Czy ktoś może polecić jakieś bezprzewodowe słuchawki z mikrofonem?
Cześć,
z racji tego że plączą mi się strasznie kable od słuchawek dookoła joya i przepustnicy ;D, chciałbym kupić bezprzewodowe. Niestety opinie jakie czytam w tej kwestii w sieci są mocno sceptyczne. Sam nie wiem co kupić i czy warto przejść z Superluxów HD 681 + Realtek 1155 na coś bezprzewodowego?

Chciałbym kupić coś do 500zł a jeśli naprawdę będzie warto dołożyć może być około 1000zł. Koniecznie muszą być z mikrofonem ;P.

Macie jakieś doświadczenie w tej materii? Coś polecicie?
Odpowiedz
http://us.creative.com/p/gaming-headsets...a-wireless

Jestem happy, nie wiem jak tam reszta husarii która ma te słuchawki też Smile
Odpowiedz
(22.09.2016, 10:03 UTC)Goliat napisał(a): http://us.creative.com/p/gaming-headsets...a-wireless

Jestem happy, nie wiem jak tam reszta husarii która ma te słuchawki też Smile

Potwierdzam, polecam. Dodatkowy bonus - symulowany dźwięk przestrzenny działa ŚWIETNIE! Dzięki temu, że jest symulowany, każda puszka ma tylko po 1 głośniku, co pozwala na większą ich średnicę, co z kolei owocuję doskonałą jakością dźwięku (jeśli nie jesetś audiofilem). Przeważnie słuchawki z dźwiękiem 3D mają po kilka malutkich pierdziawek w każdej puszce i przez to jakość pozostawia wiele do życzenia.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Cena całkiem spoko ~400zł może się skuszę. W konkurencji w tej cenie mam jeszcze Corsair Void Wireless aczkolwiek te Creative'y wyglądają ciekawie. Dzieki za cynk Wink
Odpowiedz
Co mogę powiedzieć o nich na minus, to waga. Dla mnie osobiście to nie są one za ciężkie, ale rozumiem że dla innych mogą być. Tutaj już sam musisz jednak zadecydować, czy Ci to przeszkadza czy nie Smile
Odpowiedz
wow, jesli brzmia tak samo dobrze jak wygladaja, to klasa.

Wlasnie jestem na etapie poszukiwan nowych sluchawek, idealnie sie wbiliscie z tym tematem.

Dzieki za rekomendacje!

Goliat, Mathias rep dla Was.
Odpowiedz
Aha, jeden minus - co prawda to było w poprzedniej wersji, Wrath 3D, a nie Omega, ale build wygląda prawie identycznie - to słabe łączenie puszki do pałąka. Trzymało się toto na dwóch marnych plastikowuch słupkach i ułamało się po zaledwie kilku miesiącach używania. Tyle że ja się z nimi za delikatnie nie obchodziłem, łapałem za puszkę zawsze itd.

Omega 3D mają dołączony do zestawu stojak, więc jest gdzie te słuchawki trzymać. Tym razem uważam i łapię tylko za pałąk i jak dotąd jest w porządku - mam je już o wiele dłużej niż tamte i nie mam żadnych problemów z tym mocowaniem.
--

Odpowiedz
(22.09.2016, 10:24 UTC)Pueblo napisał(a): wow, jesli brzmia tak samo dobrze jak wygladaja, to klasa.

Wlasnie jestem na etapie poszukiwan nowych sluchawek, idealnie sie wbiliscie z tym tematem.

Dzieki za rekomendacje!

Goliat, Mathias rep dla Was.

Zobacz sobie jeszcze Sound Blastera z serii Aurvana. Osobiście mam Aruvana Live ( http://pl.creative.com/p/headphones-head...rvana-live ) i polecam.
Odpowiedz
Problem w tym że są przewodowe, a ja chcę słuchawki bez kabelka ;D. Wiem że jest to strata jakości jednak komfort jaki zyskuje jest tego wart ;>
Odpowiedz
Jeśli chodzi o te SB Omega, to straty jakości nie ma praktycznie żadnej! (A mam dość wyczulone ucho, aczkolwiek audiofilem nie jestem. Bawię się za to od lat w produkowanie muzyki, więc jakieś tam pojęcie mam Smile ).
--

Odpowiedz