Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(05.06.2021, 07:41 UTC)Songster napisał(a): To teraz pytanie:
Wchodzę sobie w commodities market, najeżdżam na produkt i po prawej stronie wyświetlają mi się ceny na różnych stacjach. Gdzie jest informacja, że dana stacja jest tylko w dodatku Odyssey i do niej nie mogę polecieć?

No niestety jest to upierdliwe, ale taka juz logika frontiera... Polecam http://www.eddb.io jako zrodlo informacji potrzebnych do handlu. Mozesz tam wyfiltrowac stacje/osady/FC a takze nowe osady z BugDyssey
Odpowiedz
Cornholio - napisałeś że przy misjach z przywróceniem zasilania czyścisz osadę z najemników ipotem przeszukujesz szafki - wytłumacz mi to ze szczegółami bo jestem już w trzeciej bazie , wytłukłem najemników, i jedyne co znajduję to med kity i baterie zasilajace. ABSOLUTNIE WSZYSTKIE szafki i skrzynki ( także te do których trzeba się włamać ) sa ZAWSZE puste. Na stołach, na skrzynkach i w innych typowych miejscach nie ma nic do zebrania.
Możesz mi to wytłumaczyć w punktach jak to robisz ze masz pełne szafki i skrzynki ???
Odpowiedz
(05.06.2021, 13:29 UTC)MAGNUM354 napisał(a): Cornholio - napisałeś że przy misjach z przywróceniem zasilania czyścisz osadę z najemników ipotem przeszukujesz szafki - wytłumacz mi to ze szczegółami bo jestem już w trzeciej  bazie , wytłukłem najemników, i jedyne co znajduję to med kity i baterie zasilajace. ABSOLUTNIE WSZYSTKIE szafki i skrzynki ( także te do których trzeba się włamać ) sa ZAWSZE puste. Na stołach, na skrzynkach i w innych typowych miejscach nie ma nic do zebrania.
Możesz mi to wytłumaczyć w punktach jak to robisz ze masz pełne szafki i skrzynki ???

Tak się dzieje, kiedy przelogujesz się w jakiejś bazie - czyści wszystko.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
nie przelogowywałem się
wziałem misję ze stacji ( na piechotę ) dokładnie taką jaką opisał Cornholio - na przywrócenie zasilania. Wsiadłem do swojego statku, poleciałem- wylądowałem, wsiadłem do srv -
wytłukłem najemników , a potem zaczałem zwiedzanie. Oprócz trupów pracowników i naukowców - w bazie wszystko było puste. wszystkie skrzynki, szafki itd.
Dlatego czekam aż mi ktoś wyjasni jak sie wlatuje do bazy przy zachowaniu wyposazenia w skrzynkach.

Mogę lecieć na inny typ misji - polegajacy na wyciagnięciu jakichś danych albo otworzeniu jednej wybranej skrzynki.. takie bazy mają różne rzeczy w szafkach ale wyjście z niej jest praktycznie niemożliwe - na kazdym kroku jesteś skanowany... albo jakiś pracownik zobaczy cię podczas otwierania szafki i już wzywa wsparcie..

Dodam że na przelogowywanie się w punktach POI , dostaję odruchu wymiotnego...
Odpowiedz
Uruchomiłem ED po raz pierwszy na VR. Zrobiło to na mnie wielkie wrażenie, ale mam jeden problem. Moje ustawienia sterowania nie działają w VR, czy to normalne? Tryb VR i normalny mają osobne profile?
Odpowiedz
@MAGNUM354 jedynie puste otwarte skrzynki widziałem poza budynkami. W budynkach znajdowałem wszystko normalnie, czy to szafki bez blokad, czy też zablokowane, które otwierałem laserem, również na stołach itp. Nie robiłem relogów, tryb przeważnie open, do tego samemu jak i w team z @Kyniu.
Star Citizen kod referencyjny: STAR-Q7WW-CYQB
Odpowiedz
no niestety - cztery bazy zaliczone - wszystko puste. Wczoraj był update ponad 3 GB - moze już zdążyli schrzanić to?

Podobnie pierwsze trzy dni od wejścia DLC bawiłem się tak w combat zonach, nie opowiadałem się po żadnej ze stron i czyściłem wszystko jak leci - czwartego dnia combat zony już były puste szafki..
Odpowiedz
Likwidujesz opór na nogach czy w srv? Zauważyłem że jak wspomagałem się srv częściej wszystko było puste, teraz srv traktuje tylko jako taxi i jest o niebo lepiej
Odpowiedz
Według tego co opisał Cornholio - z łazika
Odpowiedz
Cały dzień czekałem żeby sobie wieczorkiem pograć i zdaje się, że eddb.io leży.

Często się to zdarza? Jak długo zwykle to trwa?
Odpowiedz