LORE Raxxla
Chyba zebrałeś wszystko co wiadomo. Ja uważam, że jej jeszcze nie ma w grze. Strzelam, że Frontier nie wie co z tym zrobić i mówienie, że istnieje to zwykła ściema Wink
Odpowiedz
Temat bardzo ciekawy. Wpisy w Kodeksie mogą sugerować, że Frontier może chcieć nieco rozwinąć ten wątek przed nowym płatnym dodatkiem (jeśli takowy zamierzają zrobić, bo póki co cisza). Na chwilę obecną w grze nie istnieją jakieś większe struktury czy stacja należąca do tej organizacji, jednak jeśli gracze poczynią postępy w fabule zostaną one po cichu dodane w którymś z patchy naprawiającym bugi. Oczywiście bardzo dobry artykuł, bardzo dziękuję Smile
Odpowiedz
@Rudolf The One ty sie nie smiej, ale jest pewien problem. Znaczy pewnie nie problem tylko moze ciekawostka. Hawking Gap i Lin-Shu Hallow to moje ulubione regiony do wypraw. Nie dlatego ze sa jakies piekne czy cos, ale po prostu potrafia byc zauwazalnie bardziej dochodowe. Znajdywalem tam sytstemy z kilkoma Water Worldami i HMC pod terraforming, byly miejsca gdzie co skok trafial sie system wart kilka milionow kredytow. Niby jestem nastawiony na takie szukanie (latam po gwiazdach typu F), ale blizej centrum, gdzie jest duzo wieksza gestosc gwiazd czesto trudniej bylo znalezc dochodowe systemy. Hawking Gap to tak naprawde puste miejsce, jest tam malo materii, mniej gwiazd i statkiem starego typu z malym skokiem pewnie lot bylby trudny. Jeny ale moja paranoje do szukania spiskow pobudziles Smile
Druga moje paranoja dotyczy zamknietego sektora Col 70 i tych wszystkich mniejszych zamknietych przestrzeni wkolo Oriona. EDSM podawal (o matko jeszcze jakis czas temu byla na mapie teraz dobrze ze mam zakladke) prawdopodobna lokalizacje stacji w systemie V355 Monocerotis. System jest otoczony permitowanym Cone Sector, dodatkowo jest odkryty na EDSM i jestem pewien ze wczesniej byl w nim ruch (gdzies na forum juz nawet o tym pisalem bo mialem kiedys fisia zeby sie tam dostac). Pierwotnie wlasnie pod probe dostania sie tam robilem Anaconde z olbrzymim skokiem.
Brakuje mi troche trybu mapy zeby pokazywal zamkniete systemy wtedy latwiej byloby cos wymyslec zeby sie tam dostac.
Odpowiedz
(25.12.2018, 18:17 UTC)Kuba Wolf napisał(a): (...) Hawking Gap to tak naprawde puste miejsce, jest tam malo materii, mniej gwiazd i statkiem starego typu z malym skokiem pewnie lot bylby trudny. Jeny ale moja paranoje do szukania spiskow pobudziles Smile

To dobrze! Smile
Moim problemem obecnie jest to, że mimo wprowadzonych poprawek do eksploracji wciąż za rzadko się znajduje ciekawe rzeczy.
Muszę chyba odstawić na kilkanaście miesięcy Sad

(25.12.2018, 18:17 UTC)Kuba Wolf napisał(a): Druga moje paranoja dotyczy zamknietego sektora Col 70 i tych wszystkich mniejszych zamknietych przestrzeni wkolo Oriona. EDSM podawal (o matko jeszcze jakis czas temu byla na mapie teraz dobrze ze mam zakladke) prawdopodobna lokalizacje stacji w systemie V355 Monocerotis. System jest otoczony permitowanym Cone Sector, dodatkowo jest odkryty na EDSM i jestem pewien ze wczesniej byl w nim ruch (gdzies na forum juz nawet o tym pisalem bo mialem kiedys fisia zeby sie tam dostac).

Podziel się - a nie zmieniło się nic z ostatnim Rozdziałem?

(25.12.2018, 18:17 UTC)Kuba Wolf napisał(a): Brakuje mi troche trybu mapy zeby pokazywal zamkniete systemy wtedy latwiej byloby cos wymyslec zeby sie tam dostac.

