18.08.2017, 10:15 UTC
Sprawdzę jakie ammo widzę w grze.
Pod 1 jest apcr? 2 heat a 3 to HE?
|
World of Tanks
|
|
18.08.2017, 10:15 UTC
Sprawdzę jakie ammo widzę w grze.
poz 1
Zwykły PPanc Apcr to w wyższych Tierach jako goldowe, a u medów jako podstawowe Jeszcze polecam ci ten kanał czysty gameplay i piękne wyniki można podpatrzeć co i jak sie robi na mapach https://www.youtube.com/channel/UCYmyfuf...zAVfbxpKCw Nizmo na jakiego dawac golda w Hetzerze, jak większość TDków swojego poziomu ściaga na hita zwykłym burzakiem z artami podobnie ![]() On dopiero zaczyna Ma zarabiać, a nie tracić
18.08.2017, 11:50 UTC
(18.08.2017, 10:47 UTC)Biomm napisał(a): poz 1 Z tym goldem na wyższych tierach to jest dosyć różnie, nie zawsze APCR jest podstawową amunicją na medach. Wszystko zależy od czołgu a właściwie od działa którego używa. Nie ma na pewno na to żadnej konkretnej reguły. A Golda zawsze warto mieć jak się w wyższymi tierami spotka i jak pisałem na cięższe pojazdy np na KV-1 ale to tylko w kadłub walić bo gąski wejdą za 0 a wieża pewnie odbije.
18.08.2017, 12:05 UTC
Oboje macie rację. Na IV i niżej burzaki a wyżej zawsze te 5 goldów można wziąć. Już się w Pudlu przekonałem.
Dzisiaj w planie 15 bitew i będzie nagroda z Sabatonem.
18.08.2017, 12:06 UTC
Ja zawsze wożę burzaki ze sobą właśnie na bitwy, w których rzuci mnie na wyższe tiery tak, że zamykam startową tabelę. Walę wtedy po gąskach i niech inni dobijają
Star Citizen kod referencyjny: STAR-7T7J-3QFX
YT: Obywatel Yautja - YouTube
Ja ma 15tyś bitew i może wywaliłem 10 pocisków goldowych
Ale od ponad 6 miechów nie gram regularnie, więc jestem do tyłu z nowymi mapami i czołgamiJak będziemy mu pokazywać, że już na samym początku ma golda używać to słabo to widzę ![]() APCR są na pewno w każdej X ( Chińskie chyba tylko nie mają) i w większości IX
18.08.2017, 12:43 UTC
Największy problem jest po ostatnich zmianach MM na 8 tierach. W tym momencie jest strasznie upierdliwe granie na ósemkach bo bardzo rzadko rzuca na topkę. Przez ostatnie 2 miesiące jakieś 10% bitew byłem topową maszyną a tak to same 9 i 10. Tam bez golda to czasami nic się nie zrobi a i on nie daje gwarancji przebicia dychy szczególnie jak cię się trafię IS-7, Maus, E-100 czy Type-5. Na niższych poziomach nie ma aż takiej tragedii.
Co do pocisków jakie występują na 10 tierach nie będę się wykłócał bo mam jak na razie tylko jedną dychę.
18.08.2017, 13:14 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.08.2017, 13:14 UTC przez Shamoth.)
Z tym goldem to niestety często lipa bo jak się RNG uprze, czy jak kto woli MMnerf, to i z przyłożenia potrafi zrykoszetować...
Ja tam zawsze wożę kilka sztuk gold jak się trafi +2T ale jak rykoszetuje mimo zielonego wskaźnika penetracji i pancerza prawie pod kątem 90 do trajektorii to sobie odpuszczam dalsze używanie bo szkoda kasy kiedy MM "wyrównuje szanse"... W sumie najtrudniejsza droga ale dająca najlepsze efekty to uczyć się grać HE, w skrócie wykuć i zaryć pancerz każdej maszyny PS. w WoT także Shamoth ale grywam sporadycznie. ...intrygujący jak łechtaczka w miejscu pępka...
18.08.2017, 14:02 UTC
Nizmo ja mam 13 X tierów
![]() https://console.worldoftanks.com/en/stat...rs/226328/ Chociaż teraz często czuje się jak noob bo nie czaje nowych map etc Wszystko przez Destiny i inne gry ![]() Wiem, że coś WG schrzaniło MM widziałem filmy z losowaniami Za to moge wam zdradzić że WG kombinuje z powiedzmy Kampania Solo i w Coop I zgadzam się ze Shamoth - nie ma nic lepszego jak satysfakcja kiedy ubijasz jakiegoś gościa który myśli że jest neizniszczalny do tego wali goldem. A jeszcze jest lepiej jak taki kolo ci napisz później Noob i Gold noob mimo że nie używałeś takiej amunicji ![]() Ale na tą chwilę polecam Bracikowi poznawać gre, a nie skupianiu się na wynikach i statach
18.08.2017, 14:21 UTC
Jak na razie Solo wychodzi tylko na Konsole i nie wiadomo czy kiedykolwiek zawita na PC
![]() A co do golda to są czołgi gdzie gra bez golda jest baaaardzo trudna aby zrobić jakieś obrażenia, przykładem może być T54E1 (9 tier) który na podstawowej amunicji ma mniejszą penetrację niż większość czołgów na 8, ba jego złote pociski mają mniejszą penetrację niż niektóre czołgi na podstawowej. Nie mówię że się nieda, ale łatwe to nie jest, i on nie ma możliwości załadowania pocisków HE. Aktualnie nie mogę abym był Bardzo dobrym graczem w WoT, raczej bym się uplasował gdzieś po środku tabeli, ale jak zaczynałem przygodę to się cieszyłem jak cokolwiek trafiłem. Na początkowych czołgach mam takie statystyki że szkoda nawet gadać o tym. Dla statów nie gram bo szkoda się ścierać i denerwować jak coś danego dnia nie idzie, ot po prostu RNG często potrafi dać mocno w kość i nic się na to nie poradzi. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| DCS: World | GieNkoV | 60 | 59,728 |
16.05.2022, 06:49 UTC Ostatni post: dalo1236 |
|
| World of Warcraft Classic | Globeres | 32 | 33,377 |
26.08.2019, 21:38 UTC Ostatni post: Xenderr |
|
| World of Warships | Shibusen | 16 | 17,593 |