacji nie ma, ale nigdy mi to, z racji złożoności gry, nie przeszkadzało.
Odpowiedz
aa można bedzie chodzić? a Star citizen dalej nie wyszedł Smile jak widać to nie takie trudne Smile
Odpowiedz
(26.08.2017, 15:00 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): A słyszałeś, że to wszystko były assety z Rebirtha i zupełnie nie tak będzie wyglądała gra? Biggrin Mają działający silnik gry, ale nad silnikiem graficznym jeszcze pracują Smile

No nie wiem ...czy powyższe zdanie nie jest czasem nadinterpretacja tego co usłyszałeś ? ja słyszałem ze owe assety X3 sa całkowicie wrzucone w rozwijany X Rebirth VR. Rozumiem ze X4 to alpha i nad tym pracują ale chcesz powiedzieć ze nie maja jeszcze szczególowych modeli , grafiki i tekstur w wersji która pokazują publicznie ? Na kiedy planują realase ?  Kibicuje każdemu projektowi space-sim ale nie spodziewam się szczegółowej i ładnej grafy , Egosoft to podobno nie wielkie studio, mam jednak nadzieje ze mnie zaskoczą...
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Jest gdzieś jakieś podsumowanie prezentacji w formie wideo?
Odpowiedz
(26.08.2017, 18:10 UTC)Yata_PL napisał(a):
(26.08.2017, 15:00 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): A słyszałeś, że to wszystko były assety z Rebirtha i zupełnie nie tak będzie wyglądała gra? Biggrin Mają działający silnik gry, ale nad silnikiem graficznym jeszcze pracują Smile

No nie wiem ...czy powyższe zdanie nie jest czasem nadinterpretacja tego co usłyszałeś ? ja słyszałem ze owe assety X3 sa całkowicie wrzucone w rozwijany X3 Rebirth VR. Rozumiem ze X4 to alpha i nad tym pracują ale chcesz powiedzieć ze nie maja jeszcze szczególowych modeli , grafiki i tekstur w wersji która pokazują publicznie ? Na kiedy planują realase ?  Kibicuje każdemu projektowi space-sim ale nie spodziewam się szczegółowej i ładnej grafy , Egosoft to podobno nie wielkie studio, mam jednak nadzieje ze mnie zaskoczą...

Silnik wygląda jak zmiksowanie tego od X3 z tym z X:R
Co do tekstur i assetów to faktycznie coś takiego chyba było w streamie jak dobrze pamiętam. Prezentacja miała raczej charakter dema technologicznego, które muszę powiedzieć wyszło im całkiem interesująco.

Dodatkowo aby rozwiać wasze wszelkie wątpliwości jaka jest różnica między silnikiem, a silnikiem graficznym:

Istotna kwestia od 3:08

P.S. Polecam obejrzeć cały materiał Wink
[Obrazek: AmqzlzA.jpg]
I jeśli chcesz powiedzieć, że się martwisz o moje morale,
Zostaw wiadomość po sygnale, po sygnale...
Odpowiedz

Odpowiedz