Zbugowany chat
Czołem,

Od kilku dni mam problem chatem w grze. Chodzi o przełączanie trybu chatu. Od razu zaznaczę, że wszystkie tryby mam na wierzchu (Incoming Text Channels są na "MAIN")
Standardowo tryb przerzucam klawiszem TAB

Scenariusze:

Dzień 1:
- rano ok, działają wszystkie tryby [local] [system] [squadron]
- od godziny 16 działa już tylko [local] [system], potem już tylko [local]

Dzień 2
- od godziny 18 działa już tylko [local] [system], potem już tylko [local]

Dzień 3
- od godziny 17 działa już tylko [local]

Dzień 4
- rano na innym kompie ok, działają wszystkie tryby [local] [system] [squadron]
- w domu od 20 działa już tylko [local] czasami po relogu [system]

Nie mogę wysłać wiadomości do [squadron], ani jej odebrać, nie pomagają komendy z /help.
Podejrzewałem voice attack, ale on automatycznie odpala się przy każdym uruchomieniu gry. Przy wyłączonym VA tak samo. Pozamykałem inne programy oraz wtyczkę, nadal to samo. Relogi, restart gry, restart gry i klienta. Wylogowanie z launchera, wylogowanie maszyny z launchera. To samo. Nic nie pomaga.
Wieczorami nie ma jak z wami pogadać Sad
Nie wiem, jakiś bufor się przepełnia? Jakiś plik z dziennikiem?

Jak ktoś się spotkał z podobnym tematem to chętnie wysłucham każdej rady.
o7

Odpowiedz
Mam to samo ale jak to naprawić nie mam zielonego pojęcia
[Obrazek: 2kXP4Jt.png?3]
Jestem pewien, że wszechświat jest pełen inteligentnego życia. Jest tylko zbyt inteligentne, żeby się tutaj zjawić. 
Arthur C. Clarke 
Odpowiedz
Czyli to nie tylko ja?
Znalazłem coś na Issue trackerze, przy czym u mnie nie ma żadnych komunikatów. No lipa...

Odpowiedz
Diox- znam twoje zdanie o komunikatorach, ale może jednak czas na discorda?
Nie wiadomo co jeszcze się skaszani po wprowadzeniu Odyssey.
Odpowiedz
Discord nie jest w tym przypadku rozwiązaniem. Często mam sprawę do kadetów (pomoc w dorobieniu się do pythona). Akcje są spontaniczne i nieplanowane. Raczej łatwiej dorwać świeżaków  na ogólnodostępnym kanale [squadrons] na chacie w grze. Przynajmniej wiadomo, że są online i reagują na bezpośrednio w grze tu i teraz. Wkurza mnie zbugowana podstawowa funkcjonalność. Wydaje mi się, że mój problem nasilił się po ostatnim update. No nic, czas pokaże.

Odpowiedz
(23.12.2020, 09:36 UTC)Diox napisał(a): Discord nie jest w tym przypadku rozwiązaniem. Często mam sprawę do kadetów (pomoc w dorobieniu się do pythona). Akcje są spontaniczne i nieplanowane. Raczej łatwiej dorwać świeżaków  na ogólnodostępnym kanale [squadrons] na chacie w grze. Przynajmniej wiadomo, że są online i reagują na bezpośrednio w grze tu i teraz. Wkurza mnie zbugowana podstawowa funkcjonalność. Wydaje mi się, że mój problem nasilił się po ostatnim update. No nic, czas pokaże.

/s nie działa?
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Samo się naprawi po czasie. Też miałam ten problem. Zmiana chatu squadronowego z main na bodajże tabbed też nic nie dała. Czasami pomagala o dziwo zmiana statku. Dlaczego? Nie mam pojęcia. Tak czy inaczej problem występuje już chwilę. Na issue trackerze wisi i może coś kiedyś z tym zrobią.
"Tam gdzie diabeł nie może, tam Rusałkę poślą."

[Obrazek: XfrpR3P.png]
Odpowiedz
Miałam taki sam problem jakiś czas temu. Nie działały kanały albo nie mogłam wysłać wiadomości. Mogłam napisać ją ale już wysłać się nie dało na ani jeden kanał. Jednak zawsze pomagało mi ponowne uruchomienie gry.
Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na swiecie ma swoją cenę.
To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne.
Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze.

[Obrazek: hIkSvET.png]
Odpowiedz
@Mathias Shallowgrave /s też nie działa, próbowałem wszystkie komendy z /help.
Spróbuję wieczorem zmienić statek na inny. W przeszłości bywało tak, że napisałem coś, ale nie mogłem wysłać pomimo wciskania Enter. Teraz dopiero pojawił się problem z przejściem na tryb [squadron]
Dobrze wiedzieć, że błąd nie występuje tylko u mnie. Może zafixują to jakoś w niedalekiej przyszłości.

Odpowiedz
(23.12.2020, 13:48 UTC)Diox napisał(a): Może zafixują to jakoś w niedalekiej przyszłości.

Też kiedyś byłem marzycielem jak Ty, a później dostałem strzałę w kolano Wink Biggrin
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości