X56 / ?
Hej.

Pytanko do znawców tematu. X56 - nowy z przepustnicą, obecnie kosztuje 1k.

Dodam obrazek gdyby ktoś nie kojarzył Biggrin

[Obrazek: 710w--dXUtL._AC_SL1500_.jpg]

Jest jakaś lepsza alternatywa. czy to najlepsze co może być w tej cenie?

Może jest coś tańszego co sprawdza się lepiej?

Zależy mi na sprzęcie który kupie i nie będę musiał w niego w żaden sposób ingerować. Podłączam i gram.
[Obrazek: FlJ12pw.png]        [Obrazek: 438524.jpg]

Zmiana jest niezbędnym procesem wszelkiej egzystencji.— Spock
Odpowiedz
Generalnie w tej polce cenowej sa 3 sprzety: x52, x56 i t16000m i kazdy z nich ma swoje wlasne bolaczki.
Jak masz szczescie, to we wszystkich przypadkach bedzie to "podlaczam i gram", jak pecha to dowolny z nich zademnstruje swoje narowy.

W przypadku x56 to glownie apetyt na prad i moze zajsc koniecznosc znalezienia odpowiedniego gniazda, albo uzycia zasilanego huba usb.
Odpowiedz
Posiadam X56 od 6 lat i jestem bardzo z niego zadowolony - jednak trzeba mieć na uwadze fakt, że 90% tego czasu spędzam na eksploracji, gdzie raczej jest spokojne latanie a nie szarpanie jak w walce. Często muszę go kalibrować i już się przyzwyczaiłem do tego, że przed odpaleniem elity odpalam stronkę z testem joya i sprawdzam, czy któraś z osi nie pływa - gdyź nie jest miłym doświadczeniem zobaczyć kręcący się statek wokół swojej osi po odpalonej grze np we wnętrzu stacji.

Jedyna "większa"" awaria jaką miałem - to urwany jeden z plastikowych kołeczków podtrzymujących przycisk dwukierunkowy na przepustnicy - po zastosowaniu kleju dwuskładnikowego - wszystko działa należycie.

No i musisz mieć na uwadze, że drążęk jest dość duży i jeśli masz mniejszą dłoń to może być dla ciebie niewygodny
[Obrazek: LNEyM4I.png]          [Obrazek: 49696.jpg]          [Obrazek: SvUXKFn.png]
Odpowiedz
Na dzień dzisiejszy, także zajmuje się tylko eksploracją, ale w niedalekiej przyszłości chciałbym też wyszkolić się w walce. Sprzęt musi być wielozadaniowy ze tak powiem.

Odpowiedz
Też mam x56 i jest spoko, podwójna przepustnia, 3-osiowy joy. Na przepustnicy i joyu mamy dodatkowe mini-joysticki, grzybki i kupe przycisków.
Tak jak Debren wspomniał, jest zapotrzebowanie na prąd i jeśli jest jego niedobór może fixowac - np niekontrolowanie załączanie się przycisków - złaszcza na przepustnicy... Czy warto? Myślę że tak, choć sam dałem 100zl za uszkodzony i naprawiłem dlatego mam troche zaburzone postrzeganie Wink
twlos Exclamation
Odpowiedz
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi Wink

Wezmę go Wink

Odpowiedz
Akurat mi się na youtubie recenzja wyświetliła nowego sprzętu od  Thrustmaster w rozsądnej cenie. 

https://www.thrustmaster.com/pl-pl/produ...e-sim-duo/
Odpowiedz
Kupiony, podłączony i sprawdzony. Wszystko jest w porządku, ale nie wiem czemu, w przepustnicy jest mega opór. Na tyle, że przesuwam stół jak latam Biggrin Próbowałem coś tam regulować, ale może musi się po prostu "wyrobić".

Odpowiedz
(26.03.2025, 18:53 UTC)ALKAZZATOR napisał(a): Kupiony, podłączony i sprawdzony. Wszystko jest w porządku, ale nie wiem czemu, w przepustnicy jest mega opór. Na tyle, że przesuwam stół jak latam Biggrin Próbowałem coś tam regulować, ale może musi się po prostu "wyrobić".

Tą śrubą z lewej str kręciłeś?
twlos Exclamation
Odpowiedz
(26.03.2025, 20:45 UTC)xec napisał(a):
(26.03.2025, 18:53 UTC)ALKAZZATOR napisał(a): Kupiony, podłączony i sprawdzony. Wszystko jest w porządku, ale nie wiem czemu, w przepustnicy jest mega opór. Na tyle, że przesuwam stół jak latam Biggrin Próbowałem coś tam regulować, ale może musi się po prostu "wyrobić".

Tą śrubą z lewej str kręciłeś?

Oczywiscie. Niewiele to zmienia

Odpowiedz