Liczba postów: 300
Liczba wątków: 14
Reputacja:
53
Platforma:
CMDR: Muzzyx
.png) .png)
Zawsze możesz dać inne cargo racki jako inactive.
Liczba postów: 772
Liczba wątków: 31
Reputacja:
81
Platforma:
CMDR: USSER-PL
Edprofiler ma teraz opcje grzebania w ustawieniach rozmiaru tekstur itp.
Pozmieniałem kilka opcji na minimum i laptop z 21 na 40 fps wskoczył z niewielkim pogorszeniem grafiki.
Czy ktoś zna najmniejsze wartości obsługiwane przez grę?
Texturesize
Workaround
Env cośtam.
Szulam na forum frontiera, reddicie. Tam wszystko na maxa 8k 4k.
SuperSampling nie zmniejszam bo to masochizm.
Proszę o podpowiedź.
(15.09.2018, 09:12 UTC)Usser napisał(a): Edprofiler ma teraz opcje grzebania w ustawieniach rozmiaru tekstur itp.
Pozmieniałem kilka opcji na minimum i laptop z 21 na 40 fps wskoczył z niewielkim pogorszeniem grafiki.
Czy ktoś zna najmniejsze wartości obsługiwane przez grę?
Texturesize
Workaround
Env cośtam.
Szulam na forum frontiera, reddicie. Tam wszystko na maxa 8k 4k.
SuperSampling nie zmniejszam bo to masochizm.
Proszę o podpowiedź.
Spróbuj 1024.
17.09.2018, 19:57 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.09.2018, 21:36 UTC przez zieluk.
Powód edycji: dodałem dwa zrzuty ekranu dla mało kumatych :-)
)
W sumie to znalazłem odpowiedź na nie postawione tu jeszcze pytanie.
Kolonia, system LOS, nowy inżynier Etienne Dorn, prosi o 25 kapsuł "occupied escape pods". Tak daleko od bańki, pomyślałem sobie, że nie do zrobienia i trzeba bedzie targać te kapsuły przez pól galaktyki. Na szczęście, ktoś już rozwiązał ten problem:
https://forums.frontier.co.uk/showthread...scape-Pods
Po angielsku
Here’s a tip if you are looking for Occupied Escape Pods to unlock Etienne Dorn in the Los system. It’s a fast way to collect them.
1: Equip your ship with a Hatch Breaker Limpet Controller, a Collector Limpet Controller and a good number of limpets. I bought 60.
2: Go to the Luchtaine system near Colonia. When you are there head for the A 1 Gas Giant.
3: When you are within 1000 ls you’ll spot a Distress Call in the Nav Panel. Head for it and drop out of Supercruise when you are close enough.
4: You’ll immediately spot a large Megaship. You’ll also spot a number of ships flying around, and they may be pirates and hostile. Fight them if necessary or go into Supercruise and drop again and hope you have better luck this time. Often you’ll only meet rescue ships.
5: Approach the Megaship. It’s badly damaged, inoperable and decommissioned. What you are about to do isn’t illegal here.
6: Target the Megaship and scan it with your Data Link Scanner and head for “Escape Hatch 3” under “Contacts”. When you are close enough you can use your Data Link Scanner again which will reveal a “Limpet Docking Point” under “Sub-targets”. Taget the “Limpet Docking Point” and release a Hatch Breaker Limpet.
7: When the hatch doors open a good number of things will be blasted into space, and among them most likely some Occupied Escape Pods for you to collect with your Collector Limpets.
8: While your limpets are collecting you can target the “Limpet Docking Point” again and open the doors again with the Hatch Breaker Limpets. More pods will be ejected. You can do this a number of times.
I got 17 Occupied Escape Pods on my first try. More will spawn if you leave and return.
i po polsku
1: Wyposaż statek w Hatch Breaker Limpet Controller, oraz Collector Limpet Controller; nie zapomnij kupić limpetów na stacji!!!
2: Udaj się do systemu Luchtaine. Kieruj się w stronę gazowego giganta A 1.
3: Po ok. 1000 ls pojawi się Distress Call (przed tobą albo w lewym panelu nawigacyjnym). Wskocz do niego jeśli będziesz dostatecznie blisko.
4: Spotkasz tam uszkodzony Megaship. Będzie też, prawdopodobnie dużo statków latało wokół. Być może będą to piraci. Często się jednak zdarza, że spotkasz tylko statki ratunkowe. Ja byłem tam dwa razy, i nigdy nikt mnie nie zaatakował.
5: Zbliż się do Megastatku. Jest on powaznie uszkodzony, niesterowalny i porzucony. To co będziesz robił nie jest nielegalne.
6: Wybierz na cel Megaship and i zeskanuj go Data Link Scanner'em a następnie udaj się do “Escape Hatch 3” (możesz go wybrać w lewej zakładce “Contacts”). Kiedy będziesz w zasięgu skanera (Data Link Scanner) zeskanuj ten "Escape Hatch". Spowoduje to, że w zakładce "Sub-Target" pojawi się “Limpet Docking Point” . Zaznacz “Limpet Docking Point” i wypuść Hatch Breaker Limpet.
7: Kiedy drzwi włazu zostaną otwarte, wyleci z nich dużo dobra, m.in. trochę potrzebnych nam "Occupied Escape Pods"; zbierz je za pomocą Collector Limpets.
8: Podczas gdy Twoje limpety zbierają towar możesz zaznaczyć raz jeszcze “Limpet Docking Point” włamać się jeszcze raz za pomocą "Hatch Breaker Limpets". Znów wyleci towar. Możesz tak zrobić kilka razy.
Mnie udało się za pierwszym podejściem zdobyć 20 kapsuł. Potem wyleciałem do supercruise, wleciałem raz jeszcze i za drugim razem miałem tych kapsuł ponad 30.
Wylatują też materiały potrzebne dla inżynierów, choć mało ale zawsze to coś.
I dla mniej kumatych czego trzeba szukać w systemie Luchtaine. Choć jak ktoś doleciał już do Kolonii, to chyba wie o co chodzi w Elite
Sygnał o pomoc:
A mega statek wygląda tak:
Powodzenia piloci!
Liczba postów: 2,059
Liczba wątków: 15
Reputacja:
243
Platforma:
CMDR: Calvarian
A co ten nowy inżynier robi?
Jak obecnie wygląda mechanika zniszczenia Power Planta do 0%?
Czy 0% oznacza nasze zniszczenie nawet jeśli mamy jeszcze Hull? Czy może jeszcze pożyjemy?
Czy zniszczenie PP do 0% oznacza, że PP dostarcza tylko połowę swojej mocy?
Czy może wprowadzono jeszcze inne mechaniki typu: PP zniszczony w 50% już dostarcza tylko połowę?
18.09.2018, 07:01 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.09.2018, 07:03 UTC przez RANDARIO.)
Panowie potrzebuje ustawień klawiatury dla zewnętrznej Kamery
Miałem usunąłem po reinstalacji systemu. Jak ktoś ma, poproszę, i bez żadnych śmichów chichów  Poproszę.
Qui desiderat pacem praeparet bellum
Liczba postów: 772
Liczba wątków: 31
Reputacja:
81
Platforma:
CMDR: USSER-PL
Ustaw default, spisz, i wróć do custom.
|