To prawda - ale mimo braku mapy wciąż mamy excela z zamkniętymi systemami Smile
Odpowiedz
Wszystkie Monocerotis sa teraz z permitem. Wczesniej chyba nie byly, problemem bylo sie tylko tam dostac przez zamkniete sektory. Ruch w V355 na edsm byl na bank raportowany wczesniej i na 100% byl na mapie jako niepotwierdzona stacja. Kiedys o tym pisalem ze pomimo ze jest raportowany ruch to na edsm nie ma informacji o planetach w systemie. Logicznym by bylo ze dawalo sie tam wskoczyc np neutronowka, a nie dawalo sie wyskoczyc. Nie znam sie na lore i przez dlugi czas moja wiedza o ciekawych miejscach pochodzila tylko z EDSM.
Lista permit lockow mi jest srednio potrzebna. Wolalbym moc wizualnie okreslic jak wyglada granica gdzie sie da a gdzie nie. Kiedys znalazlem film na YT z wizualizacja permitow w okolicy Oriona w przekrojach co 100Ly gora-dol ale szybko sie okazalo ze jest bardzo niedokladny. Col 70 jest olbrzymi i dodatkowo zazebia sie z kilkmoma mniejszymi sektorami. Co ciekawe zamkniete sa tylko gwiazdy a nie przestrzen. Udalo mi sie trawersowac taki dosc cienki region przy wyjsciu z "worka" Oriona.
Odpowiedz
Mam jeden pomysł, wydaje się nieprzetestowany nigdzie - sam go nie sprawdzę niestety.
Czy jest tu ktoś kto zrobił przynajmniej jeden reset w CQC i ma nabity przynajmniej jeden ELITE?
Odpowiedz
(26.12.2018, 15:46 UTC)Rudolf The One napisał(a): Mam jeden pomysł, wydaje się nieprzetestowany nigdzie - sam go nie sprawdzę niestety.
Czy jest tu ktoś kto zrobił przynajmniej jeden reset w CQC i ma nabity przynajmniej jeden ELITE?

mam trzy rangi Elite, a co do resetu nie wiele mi brakuje do pierwszego- czemu pytasz jeśli można wiedzieć?
[Obrazek: 36772.png]
Odpowiedz
Wydaje mi się, że Raxxlę będzie można znaleźć tylko przez TDW.
Ponieważ Founders World wydaje niczym więcej niż fasadą, zakładam, że TDW trzeba pozwolić, by znaleźli gracza.
Ponieważ wpisy w Kodeksie sugerują "test odwagi i umiejętności", wnoszę, że trzeba jakoś tę odwagę wykazać, by TDW się odezwali. Zbyt wielu graczy ma stopień ELITE, by samo to wystarczyło, więc zakładam, że FDEV dodali "coś jeszcze" - CQC pasuje wg mnie idealnie.
TDW nie odezwą się też pewnie gdziekolwiek jesteś, a zakładając, że pierwszy reset CQC daje dostęp do zamkniętego dla innych systemu, mając ELITE poleciałbym tam, by sprawdzić jak wyglądają misje i czy nie pojawi się czasem jakiś "Tip Off".

Przy okazji, okazuje się, że jest nowy, choć (chyba) bardzo mały trop:
Universal Cartographic, wg kodeksu powstał z połączenia dwóch instytucji, z których jedna nazywała się... Omphalos Infotech. Czyżby ślad w kierunku artefaktu Omphalos Rift?
Odpowiedz
@RudolfTheOne sprawdź to video, jest tutaj trochę informacji uzupełniających, może jakieś tropy, ale IMHO koleś za daleko szuka. Warto obejrzeć tak czy siak.

--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Mam 41 rank jeszcze 9 brakuje ale nie wydaje mi się żeby było to takie proste (pomijając fakt że już sporo osób tego dokonało, ale może nic nie mówią) - dobije do resetu i sprawdzę twoja teorie. Słyszałem lub czytałem że Raxxal mogą odnaleźć tylko osoby elitarne - nie pamiętam czy chodziło tylko o odznakę Elity, Triple Elite a może za CQC i bladego pojęcia nie mam z kąt tą informacje mam.
[Obrazek: 36772.png]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości