Przedstaw się
i tu się nie ma co wstydzić Smile Sporo jest dziadków w naszym wieku Smile
Odpowiedz
@MistyPL - nie uzurpuj sobie Smile
Odpowiedz
(27.04.2023, 21:20 UTC)n.nemo napisał(a):
(27.04.2023, 20:38 UTC)MARIUSZ POPKO napisał(a): Witam.
Jestem tu nowy i po części dopiero odświeżam sobie świat Elite. Jestem Mariusz rocznik ok...aż wstyd się przyznać ..75 i pamiętam pierwsza elitke i druga Wink teraz odkrywam cały ten świat i jest fascynujący. Mieszkam w UK. Uwielbiam gry..szczególnie RPG i MMO. Chętnie bym się do was zapisał i wspólnie choć pewnie przy drobnej waszej pomocy odkrywać kosmos
Pozdrawiam.

Droga wolna - rekrutacja cały czas otwarta.
 Witaj, o7
  Fly Dangerously  Biggrin

Akuratnie chwilowo zamknięta, ale nie na długo Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Cześć!
Mam na imię Artur, rocznik 78, mieszkam w Rudzie Śląskiej, mam dom, pracę, kobietę, dwie córki, psa, kota i chomika, tak że jestem dość zajętym człowiekiem Wink ale na szczęście znajduję czas na granie.
Żałuję tylko że dopiero kilka miesięcy temu odkryłem ED, chociaż pamiętam jeszcze jak napierałem w Frontiera II na Amidze Biggrin i jestem nią zafascynowany.
Kilka ładnych lat grałem w Eve Online ale postanowiłem zrobić sobie przerwę. Nie długo będę eksplorował naszą galaktykę ale narazie walczę z Thargoidami i odbijam różne stacje, porty na planetach Smile

o7
Odpowiedz
Witam.
Jestem Paweł rocznik 72.Zaczynam dopiero przygodę z Elite Dangerous, ale nie z samą  formułą.Jako nastolatek grywałem w Frontier Elite na Amidze(co za czasy)
Na razie skupiam się na ustaleniu czy wolę grać za pomocą klawiatury czy nowego zakupu joysticka. 
A parę słów prywatnie,,jestem po rozwodzie,mam dwójkę dorosłych dzieci,mieszkam w Holandii w Amesfoort. 
To na razie tyle  Biggrin
Odpowiedz
Witam. Jestem Krzysiek. Rocznik Czarnobyla (86). W elitkę gram od kilku miesięcy. Wcześniej było EveSmile Lubię MMO i RPG zarówno papierowe jak i w wersji na pc. Pracuję na likwidowanej kopalni jako elektromonter dołowy. Oprócz grania lubię jeszcze pojeździć na rowerze, a od jakiegoś czasu bawię się w modelowanie i wydruki 3D.
Mam nadzieję, że zasłużę sobie na miano HusarzaSmile
Odpowiedz
Cześć
Marek, rocznik 76. Z zawodu jestem dyrektorem, od zawsze praca w korpo. Dwojka dzieci 20 i 17 lat, prawie odchowane, więc mam więcej czasu na granie w gry.
Od zawsze zafascynowany sci-fi, wychowany na starwars.
W elite zacząłem grać w grudniu 22, zachęcony przez syna jako "gra w kosmosie w oczekiwaniu na starfield".
Początki byly bardzo frustrujące. Po obejrzeniu setek poradników na YT udało się ruszyć z miejsca i usamodzielnić.
Po opanowaniu handlu przyszedł czas na mining, potem eksploracje a obecnie 90% mojej gry to bounty hunting. Combat to ostatnia ranga na drodze do triple elite. Po osiągnięciu end-game-money szukam świeżej motywacji do regularnego logowania się do gry.
O polskiej frakcji dowiedziałem się z poradników na YT już wcześniej, ale czekałem z dołączeniem do TWH na transfer z ps4 na pc. Co się dokonało w tym miesiącu.
Moją stacją macierzystą jest Magnus w EZ Aquari (11ly od Sol). Teraz czekam na rozkazy z dowództwa TWH i będę latać tam gdzie się najbardziej przydam.
Do zobaczenia w kosmosie!
Odpowiedz
Triple Elite ?? a co z nogami? walka na nogach i chyba rośliny na planetach- jeśli dobrze pamiętam Smile
Odpowiedz
(14.05.2023, 15:14 UTC)polam napisał(a): Cześć
Marek, rocznik 76. Z zawodu jestem dyrektorem, od zawsze praca w korpo. Dwojka dzieci 20 i 17 lat, prawie odchowane, więc mam więcej czasu na granie w gry.
Od zawsze zafascynowany sci-fi, wychowany na starwars.
W elite zacząłem grać w grudniu 22, zachęcony przez syna jako "gra w kosmosie w oczekiwaniu na starfield".
Początki byly bardzo frustrujące. Po obejrzeniu setek poradników na YT udało się ruszyć z miejsca i usamodzielnić.
Po opanowaniu handlu przyszedł czas na mining, potem eksploracje a obecnie 90% mojej gry to bounty hunting. Combat to ostatnia ranga na drodze do triple elite. Po osiągnięciu end-game-money szukam świeżej motywacji do regularnego logowania się do gry.
O polskiej frakcji dowiedziałem się z poradników na YT już wcześniej, ale czekałem z dołączeniem do TWH na transfer z ps4 na pc. Co się dokonało w tym miesiącu.
Moją stacją macierzystą jest Magnus w EZ  Aquari (11ly od Sol). Teraz czekam na rozkazy z dowództwa TWH i będę latać tam gdzie się najbardziej przydam.
Do zobaczenia w kosmosie!

No właśnie, a wystarczyło ściągnąć instrukcję do gry, wydrukować i przeczytać. Dużo mniej frustrujące by było. Bez tych setek poradników na YT.
Odpowiedz
(14.05.2023, 20:59 UTC)MAGNUM354 napisał(a): Triple Elite ??  a co z nogami? walka na nogach i chyba rośliny na planetach- jeśli dobrze pamiętam  Smile

Prawda. Po 5 m-cach grania w ver. legacy na konsoli i przejściu na pc gram po staremu. Generalnie wyszedłem z kokpitu by popodziwiać moje statki. Na combat na nogach na pewno się zdecyduje, ale biologiem to raczej nie zostanę
Odpowiedz