Patch 2.4 i przyszłość Elite
(25.05.2017, 08:09 UTC)Drakkainen napisał(a): Moja krótka lista QoL, miło jakby coś z tego dodali:
- bookmarki na planetach na konkretnych koordynatach
- wyznaczanie trasy ponad 1000ly
- dostęp do blueprintow inż. z poziomu statku (np. w opisie inż.)

Ja bym się nie obraził na:
- katalogowanie bookmarków , tworzenie dodatkowych zakładek
- jakiś storage na commodity
- katalog swoich statków i wyposażenia ( z modyfikacjami) z poziomu statku
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
Mi by się teraz przydało (takie rzeczy, które mozna by łatwo zaimplementować):
1. Boje świetlne (laserowe) np. w postaci cargo (zrzucacie taką boję w określonych miejscach i zaznaczacie tym samym przebieg trasy - przydatna rzecz przy wszelkiego rodzaju wyścigach) z okreslonym czasem trwania np. 1h
2. SRV Boost analogicznie jak mamy w statkach
3. Różny rodzaj broni na SRV
4. Groty i jaskinie na planetach, do których można by zaglądać i może nawet coś znaleźć (wraki, ukryte małe bazy itp.)
5. Geotermic scanner i Life scanner dla szybszego poszukiwania gejzerów, czy grzybów
6. Oznaczenie na mapie systemu strefy życia (taki bajer, który zobrazowałby nam jak przy różnych gwiazdach i ich wielkościach to wygląda, a poza tym dla poszukiwaczy Earh-Like'ów pewnie też by się przydało)

To chyba tyle z życzeń na tę chwilę Smile
Odpowiedz
[Obrazek: gDU5nwJ.png]
Odpowiedz
(25.05.2017, 10:29 UTC)Anukus napisał(a): 4. Groty i jaskinie na planetach, do których można by zaglądać i może nawet coś znaleźć (wraki, ukryte małe bazy itp.)

To chyba tyle z życzeń na tę chwilę Smile

Z tym to akurat jest duża szansa bo w zajawce z PAX'a widać coś wyglądające jak jaskinie Biggrin

"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
Zamieszczanie wish-list na tym forum niewiele da, polecam ten wątek Smile

https://forums.frontier.co.uk/showthread...-after-2-4
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Odkąd bawię się w eksplorację, to planowanie trasy na znacznie więcej niż 1000 lat bardzo by mnie ucieszyło, podobnie jak przytoczona tu powyżej mapa systemów ułatwiająca odwiedzanie i skanowanie poszczególnych gwiazd.

Generalnie wpis FD uznaję za "zapchajdziurę", gdyż jest to nic innego jak zapowiedź zapowiedzi, a konkrety wiele osób bardziej by ucieszyły. Osobiście najbardziej czekam na możliwość chodzenia po statkach - to jest na mojej liście pozycja nr 1 - imersja wzrosłaby wówczas o 10 punktów Wink. Nawet póki co bez wychodzenia ze statków, a już by było super.
Czekam niecierpliwie na wieści z nadchodzących targów i przyznam, że mnie bardziej interesuję niż konferencje MS, Sony i innych razem wzięte Smile
[Obrazek: 43414.png]
Odpowiedz
(26.05.2017, 09:18 UTC)Alexy78 napisał(a): Generalnie wpis FD uznaję za "zapchajdziurę", gdyż jest to nic innego jak zapowiedź zapowiedzi, a konkrety wiele osób bardziej by ucieszyły. Osobiście najbardziej czekam na możliwość chodzenia po statkach - to jest na mojej liście pozycja nr 1 - imersja wzrosłaby wówczas o 10 punktów Wink. Nawet póki co bez wychodzenia ze statków, a już by było super.
Czekam niecierpliwie na wieści z nadchodzących targów i przyznam, że mnie bardziej interesuję niż konferencje MS, Sony i innych razem wzięte Smile

kup Vive , Oculusa - będziesz chodził po statku juz teraz  . Chyba najciekawsza jest konda ale co z tego skoro bez interakcji z rożnymi wajchami i przyciskami szybko sie nudzi. Same space legs to sztuka dla sztuki tak jak megashipy , pokoleniowe , instalacje - core gameplay maja rozwijać i to jest słuszna droga. Rzekłbym rychło im się zebrało..
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.

Odpowiedz
(25.05.2017, 04:57 UTC)GutenbergPL napisał(a):
(25.05.2017, 04:43 UTC)Yata_PL napisał(a): jakies spekulacje co moze oznaczac termin "quality of life" ?
czy za tym sie kryje zachowanie NPC , mozliwosc interakcji z nimi , zwiększona roznorodnosc , unikalnosc dialogow itp
a moze rozbudowanie BGS ?

Taaa... zupełnie jak politycy - dajcie kasę, a my poprawimy jakość życia. Jak? Nie wiadomo.
Jedyna różnica to taka, że FD nie stosuje represji i przemocy - sam im zapłacę. Biggrin

Na FB ktoś podlinkował wątek do Frontier Forum gdzie DEVsi piszą, że nie będą brali pieniędzy za kolejny "sezon".
Jeśli się to potwierdzi to uważam, że to bardzo fair z ich strony, bo to co zrobili do tej pory jest IMO (i nie tylko IMO z tego co widzę w sieci) śmieszne,
a krzyknęli sobie za to prawie jak za podstawkę gry. To co zrobili w półtora roku powinno być zrobione w ciągu kwartału.

Dobrze że wreszcie do nich dotarło, że ludzie potrzebują być zasypani contentem, a i same podstawy tej gry muszą ulec modyfikacji.
Osobiście zastanawiam się czy podniosą łapę na tych płaczków ukrywających się w prywatnych grupach i ograniczą to zjawisko.
[Obrazek: 17583.png]
Odpowiedz
(15.06.2017, 09:43 UTC)Hammerheart napisał(a): Na FB ktoś podlinkował wątek do Frontier Forum gdzie DEVsi piszą, że nie będą brali pieniędzy za kolejny "sezon".

Źródło? Pierwsze słyszę o tym, interesujące!
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
To już przegięcie w drugą stronę. To wykreuje wśród graczy wykreuje oczekiwania niewiadomo czego, fajerwerków.......
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Odpowiedz