Gwiazdki (aka ranga) na forum
Jest możliwość dodanie gwiazdek pod nickiem na forum (patrz: konto Administratora). Domyślnie były włączone, usunąłem je jednak bo nie przepadam za segregacją i ideą stopniowania w grupie (powoduje to wrażenie "lepszy/gorszy" IMHO).
Ale mogę włączyć z powrotem, jeśli podoba się Wam ten pomysł (pamiętam, że kilka osób o tym gdzieś wspominało). 
Np.: Hetman 5 gwiazdek, Rotmistrz 4, Husarzy 3, Dyplomaci z innych group 1.
Piszcie Wasze opinie. 
To byłaby tylko taka "ranga" na forum przy nicku, oczywiście nigdzie indziej nie byłoby tego widać.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Albo jako określenia grup o których wspomniałem w topicu rang. NP:
5 gwiazdek - wysocy stopniem, Hetman, rotmistrz etc
4 - Rota Koronna - Towarzysze udzielający się głównie w konfliktach zbrojnych
3 - Orla Chorągiew Zwiadowcza - Ludzie parający się głównie zbieraniem informacji o okolicznych (a i tych dalszych) systemach oraz informacjach o innych grupach graczy
2 - Poczt Czeladzi Kupieckiej - Czyli coś bez czego żyć nie można czyli logistyka. Kupcy wszelacy, którzy nasze influ będą windować odpowiednimi towarami i handlem.
1 - Towarzysze - Czyli ot persony, które nie zapisały się do żadnej chorągwi a są już z nami dajmy na to, miesiąc?
Odpowiedz
Jeśli udałoby się zrobić z tego sprawny system motywacji do udziału w życiu frakcji (fajny pomysł powyżej) to miałoby to sens... Póki co wyobrażam sobie, że Husarzy przed akcją, po i pomiędzy też - biesiadują przy wspólnym stole Wink
Imo system reputacji jest wystarczający do rozeznania się kim jest rozmówca, a poza tym nawet ja nie uczestniczący jakoś aktywnie znam większość z Was.
Odpowiedz
Smile Ja zasadniczo podzielam zdanie Mathiasa. Bardziej do mnie przemawia system reputacji i grupy (jako nazwy bez stopniowania - np Skryba) i właśnie na tym budowanie tego o czym pisze Palmer. Nie wiem czy nazwy grup mogą być kolorowe bo to dało by narzędzie dalszego podziału np na funkcje forumowe, główne zainteresowania w grze lub jakie tam się inne wymyśli.

PS: Jestem do tego stopnia konserwatystą że nawet liczba postów stawia mi włoski na rękach Wink
Odpowiedz
Ja tam też jestem za wyłączeniem całkowitym, gdyż u niektórych taki system wywołuje paranoidalne wręcz czasem dążenie do bycia "lepszym" za wszelką cenę. A cenę ponoszą później wszyscy, atmosfera zaczyna się zagęszczać i ludzie wyrabiają sobie tylko niepotrzebnie fałszywe opinie o kimś, kto czasem zostaje przypadkowo wplątany w debilną dysputę. Przykładów takich zachowań można przytoczyć bardzo wiele, choćby z forum frontiera. Ja mam nadzieję, że tutaj poradzimy sobie z tym lepiej. Ogólnie idea nagradzania kogoś za napisanie czegoś sensownego/przydatnego jest jak najbardziej w porządku, dopóki nie zostaje zmanipulowana Wink W związku z tym tematem takie pytanko mam, czy te punkty reputacji mogą być widoczne tylko np. w panelu użytkownika ?
Odpowiedz
Niestety nie ma takiej opcji
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz