Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
ED ma problem z przeskakiwaniem na inną rozdzielczosć niż jest ta na monitorze, Wiedżmin 3 na starym monitorze bardzo ładnie mi się odpalał w 2K - a ED szalało zawsze.
Teraz mam monitor którego natywna rozdzielczość to właśnie 2K, i karty graficznej też ( 1660 ) więc po prostu przestałem w tym już grzebać Smile
Odpowiedz
Ostatnio pierwszy raz odpaliłem sobie misję Disable The Megaship Turrets i w teorii jak widziałem na filmikach podlatujesz skan statku (datalink), skan działek i rozwalenie zasilania, ale po skanie na liście kontaktów nic nowego nie widzę ?
czy coś źle robię ? Jak to przejść ?

dobra mam, w target Wink
Odpowiedz
Po skanie zaznaczasz dzialko, podlatujesz blisko niego skan, zmieniasz zakladke w panelu na "subtargets" i tam szukasz tego zasilania i zaznaczasz je sobie.
Odpowiedz
Co ja robię źle???
Chciałem spróbować misji z skanowaniem więc wiozłem dwie misje 'Infiltrate the megaship data link'. Jedna poszła bez problemowo, podleciałem zeskanowałem statek następnie -ship log uplink- i misje zaliczyło. Natomiast przy drugiej wystąpił problem, wyskakuje mi że mam już dostęp https://ibb.co/kDzFM00 w pierwszej chwili myślałem że to o kolejność chodzi bo są dwa ale obojętnie do którego podlece wyskakuje to samo.

Latam na to czymś takim https://coriolis.io/outfit/cobra_mk_iii?...FAoA%3D%3D
Odpowiedz
(26.04.2022, 14:31 UTC)Arthur83 napisał(a): Co ja robię źle???
Chciałem spróbować misji z skanowaniem więc wiozłem dwie misje 'Infiltrate the megaship data link'. Jedna poszła bez problemowo, podleciałem zeskanowałem statek następnie -ship log uplink- i misje zaliczyło. Natomiast przy drugiej wystąpił problem, wyskakuje mi że mam już dostęp https://ibb.co/kDzFM00 w pierwszej chwili myślałem że to o kolejność chodzi bo są dwa ale obojętnie do którego podlece wyskakuje to samo.

Latam na to czymś takim https://coriolis.io/outfit/cobra_mk_iii?...FAoA%3D%3D

To jest (chyba) bug w grze niestety. Już raz skanowałeś ten data link kiedyś, więc drugi raz nie możesz. Ergo, dwa razy tej samej misji na jednym megashipie nie wykonasz (tudzież nie wykonasz jej nawet po raz pierwszy, jeśli już kiedyś skanowałeś ten data link, nawet bez misji).
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Bo tego megashipa juz obrobiles... druga misja - drugi megaship, ew. mozesz sprobowac reloga.
Odpowiedz
Rozumiem. To co w takiej sytuacji lepiej zrobić odczekać żeby misja wygasła czy samemu z niej zrezygnować żeby były mniejsze straty na reputacji??? Czy to bez znaczenia??
Odpowiedz
Osobiscie sprobowalbym reloga najpierw.. pozniej oddal zrobiona misje, relog i ponowna proba wykonania tej drugiej. A dopiero pozniej skasowal misje, ale nie z powodu reputacji, tylko tego, ze mozna miec tylko ograniczona ilosc aktywnych i 20 to nie za wiele.
Odpowiedz
albo ja gram tak dupowato albo te misje naziemne w odyseji są na iście kosmicznym  ( komicznym_ poziomie trudności.
10 misji  dzisiaj 10 zgonów.... nie chodziłem w elite od początku wejścia odyseji. mowię se spróbuje.. i totalna klapa Sad

biore misje - thread 0 = po drodze mnie informują że stacja zajęta przez łobuzow. wysiadam ze statku - wpada pięciu gości i tratatatatata - powrót do bazy haha
kto to kuwa wymyślał?

jakies rady oprócz treningu?
Odpowiedz
(27.04.2022, 20:57 UTC)MistyPL napisał(a): albo ja gram tak dupowato albo te misje naziemne w odyseji są na iście kosmicznym  ( komicznym_ poziomie trudności.
10 misji  dzisiaj 10 zgonów.... nie chodziłem w elite od początku wejścia odyseji. mowię se spróbuje.. i totalna klapa Sad

biore misje - thread 0 = po drodze mnie informują że stacja zajęta przez łobuzow. wysiadam ze statku - wpada pięciu gości i tratatatatata - powrót do bazy haha
kto to kuwa wymyślał?

jakies rady oprócz treningu?

Misty mogę Ci powiedzieć z perspektywy leśnego dziadka (50+). Odysejka jest moim pierwszym poważnym podejściem do FPS w grach - jestem kompletna nogaSmile. Z początku miałem tak jak TY, trochę mniej zgonów bo przy pierwszej wymianie strzałów z np złomiarzami okupującymi settlement zwiewałem do statku (z reguły mi się udawało). Przesiadałem się w łazik i rozwałkowywałem towarzystwo. Pięciu na jednego jak nie masz zrobionych broni i kombinezonów, plus nie ruszasz się - oskubią Cię szybko.
Nauczyłem się trzymać towarzystwo na dystans - 1, 2 kille,  odskok, potem następna parka i załatwione. Plus wykorzystanie dachów budynków, zbiorników itp. Wszystkie chyba bronie mam z nałożonymi efektami scope, zasięg, stability. Na snajperce mam jeszcze audio masking więc często zdarza się że zdejmuję całą ochronę stacji bez podnoszenia alarmu.

Tyle na początek Smile
Odpowiedz