World of Tanks
Same słabe czołgi, chyba za wyjątkiem Pershinga są w sklepie.
Raxxla is no alien, is a ghost world, is a planet

[Obrazek: 24648.jpg]

Odpowiedz
@Nizm0

Dzięki za trening i grę. Moje ogórki jakoś dawały radę.

Odpowiedz
Gra jest niesprawiedliwa Tongue Wczoraj samojeden bieda-czołgiem (KV-3 bez żadnych ulepszeń) zatrzymałem całe wraże skrzydło. Nie byłem wstanie zadać żadnych obrażeń, bo przeciwko sobie miałem ciężkie czołgi wyższych tierów, ale oni też jakoś nie zakumali, że każdy mój strzał się od nich odbija i nie ruszyli do ataku. I tak się "dingalismy" przez paręnaście minut (oni powoli, acz sukcesywnie mnie podgryzali), aż moja drużyna przełamała drugie skrzydło i zaszła tych asów od tyłu. Wybuchłem dosłownie pół minuty przed tym kiedy oni zaczęli umierać Wink I co? I na koniec tylko mnożnik za pierwsze zwycięstwo danego dnia, bo nikomu nie zadałem żadnych obrażeń Tongue Nawet, motyla noga, "stalowej ściany" nie dostałem Biggrin
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Odpowiedz
(25.08.2017, 10:03 UTC)Yautja napisał(a): Gra jest niesprawiedliwa Tongue Wczoraj samojeden bieda-czołgiem (KV-3 bez żadnych ulepszeń) zatrzymałem całe wraże skrzydło. Nie byłem wstanie zadać żadnych obrażeń, bo przeciwko sobie miałem ciężkie czołgi wyższych tierów, ale oni też jakoś nie zakumali, że każdy mój strzał się od nich odbija i nie ruszyli do ataku. I tak się "dingalismy" przez paręnaście minut (oni powoli, acz sukcesywnie mnie podgryzali), aż moja drużyna przełamała drugie skrzydło i zaszła tych asów od tyłu. Wybuchłem dosłownie pół minuty przed tym kiedy oni zaczęli umierać Wink I co? I na koniec tylko mnożnik za pierwsze zwycięstwo danego dnia, bo nikomu nie zadałem żadnych obrażeń Tongue Nawet, motyla noga, "stalowej ściany" nie dostałem Biggrin

Między innymi dlatego też nie lubię WoT ponieważ w "taktykę" zwycięstwa są wpisane operacje, których skrypty nie liczą/podsumowują a jednak można powiedzieć że stanowią połowę sukcesu całej drużyny. Fakt, że w obszarze twojego działania nie ma wsparcia/innych jednostek a pancerz rysuje Ci 3 wrogie jednostki które skutecznie powstrzymujesz od dalszego przemieszczania się, powinien skutkować %bonusem zależnym od ilości/przewagi wag pojazdów biorących udział w starciu w jakimś obszarze. LT biorący na klatę w przesmykach kilka HT i skutecznie je wstrzymujący powinien zarabiać więcej niż grupa HT 3x3 piorących się jak równy z równym po pancerzach.
...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...

[Obrazek: image.php?u=46096&type=sigpic&dateline=1446680040]
Odpowiedz
WoWs wypada tu lepiej. Lepsza kasa, więcej można zdziałać nawet przeciwko wyższym tierom.
Pociski OB zadają sensowne obrażenia Wink
Odpowiedz
Z jakiej puli expa zwiększają się % w perku? Dałem przyspieszenie szkolenia załogi.

Hermenegilda osiągnęła status elitarny.

Jutro aktualizacja do  9.2.0 w godzinach 3-9:30 CEST.

Więcej tutaj

http://rykoszet.info/2017/08/29/9-20-juz-jutro/

Odpowiedz
Z Expa, które dostajesz za bitwę Wink
Chociaż wzmacniacze do PD załogi nie wypływają na ilość expa podstawowego
[Obrazek: 53912.png]
Odpowiedz
Jeżeli nie masz uruchomionych żadnych rezerw osobistych lub nie ma jakiegoś bonusu do szkolenia jako event to każdy z załogi dostaje dokładnie tyle samo expa co dostałeś za bitwę*. Jak grasz na czołgu premium lub elitarnym i masz zaznaczone przyspieszone szkolenie to doświadczenie z które normalnie szło na czołg przechodzi na jednego z załogantów**, z własnych obserwacji wynika że przechodzi na tego który w danym momencie posiada najmniej doświadczenia. Jeśli się mylę proszę o sprostowanie

* jak dostaniesz 1000 expa za bitwę to tyle trafia na czołg + dowódca dostaje 1000 expa + celowniczy dostaje 1000 expa itd
** jak dostaniesz 1000 expa za bitwę to na czołg nic nie trafia ale np dowódca dostanie 2000 expa a reszta po 1000 expa

PS jeżeli się nie mylę i jakiś załogant nie przeżyje bitwy to nie dostaje żadnego doświadczenia
Odpowiedz
@Nizm0

Dzięki. 

Ilość expa potrzebna do przeskoczenia na kolejny level jest duża. W Pudlu ciężko idzie zrobienie kolejnego %. 

Idę teraz w lekkie AMX i Luchs. Mam konto premiuum na 30 dni. Wiadomo z jakich powodów. 

Wczoraj losowania przeważnie na dole. No i Hermenegildą grałem za ofensywnie.

Na X trierze na być bitwa 30 na 30 starcie generalne

Odpowiedz
Mi się premka kończy dzisiaj za 11 godzin i miałem sobie zrobić przerwę. Z X tierów mam na razie tylko 1 czołg no prawie 2 to może spróbuję dzisiaj zagrać tą bitwę 30 na 30 ja MM na nią rzuci chociaż nie wiem czy będzie mi się dzisiaj jeszcze chciało WoT włączać.
A co to expienia załogi to najszybciej się wbija początkowe %, każdy następny wymaga więcej doświadczenia, takie wyliczenia co ile trzeba można np znaleźć tu
Odpowiedz