Wyścigi samochodowe
Lepszy jest Rfactor

Jeździłem na Motion Simulation w Waw-ie i robi wrażenie.
przede wszystkim realizm zachowania bolidu i warunków na torze Smile
[Obrazek: odznaki-1.jpg]
Odpowiedz
Ojjjj... marudzicie... kiedyś były tylko torówki i nic innego. Teraz Wam się światów otwartych zachciało Tongue.

A tak serio. Cóż, czasy się zmieniają i obecnie mamy takie, że dla każdego jest coś miłego i do tego każdy się przyzwyczaja. Mi czasami brakuje zwykłych torówek, tym bardziej że obecnie nie są one takie łatwe. Toru trzeba się nauczyć aby optymalnie go wykorzystywać. Bicie rekordów na okrążeniach daje frajdę Smile. Przy otwartym świecie czasami po prostu jeździ się bezmyślnie tu i tam bez dopracowania techniki jazdy. W Project Cars każdy samochód zachowuje się inaczej i każdego trzeba się od początku uczyć, to nie jest typowa arkadówka i to jest właśnie fajne Smile
Odpowiedz
Carmageddon
[Obrazek: odznaki-1.jpg]
Odpowiedz
(27.10.2016, 20:49 UTC)Quarion napisał(a): Ojjjj... marudzicie... kiedyś były tylko torówki i nic innego. Teraz Wam się światów otwartych zachciało Tongue.
Objection! W okolicach 1994 gralem na PC w samochodowke o tytule Test Drive 3. Wektorowa grafika, piszczacy pc speaker, ale w grze byly takie niesamowite bajery jak zmienne warunki pogodowe, ktore wymuszaly korzystanie z wycieraczek, dzien i noc (oczywiscie mozna bylo wlaczyc swiatla), ruch drogowy, scigajaca za przekroczenie predkosci policja i rozbudowane mapy, na ktorych jesli sie zjechalo z trasy prowadzacej do mety, to mozna bylo znalezc lotnisko, na ktorym ladowaly samoloty i co ktorys z nich pojawial sie X-Wing albo farme z kurczakami, ktore mozna bylo rozjezdzac. Przypominam, ze bylo to przed pojawieniem sie akceleratorow graficznych, a caly TD3 zajmowal raptem trzy dyskietki 1.44 MB. Smile
Odpowiedz
Grałem! Bardzo lubiłem TD3.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
(27.10.2016, 23:30 UTC)Tesu napisał(a):
(27.10.2016, 20:49 UTC)Quarion napisał(a): Ojjjj... marudzicie... kiedyś były tylko torówki i nic innego. Teraz Wam się światów otwartych zachciało Tongue.
Objection! W okolicach 1994 gralem na PC w samochodowke o tytule Test Drive 3. Wektorowa grafika, piszczacy pc speaker, ale w grze byly takie niesamowite bajery jak zmienne warunki pogodowe, ktore wymuszaly korzystanie z wycieraczek, dzien i noc (oczywiscie mozna bylo wlaczyc swiatla), ruch drogowy, scigajaca za przekroczenie predkosci policja i rozbudowane mapy, na ktorych jesli sie zjechalo z trasy prowadzacej do mety, to mozna bylo znalezc lotnisko, na ktorym ladowaly samoloty i co ktorys z nich pojawial sie X-Wing albo farme z kurczakami, ktore mozna bylo rozjezdzac. Przypominam, ze bylo to przed pojawieniem sie akceleratorow graficznych, a caly TD3 zajmowal raptem trzy dyskietki 1.44 MB. Smile

Grałem w to jeszcze na swoim 486DX2/66MHz Biggrin. Gra była genialna Smile. Pamiętam, że musiałem wyłączać przyciskiem Turbo te 66MHz i jechać na 33. Inaczej samochód zasuwał tak, że nie dało się nadążyć Tongue.

Ale bajery i easter eggi o których piszesz, a uważam że były świetne Smile (pamiętam te samoloty i X-winga Tongue), nie świadczą o otwartym świecie. Nadal był on zamknięty i schematyczny. Było to wyraźnie widać kiedy wpadało się np. na autostradę i mijało się co chwila te same wiadukty.

Trochę offtopu poszło Tongue
Odpowiedz
no to teraz czas na 'powazna' sciagalke Mathias.

Ponoc Vive dziala rewelacyjnie w Assetto Corsa, warto sprawdzic

Zdravim
Odpowiedz
Dodam, że do AC jest też dostępny laserowo zeskanowany Tor Poznań
Do pobrania tutaj: Tor Poznań 1.2

[Obrazek: UAc0S0tETEMuJshmn246nljgBXyVFviH0ArbFjly...67-h918-no]

[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
i dodam tylko, ze wykonanie tego toru jest pierwsza klasa!

Oczywiscie, posiadam, jako ze to niedaleko mojego miejsca zamieszkania Smile

Jezdzisz online Dako?
Odpowiedz
Ech, widzę że nie da się założyć wątku o jednej grze samochodowej, bo zabijecie offtopem. Połączyłem Tongue

Co do AC - zastanawiałem się, ale to chyba nie działa w Vive. Pooglądałem sobie też trochę recenzji porównawczych i w większości Project Cars wygrywał. Mam porównanie tylko z recenzji, bo sam grałem tylko w PC, ale wydaje się mieć lepszą grafikę i udźwiękowienie - i to na filmach widać i słychać. Model jazdy ciężko mi ocenić na podstawie oglądania video, ale z recenzji wynikało, że jest w miarę podobny. Tak że nie za bardzo kumam co znaczy "prawdziwa ścigałka" Tongue
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz