Skyrim i modowanie
Heart 
Kto gra, kto lubi, kto moduje?

Ja uwielbiam, zanim zająłem się Elite, byłem aktywnym członkiem ekipy STEP. W Skyrim mam nabite niemal 1000h, z czego jakieś 70-75% to modowanie gry i upewnianie się że wszystko działa, a jedynie 25-30% to faktyczna gra. 

Z questów zrobiłem w całości jedynie główny. Oprócz tego jakieś 50% College of Winterhold i prawie całych The Companions. Do zrobienia mam:

- Gildię Złodziei
 - Dark Brotherhood
 - Dragonborn
 - Dawnguard (x2, bo są dwie ścieżki questowe)
 - wojnę domową (x2 - Imperium i Stormcloaks)

Do tego dołożyłem Falskaar i Wyrmstooth.... W planach jeszcze Moonpath to Elsweyr i Helgen Reborn Biggrin

W Skyrima nie grałem od ponad roku, ale ostatnio zebrało mi się i zainstalowałem od nowa. Ostatni tydzień spędziłem na modowaniu... Oto moja lista, wszystko hula bezkonfliktowo - zasługa custom łatek, które sobie zrobiłem. A to i tak jedynie początek - będę dokładał mody w trakcie gry. Brakuje mi jeszcze dodatkowych animacji, spoooro modów polepszających tekstury, overhauli wampiryzmu i wilkołaków i wielu innych - ale to są rzeczy, których nie potrzebuję do rozpoczęcia gry

Oczywiście będzie roleplay. Na pierwszy ogień idzie Mroczna Elfka o imieniu Thovvise, która zostanie członkinią Gildii Złodziei i Mrocznego Bractwa. Mooooże zostanie wampirzycą i zrobię nią jedną linię questów w Dawnguard Smile Jeszcze nie wiem jak zacznę grę tą postacią - będzie to albo początek Vanilla, czyli zostanie złapana przy próbie przekroczenia granicy i po uratowniu się z Helgen podąży do Riften - albo zacznie jako członek bandy grasantów gdzieś w Skyrimie, ale będzie miała dość takiego życia i postanowi podróżować do Riften w celu dołączenia do Gildii Złodziei... Lub do Windhelm w poszukiwaniu Mrocznego Bractwa.

Ewentualnie, jeśli ta opcja jeszcze istnieje w modzie Live Another Live - zacznie w przytułku dla Mrocznych Elfów w Windhelm.

I teraz pytanko - czy ktoś byłby zainteresowany serią Let's Role Play Skyrim? Pełny role play, oczywiście bez mojego komentarza, ale z wpisami role playowymi w dzienniku (patrz mod: Take Notes - Dragonborn Journal). Zawsze chciałem coś takiego zrobić, ale nie wiem czy byłoby zainteresowanie czymś takim...

Jeśli tak - który początek będzie lepszy? Złapana na granicy, grasantka czy życie w getcie?
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Doszło jeszcze kilka nowych modów, bo przy tworzeniu postaci zdałem sobie sprawę że czegoś mi brakuje... Biggrin

Battle Hardened Warpaints
Better Makeup for SKSE
XCE - Warpaint and Dirt
Northborn Scars
KJ Tattoos - Overlay Plugins for RaceMenu

::EDIT::

No i całkiem zapomniałem o modach uzupełniających do Complete Crafting Overhaul Tongue

Bandolier - Bags and Pouches
Bandolier - Dawnguard
Cloaks of Skyrim
Immersive Armors
JaySuS Swords
Winter Is Coming - Cloaks

I jeszcze to na przyszłość:

Better Thieves Guild Practice Locks
--

Odpowiedz
Hetmanie, trafiłeś w mój czuły punkt czyli modowanie Skyrima Biggrin

Co do samej gry to przeszedłem fabułę główną, gildię złodziei, mroczne gractwo, gildię magów. Wojny domowej nie udało mi się skończyć ze względu na bug gdzie nie mogłem ubić szefa Białej Grani. Podobnie z dodatkiem Downguard, bug z rozmową z kolesiem w jaskini gdzie miałem go przerobić na swoją stronę.

Ogólnie jeśli nie grałeś w Mrocznym Bractwie to zachęcam, bo zwroty akcji sa tak zaskakujące że przyprawia o wzwód Biggrin

Mody? Nawet nie pamiętam ile ich miałem, skupiałem siegłównie na:
HDT
Skeleton
Animacje
Immersja
Ubranka
Bronie

Później:
poprawa grafiki
chałupki
nowe zadania
miejsca

Naprawdę tego była masa do tego stopnia że skyrim mi siadał Biggrin Spędzałem tygodnie na modowaniu a samej gdy było może 10% poświęconego czasu.

Ulubiona klasa to łotr z łukiem, uwielbiałem zabijać po ciuchu nie wykryty Biggrin
Odpowiedz
Wczoraj spędziłem 2h na konfiguracji modów i gra jest nareszcie gotowa do rozpoczęcia. Mam już pomysł na postać i historię - dzisiaj sobie rozpiszę backstory Smile

Wiem już w jaki sposób będę nagrywał Let's Role Play... Jak uda mi się zrobić 2, 3 odcinki, to wrzucę je gdzieś w net i zobaczymy czy coś takiego będzie miało wzięcie Smile
--

Odpowiedz
Mathias, i nie zapomnij, że koniecznie musisz wrzucić tutaj Biggrin
Odpowiedz
No na pewno wrzucę, bo jestem ciekaw odbioru. Zdecydowałem się robić to po angielsku, bo grę też mam w takiej wersji i jakoś nie pasuje mi pisanie dziennika po polsku Tongue
--

Odpowiedz
No to masz jednego czytelnika mniej - nie będę się zastanawiał nad trudnymi słowami ani sięgał do słownika, bo to nie będzie przyjemność.... Sad
Poza tym, to polskie forum - co to za wymysły żeby tu pisać po angielsku? Dodgy
Odpowiedz
Wybacz Gutku, ale dla mnie angielski jest tak samo naturalnym językiem jak polski. Grając w grę po angielsku - myślę po angielsku i ciężko mi łączyć dwa języki wtedy. Dziennika nie zamierzam prowadzić na forum, tylko bezpośrednio w grze, dzięki modowi.

Z anglojęzyczną wersję potencjalnie mam większą widownię. Poza tym, jeśli nie chce Ci się sięgać do słownika, to i tak nie miałbyś przyjemności nawet gdybym dziennik prowadził po polsku, bo cała reszta gry jest po angielsku.

Poza tym nie zamierzam pisać elaboratów i esejów, tylko krótkie wpisy, które będą opisywać odczucia mojej postaci - a to w zastępstwie narracji głosowej, którą w 99% przypadkach stosują Let's Playerzy.
--

Odpowiedz
Rozumiem Cię.... to gdzie będzie ten dziennik dostępny? Sam wiesz, że ze mnie wielbiciel Skyrim, dam radę.... Wink
Odpowiedz
Mam takiego moda w grze: http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/48375/?

Daje on możliwość prowadzenia dziennika bezpośrednio w grze:

[Obrazek: 48375-3-1387675369.jpg]

Wpisy będą w tym dzienniku, więc będzie imersja Smile

To w zamierzeniu ma być normalny Let's Play, ale z rolplejowym twistem, gdzie narrację prowadzi sama postać przez wpisy w dzienniku, zamiast mnie, gracza Smile
--

Odpowiedz