Dedykowane serwery dla misji.
(07.09.2018, 19:20 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a):
(07.09.2018, 18:55 UTC)QCIAK napisał(a): No i co w tym takiego fajnego? Jak ktoś chciał to się przełączał, jak nie to nie.

To że osobny, dedykowany serwer dla samego systemu misji oznacza potencjalną możliwość ulepszenia systemu misji w bardziek kompleksowy sposób czy szybszego ich generowania. Nie chodzi o samo relogowanie się (aczkolwiek nie ukrywam, że dla mnie to zawsze było jak cheatowanie i cieszę się, że nie będzie już można tego robić).

Do tego w tym wątku jest napisane, że mimo iż ze względu na rozwiązanie techniczne relogowanie się w celu odświeżenia tablicy było możliwe, to nie był to zamierzony sposób na grę w Elite. Czytaj: tego od początku miało nie być i jest to swego rodzaju soft-exploit (taki, za który nie karzą, ale nie powinno się tego robić). Ulepszają więc grę i robią ją, taką, jaka w zamierzeniu miała być od samego początku.

Sorrka ale dla wielu osób to jest jedyny sposób, żeby cokolwiek osiągnąć w tej grze. Nie kazdy może poświęcić na jeden tytuł 3000 h.

I co mnie to obchodzi, że nie takie było zamierzenie, jeżeli przez lata to się idealnie sprawdzało.

Pare osób płakalo, że im się to nie podobalo, więc zrąbiemy tą gre dla wszystkich. Super.

I tak dla jasności, ja z relogów nie korzystam, ale nie widze powodu, zeby zabierać to tym, którzy chcą tego używać. Może to odstraszyć potencjalnych świeżaków, którzy przy tak powolnym progresie i jednoczesnej monotonności ED, odpadną na starcie.
Tego chyba nie chcemy?

No i ten rzekomy "potencjał"...Kiedy ostatnio FD go wykorzystało?
Odpowiedz
Cóż mogę rzec. Nie zgadzamy się i tyle Smile

Oprócz potencjału, bo z tym się zgodzę.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Opcja stackowania misji po relogach uniemożliwiała fd zabawę widełkami wypłat/wymagań itp. Bo jak coś spieprzyli to powstawał "nowy sposób 10000000000000cr/h", a teraz będzie to łatwiej balansować.
Odpowiedz
Dokładnie. Niech płacą dobrze, ale niech ma to sens.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Jak kiedys wroce z explo to wreszcie bede mogl tylko w solo w Parutis latac i nie bedzie mnie wywalalo jak tylko wejde w open Wink Ale na razie obawiam sie ze Diox moze prorocze slowa prawic.
A tak serio to co zlego jest obecnie (tak wiem tym zlym jestem co imersje w grze niszczy)? Podniesie to "prog wejscia" dla nowych graczy, dla tych z mniejsza sakiewka dojdzie kolejny grind do odwalenia. Chciales to sie relogowales, nie chciales to nie. A gadka ze to nie byl zamierzony system... Sorry byl tak dlugo, tak dlugo FDEV mial go gdzies (bo mozliwosc wplywania na to co sie z misjami dzieje mieli caly czas, vide nerf pasazerskich przed Beyond, ktory poszedl w kilka minut podczas streama), to juz mi normalnie hipokryzja zalatuje, tyle ostatnio spapralismy ze rzucmy jakis soczysty, prosty do zrobienia ochlapik zeby nas ludzie nie hejtowali. Osobiscie podoba mi sie opinia, ktora zreszta tu gdzies wyczytalem ze to jak z ogloszeniami w gazecie. Jak w jednej juz nie ma tego co cie interesuje to przegladasz nastepna i tyle.
Rozumiem Was ze sie cieszycie, bo widzialem sporo dyskusji na forum czy lepiej tak czy tak, ale imho to nie jest ani pierwsza, ani nawet dziesiata w kolejce zmiana ktora jest potrzebna.
BTW @Kyokushin jak zrobic miliard dziennie, bo moze bym osiagniecia chociaz przed zmiana zrobil Biggrin
Odpowiedz
Znów nic nie warte zmiany, po jednym paczu było świetnie, pełno misji, tylko niewyważone i wszystko cofnęli, totalna porażka. A tak małe i marne zmiany to moim zdaniem potwierdzenie porażki.

Szkoda.
Odpowiedz
Trochę nowego info od devsów: https://forums.frontier.co.uk/showthread...ost7004840
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz