Space Engineers
Jeśli idzie o mój serwer to póki co został zdjęty. Praktycznie nikt na nim nie grał. Przez ostatnie 3 miesiące sam wbiłem może ze 2 razy, więc podjęliśmy z kumplem decyzję, że nie ma dalej sensu utrzymywać serwera skoro nie ma chętnych do grania. Ale save oczywiście jest więc zawsze można przywrócić grę. Równie dobrze można będzie kiedyś zacząć od zera. Ja póki co i tak nie mogę grać, więc będzie można coś pomyśleć jak już znowu będę online.

Także luz Robinus, sam też wolę tworzyć na solo bo zwyczajnie mam wtedy pełną kontrolę nad tym kiedy gra robi zapis. A nie cierpię gdy trafi się na buga i rozwali pół bazy, a nie da się cofnąć bo autosave akurat zaskoczyl kiedy nie powinien :/

Btw też uwielbiam ten skrypt na konfigurowanie ekranów. Nic tak nie ożywia bazy czy statku jak te ekrany ustawione na wyświetlanie bieźących statystyk.

[Obrazek: E6474A1C0D04DD3B826393B02447D86EE75308B4]
Odpowiedz
A co tam!

Zamiast grabić - porwałem całą stację Biggrin

Jest fun, jeszcze dymi ale ile materiałów!

[Obrazek: Q3szqcs.jpg]
Odpowiedz
Sorry za post pod postem ale to świeżutka informacja - może dobrze jak się podbije.

Wczoraj - chyba pierwszy raz w życiu - nie wyszedł eksperymentalny update.
Koniec świata? Załamanie rynku? Meteoryt?

Nie! Coś więcej! Smile

[Obrazek: kvKoEAC.png]

EDIT:
Spóźniony update ma wyjść dzisiaj.
Odpowiedz
Ano się Marek rozpisał

http://blog.marekrosa.org

Przegapiłem to bo to chyba od ponad 2 tygodni na jego blogu wisi. Dzięki za info Robinus, rep leci!
Odpowiedz
Ostre "multiplayerowe ruchy" i zaawansowane prace nad nowymi modelami.

Na moje oko szykuje się release z działającymi pistonami i rotorami Smile

Odpowiedz
Miło wiedzieć, że ktoś interesuje się tą zacną grą. Mam przegrane ok. 100 godzin, ale dotychczas samemu. SE mają super potencjał, najbardziej podoba mi się to, że poprzez swoją mechanikę już w tym momencie ma sto razy lepszy system zniszczeń niż kiedykolwiek będzie miał Star Citizen Tongue Do poprawy wiadomo: rotory i tłoki, optymalizacja też leży i kwiczy. Ponadto fajnie byłoby jeszcze zobaczyć jakiś element eksploracyjny, na razie nie ma potrzeby do zwiedzania planet, bo wszystkie minerały zawsze są pod ręką (nie licząc platyny). Przydałyby się jakieś opuszczone bazy czy ruiny.

PS. co to są te eksperymentalne patche? Gdzie można zagrać w taką wersję?
Odpowiedz
Szkoda że nie powiedzieli czym się różnią te implementacje multi ;(
Odpowiedz
(25.11.2016, 18:47 UTC)Ulpian napisał(a): Miło wiedzieć, że ktoś interesuje się tą zacną grą. Mam przegrane ok. 100 godzin, ale dotychczas samemu. SE mają super potencjał, najbardziej podoba mi się to, że poprzez swoją mechanikę już w tym momencie ma sto razy lepszy system zniszczeń niż kiedykolwiek będzie miał Star Citizen Tongue Do poprawy wiadomo: rotory i tłoki, optymalizacja też leży i kwiczy. Ponadto fajnie byłoby jeszcze zobaczyć jakiś element eksploracyjny, na razie nie ma potrzeby do zwiedzania planet, bo wszystkie minerały zawsze są pod ręką (nie licząc platyny). Przydałyby się jakieś opuszczone bazy czy ruiny.

PS. co to są te eksperymentalne patche? Gdzie można zagrać w taką wersję?

Tak samo jak "wersję deweloperską", którą niedawno stosują w Space Engineers, eksperymentalne wersje multi wybiera się w oknie WŁAŚCIWOŚCI (prawym na Space Engineers w STEAM) pod opcjami BETA:

[Obrazek: mUlxfCo.jpg]

Po zmianie gra zaktualizuje się do wybranej wersji.

Wersja "develop" to eksperymentalna wersja wypuszczona do testów. Wszystkie najnowsze poprawki lądują właśnie w niej do sprawdzenia. Stabilność gry oczywiście jest mocno ryzykowna, jednak ciekawość nowości zawsze zmusza mnie do wybierania tej opcji Smile

Niżej wersje "paper", "rock", "scissors" to właśnie trzy multiplayerowe testy. Prawdopodobnie specjalnie nie wgłębiali sięw szczegóły, bo zrobili konkurs na najlepszą. Chcą, żeby gracze sami ocenili każdy z nich (każdy tworzyły różne zespoły).
Odpowiedz
Ja po tym update miałem ciekawą przygodę, za każdym razem jak próbowałem odpalić multi w SE dostawałem Blue Screen Of Death :/ Chociaż problem chyba robił mój dysk zewnętrzny na który Shadowplay zrzuca u mnie zapisane video. Tyle że z jakiegoś niezrozumiałego powodu tylko przy multi w SE. Inne gry nagrywa bez problemu, solo SE też, także grubo coś popsuli...
Skoro dali do testowania to trzeba będzie się przyjrzeć tym trzem wersjom alternatywnym od podstawowej. Tylko ten kto nic nie robi, nie popełnia błędów ^^'
Odpowiedz

Czy to nie czas na odkurzenie serwerów?

Przemodelowanie to kosmetyka ale nowy kod multi a przede wszystkim poprawa/naprawa pistonów! 
To trzeba sprawdzić! Biggrin

EDIT:
I nieco więcej szczegółów:

Odpowiedz