Przejście z HTTP na HTTPS
Czołem,

Mój firefox mi truje że forum nie jest zabezpieczone. Czy da radę zaimplementować certyfikat SSL z "Let's Encrypt", "Comodo", "StartSSL" czy coś w tym stylu? Wink

Husaria są jak łódzkie Bałuty - reprezenuj ją godnie i dumnie. o7
Odpowiedz
(27.03.2017, 17:44 UTC)ShiMan napisał(a): Czołem,

Mój firefox mi truje że forum nie jest zabezpieczone. Czy da radę zaimplementować certyfikat SSL z "Let's Encrypt", "Comodo", "StartSSL" czy coś w tym stylu? Wink

Przestan uzywac firefoxa Wink A tak powaznie poza atakami w stylu man-in-the-middle nie widze nic wiecej co to ma zabezpieczac, straszny szum o nic sie zrobil bo Google rankuje wyzej z sslem niz bez. Najgorsze, ze wprowadza koncowego uzytkownika w straszny blad ze strona jest "bezpieczna", a nic nie stoi na przeszkodzie zeby scumowe strony uzywaly tych darmowych sslow ktore podales wyzej, keyloger, wirusy trojany zero ochrony lub sasiad podejrzal co wpisujesz Wink
Odpowiedz
Mój firefox też od kilku dni truje na 2/3 stron, że połączenie jest niezabezpieczone...
Odpowiedz
Macie jakieś komunistyczne firefoxy. Albo po prostu mój się nie stawia bo mam NoScript 5.0.2 i blokuję javę i inne ustrojstwa Wink
Odpowiedz
(27.03.2017, 21:19 UTC)Crazied napisał(a): Macie jakieś komunistyczne firefoxy. Albo po prostu mój się nie stawia bo mam NoScript 5.0.2 i blokuję javę i inne ustrojstwa Wink

Jave czy Javascript bo jak to drugie to wspolczuje ;p Btw. kto uzywa apletow javy w 2017?!? SSL to nie ustrojostwo, dzieki temu masz np. bankowosc online .... Zamiast po porcie 80 idzie ci po porcie 443, ktory przegladarki wykorzystuje do szyfrowania polaczenia na zasadzie prywatny/publiczny klucz.
Odpowiedz
No javascripty blokuje wszystkie a ja tylko wyjątki ustawiam. Przez to nie ma reklam i innego gówna które mogłoby powodować jakieś komunikaty np. na tym forum.
Nawet na stronkach z bardzo miłymi dla oka galeriami nic się o niebezpieczeństwie nie pojawia a tam powinno Wink
Odpowiedz
Wiesz ale to "gówienko", jak to sam określiłeś, to sama przeglądarka wyświetla... Wink

Husaria są jak łódzkie Bałuty - reprezenuj ją godnie i dumnie. o7
Odpowiedz
Moja nic nie wyświetla więc mój lisek się bardziej słucha Pana Tongue
Odpowiedz
To "gowno" jest na 99.9999% stron, czyli bez wyjatkow z tego programiku, ktory uzywasz nie moglbys uzywac 99.9999% netu. I to nie sa reklamy, ale np. shoutbox na forum twh, imgur wysylanie zdjec etc itd. Do reklam adblock i sprawa zalatwiona ....
Odpowiedz
Ale nadal pozostaje kwestia, że niektórzy mają komunikat o tym, że forum jest be.
Poza tym, w NoScripcie odblokowałem TYLKO thewingedhussars.com a 12 innych źródeł jest nadal zablokowanych więc pozostanę przy swoim niedobrym NS i FF, które nie wyświetlają na żadnej stronie komunikatów o niebezpiecznym połączeniu.
Bo oczywiście rozumiecie jak działa NoScript nie? Bo sprawiacie ogromne wrażenie jakbyście jednak nie wiedzieli Wink
Odpowiedz