Niepełny pełny ekran
Od jakiegoś czasu w Chrome kiedy włączam pełny ekran, np. na YT (ale na innych stronach też), jest on niepełny. Przykład:

Cała lewa i górna krawędź nie są wypełnione filmem, tak jakby "okno" pełnego ekranu było lekko przesunięte. Ktoś może pomóc?
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
A próbowałeś wyłączyć i włączyć komputer? Wink

A tak serio to co instalowałeś/aktualizowałeś zanim to się stało?
Odpowiedz
Zmień przeglądarkę na Opere - polecam.

A jeżeli chodzi o pytanie to brak szczegółów m.in. w jaki sposób odtwarzasz filmy - jeżeli za pomocą wtyczki FlashPalyer to proponuje ją wyłączyć (w pasku URL: chrome://plugins).
Jakie masz pluginy zainstalowane w przeglądarce, czy w innych przegl. tez tego typu sytuacja ma miejsce?

A i zapomniałem dodać: czy wył./wł. komputer Tongue ?...

Na tej podstronie można ustawić używanie playera HTML5 - https://www.youtube.com/html5

Nawet ktoś nakręcił filmik o tym ... na końcu tez pisze o resecie kompa Tongue - https://www.youtube.com/watch?v=5XiEtEN4LkY

we wtyczce flashplayer można też spróbować włączyc/wył. przyspieszanie sprzętowe (ang. Enable hardware acceleration)
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
Poszukałem trochę na stronach i to jest bug najnowszej wersji Chrome - nie chodzi tylko o video, ale ogólnie o pełny ekran Chrome (przeglądanie stron po wciśnięciu F11 też krzaczy). Wyłączenie Pepper Flash faktycznie pomaga, natomiast obejść problem można tak, że klika się na to tło, co oczywiście daje focus na cokolwiek jest pod Chromem, po czym na pasku klika z poowrotem na ikonkę Chrome i to naprawia buga do końca tej sesji (wyłączenia przeglądarki).

::EDIT::

Niestety wyłączenie Pepper Flash pomaga też tylko na jedną sesję. Chyba pozostaje czekać na bugfix...
--

Odpowiedz
Koledzy dobrze piszą ale w obecnych czasach bardziej chodzi tu o wydanie polecenia "uruchom ponownie" jeśli chodzi o soft.
Lub odłącz baterię i zasilanie, wciśnij "power" tak z raz czy dwa, podłącz zasilanie i uruchom ponownie. Smile (jeśli chodzi o hardware)

Smile
Odpowiedz
Polecam jednak Operę... wtyczki z chrome też na niej działają...
Odpowiedz
Opera? Fuj!!... Zresztą Chrome szpieguje jak cholera... masakra jakaś z tymi przeglądarkami....
Odpowiedz
Opera dla mnie ma jeden, w sumie dwa minusy - brak na razie możliwości dostosowania elementów interfejsu, co świetnie realizuje FireFox oraz praca kart (jak jest ich za dużo otwartych to zamieniają się w malutkie ikonki - w firefoxie to najlepiej rozwiązano).... za to jest mnóstwo plusów m.in. jest szybka, ma masę dodatków, szybko sie rozwija, nawet wersje beta, czy developerskie są bardziej stabilne i wolne od błędów niż chrome.

Poza tym interfejs Opery pod kątem wyglądu bardzo mi pasuje np. boczny pasek, przycisk menu, karty.
Odpowiedz
Ależ proszę Cię, to jest akurat pierwszy bug w Chrome, którego kiedykolwiek doświadczyłem. Chrome jest niestabilny? Niby kiedy? Używam od zawsze i nigdy nie miałem żadnych problemów ze stablinością. Błędów do tej pory też nie doświadczyłem. Często mówi się, że Chrome jest pamięciożerny, ale w dzisiejszych czasach to praktycznie mrzonka, kiedy każdy komputer ma przynajmniej 8 GB RAM.

Brzmisz trochę jakbyś powtarzał slogany marketingowe developerów Opery Tongue "Wersje beta, czy developerskie są bardziej stabilne i wolne od błędów niż chrome" - proszę o przykłady, dowody, bo tak napisać, to każdy potrafi, patrz:

Uwaga, polecam Chrome, bo jest o wiele bardziej stabliny i ma o wiele mniej błędów niż Opera!
--

Odpowiedz
W wersji Dev oraz Canary 55.0.2880.4 64bit już ten błąd jest poprawiony więc pewnie za chwil parę wejdzie do wersji stabilnej.
“There will be killing till the score is paid.” 
― Homer, The Odyssey

Hardware: Tobii EyeX 4C | Saitek X52 Pro | Logitech G13 | Corsair K65 RGB | Blue Yeti | Superlux HD681 EVOII | LG 29" UltraWide
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości