Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(21.05.2020, 10:58 UTC)Gnievmir napisał(a): Zauważyłem, że co niektórzy mają bardzo fajne awatary z "holo-me". Jak coś takiego uzyskać?
Czy jedyną opcją jest zrobienie zrzutu ekranu na stacji, a następnie użycie programu graficznego do wycięcia interesującego mnie fragmentu?

Tak Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Zasmuciłeś mnie ale tak czy siak dzięki Smile
Odpowiedz
spoko - Photoshop za 7 000 do tego wystarczy Smile

a tak serio jest pierdyliard darmowych programów do obróbki zdjęć...
Odpowiedz
Polecam do zrzutów ekranu - https://getgreenshot.org/

Dobrze wygląda także - https://getsharex.com/

Ciekawostka odnośnie avatarów - wydaje się, że wszystkie avatary zakodowane są w pliku w katalogu:

Kod:
%USERPROFILE%\AppData\Local\Frontier Developments\Elite Dangerous\CommanderHistory

Więc można teoretycznie wymieniać się (nie sprawdzałem czy działa).
Odpowiedz
Ja używam WINDOWS+SHIFT+S
Odpowiedz
Witam, ktoś pomoże z q dla Colonel Bris Dekker:
"You fulfittes your contract providing 1,000,000 cr worth of combat bonds"

Ktoś podpowie gdzie i kogo bić?
Odpowiedz
trzeba zrobić CB w jakiejś wojnie - byle dalej od naszych systemów Smile
Odpowiedz
Mówiąc po polsku: w systemach czasami wybucha wojna między frakcjami. W takim przypadku w systemie pojawiają się "Conflict zone". Tego musisz szukać. Jak wlecisz w taki CZ (Conflict Zone) to pojawi ci się taka opcja w panelu komunikacji (panel 2) z wyborem strony konfliktu. Wybierasz stronę konfliktu i od razu jedna ze stron staje się agresywna. Walczysz z agresorami i pomagasz sojusznikom. Za każdy zestrzelony statek masz Combat Bond.
Odpowiedz
a nie przypadkiem panel 4 ?
Odpowiedz
Nie. Panel 4 był kiedyś. Od jakiegoś czasu wyświetla się info w panelu 2. To się zmieniło chyba od patcha w którym weszło nowe górnictwo i skanowanie fss
Odpowiedz