Ankieta: Czy zagrasz w No Man's Sky
Tak kupię od ręki.
Nie szkoda mi kasy na ten kicz.
Poczekam na opinie innych.
[Wyniki ankiety]

No Man's Sky - dyskusja ogólna
(30.08.2016, 07:19 UTC)Kyokushin napisał(a): Ale ocena NMS i liczba graczy spada. Aż mi normalnie szkoda tej gry.
40% pozytywnych na steam, 2 tygodnie temu było 200 000 graczy w grze, teraz jest... 4 tyś.

Spadek ilości graczy w grach jest normalnym zjawiskiem, ale w No Man's Sky liczby są przerażająco wysokie..

źródło:
Kod:
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=100012
[Obrazek: AmqzlzA.jpg]
I jeśli chcesz powiedzieć, że się martwisz o moje morale,
Zostaw wiadomość po sygnale, po sygnale...
Odpowiedz
Takie ciekawe "rozkminki" z forum NMS (explorenms.com):

- When you go to a monolith, the round pad that you interact with will have a glowing circle and a line pointing left.
- if you answer the puzzle correctly that pad will turn and the line will be facing to the right. If you follow that line exactly you will come to another monolith
- that process will continue in a very large pinwheel shape and at the end you will be at a portal
- you won't be able to walk it so use your ship. just make sure you line up with the direction of that pad line Smile
- And I believe that the monoliths play a larger role with the portals than we think.
Odpowiedz
zrobili mexican guya Biggrin

[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Ten śmiechawiec? Nie działa.... Sad
Odpowiedz
"Doniesienia o zwrotach No Man's Sky włóżcie między bajki":
http://www.spidersweb.pl/2016/08/no-mans...steam.html

Wokół tej gry już się zrobiło tyle syfu w necie, że trudno cokolwiek brać na poważnie.
Szkoda mi gry (bo na pewno w jakiś sposób odbije to się na niej) i szkoda mi też przyszłych odważnych, pomysłowych produkcji.
Odpowiedz
Mi szkoda gry, i hejt się należy, ale nie grze, tylko kłamczuchowi.
To była by ekstra gra indie za 15-20 eurasów, i jakby Sean tyle nie nakłamał to ludzie byli by zadowoleni. Widoki są fajnie, gra się luzacko na kanapie.

Co do refundu - jest specjalny refund- nieoficjalny - steam tego nie pisze wprost. Tak jak piszą na spiderze ludzie w komentarzach - zwrot po 2h jest decyzją steam... a steam go udzielał (tak przynajmniej twierdzą ci, którzy dostali zwrot po kilkunastu godzinach gry)

Tak więc, polityka jest taka sama, ale nieoficjanlie są refundy. Nie wiem czy steam teraz nie będzie odmawiał, jak 'poszło w świat', pewnie tak, i się specjalny refund skończy, wszyscy będą mówić że go nie ma, nie było...no ale w końcu przecież ktoś dostał kasę po kilkunastu godzinach, a to już jest fakt, z nim ciężko dyskutować Smile
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Wiecie czym mnie No Man's Sky urzekło?
Jeden z pierwiastków metali ciężkich nazywa się "Lemmium"
dla ciekawskich mały artykuł
Odpowiedz
Wow, świetna historia - rep leci!
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(01.09.2016, 16:41 UTC)Reaveler napisał(a): Wiecie czym mnie No Man's Sky urzekło?
Jeden z pierwiastków metali ciężkich nazywa się "Lemmium"
dla ciekawskich mały artykuł

Wow, zajebisty pomysł Smile
Odpowiedz
Ahaaa to ja pomyliłem.

Słyszałem coś o tym, że autorzy mają zamiar uczcić Stanisława Lema jakoś i myślałem, że to ten pierwiastek właśnie.

Teraz natomiast wygrzebałem, że Lem ma swój system, z planetami i księżycami nazwanymi od innych sławnych pisarzy:
http://nomanssky.gamepedia.com/Lem

Ciekawe, czy jedna z planet to żyjący ocean? Smile

Mają niedługo udoskonalić system waypointów - może wybiorę się na zwiedzanie...
Odpowiedz