Ankieta: Czy zagrasz w No Man's Sky
Tak kupię od ręki.
Nie szkoda mi kasy na ten kicz.
Poczekam na opinie innych.
[Wyniki ankiety]

No Man's Sky - dyskusja ogólna
Ja mam na GOG Sad
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(13.08.2016, 23:44 UTC)Vermill napisał(a): Ale będziecie jeszcze grać w Elite? Biggrin

Nie, no co ty? Biggrin  Kto teraz będzie grał w tą namiastkę gry, jak ma No man's sky. Biggrin Biggrin

Odpowiedz
(13.08.2016, 21:40 UTC)Quarion napisał(a): Aha... jeszcze jedno bo właśnie to wyczytałem, jak ktoś ma starszą kartę graficzną np. tak jak ja 770 GTX, która nie obsługuje OpenGL w wersji 4.5 to niech zapomni nawet o kupowaniu tej gry bo będzie musiał ją zwracać. Gra wtedy nawet się nie uruchamia.

Ja gram bez problemu na 660GTX   Biggrin
Odpowiedz
(14.08.2016, 15:45 UTC)Erhon napisał(a):
(13.08.2016, 21:40 UTC)Quarion napisał(a): Aha... jeszcze jedno bo właśnie to wyczytałem, jak ktoś ma starszą kartę graficzną np. tak jak ja 770 GTX, która nie obsługuje OpenGL w wersji 4.5 to niech zapomni nawet o kupowaniu tej gry bo będzie musiał ją zwracać. Gra wtedy nawet się nie uruchamia.

Ja gram bez problemu na 660GTX   Biggrin

No to widać nie u wszystkich ten problem występuje Tongue. Być może zależy jeszcze od czegoś innego. Jak na razie pracują nad łatkami na PC zbierając jednocześnie blisko 50% negatywnych komentarzy za te bugi Tongue.
Odpowiedz
Moja dawna GT740 obsługuje OpenGL 4.4. Problem jest ze zgodnością instrukcji SSE lub braku ich emulacji w niektórych procesorach. Oni sami nie wiedzą co dolega grze, skoro zabrali się za rozwiązywanie problemu od strony GPU nie CPU to podejrzewam że troche to potrwa jeśli nie będą jeszcze większe. Ten program ich przerósł.

https://www.reddit.com/r/gaming/comments...did_it_on/

Możecie pchnąć dalej ten link, to mój pierwszy wpis na reddit.

Pozdrawiam
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Odpowiedz
(14.08.2016, 17:25 UTC)Zakrecony Termos napisał(a): Moja dawna GT740 obsługuje OpenGL 4.4. Problem jest ze zgodnością instrukcji SSE lub braku ich emulacji w niektórych procesorach. Oni sami nie wiedzą co dolega grze, skoro zabrali się za rozwiązywanie problemu od strony GPU nie CPU to podejrzewam że troche to potrwa jeśli nie będą jeszcze większe. Ten program ich przerósł.

https://www.reddit.com/r/gaming/comments...did_it_on/

Możecie pchnąć dalej ten link, to mój pierwszy wpis na reddit.

Pozdrawiam

Tak to powinno wyglądać? Bo tak jakby usunęło treść

[Obrazek: db2b1e88c4be4cc69e001b7817e4d207.png]
Odpowiedz
No tak nie powinno wyglądać, Chyba reddit mnie przerasta. Jeśli ktoś ma pomysł co nie tak na priva proszę. Brzmiało to mniej więcej tak

1). Google and download "sde-external-7.2.0-2014-07-29-win" 2). Extract it to your NMS.exe directory. Make sure "sde.exe" is in your NMS.exe 3). Create shortcut "sde.exe". Open properties in Target add " -- NMS.exe" On my computer it looks like "C:\No Man's Sky\Binaries\sde.exe" -- NMS.exe 4). Always run this one as an administrator.
It`s not about GPU it is all about CPU. I was able to run this game on Athlon II x3 450 with GT740. Hope it works for you.
Fly safe
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Odpowiedz
Recenzja 
Rant

Może się ktoś odnieść do tego, jak wasze wrażenia po kilku(nastu) godzinach?
Odpowiedz
Ot ciekawostka. Skała w kształcie ptaka szukającego papu. Wink
[Obrazek: ReTwrDW.jpg]

Odpowiedz
(14.08.2016, 19:42 UTC)Kriztozz napisał(a): Ot ciekawostka. Skała w kształcie ptaka szukającego papu. Wink

Fajnie wygląda Smile
Odpowiedz