Ratujmy polską astronomię! (Apel PTA)
Hm, w petycji był przedtem link to rozporządzenia RM, ale teraz została tylko nazwa bez linka... projekt z dn. 31 lipca 2018 r. Po powrocie do domu miałem się z nim zapoznać dokładniej, żeby właśnie dowiedzieć się więcej na temat samej zmiany.

Natomiast jakoś nie chce mi się wierzyć, że połączenie kilku dyscyplin w jedną, pozytywnie wpłynie na ich dofinansowanie. Takie rzeczy z reguły robi się, jeśli chce się ograniczyć wydatki.

(Teraz dajemy 5x 1000 zł. A połączymy te 5 dyscyplin w jedną i damy jej 3000 zł i niech się dzielą).
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(30.08.2018, 15:21 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Hm, w petycji był przedtem link to rozporządzenia RM, ale teraz została tylko nazwa bez linka... projekt z dn. 31 lipca 2018 r. Po powrocie do domu miałem się z nim zapoznać dokładniej, żeby właśnie dowiedzieć się więcej na temat samej zmiany.

Natomiast jakoś nie chce mi się wierzyć, że połączenie kilku dyscyplin w jedną, pozytywnie wpłynie na ich dofinansowanie. Takie rzeczy z reguły robi się, jeśli chce się ograniczyć wydatki.

(Teraz dajemy 5x 1000 zł. A połączymy te 5 dyscyplin w jedną i damy jej 3000 zł i niech się dzielą).

To też pewnie zależy od tego kto jakie działania podejmuje i jakie ma intencje, ale zważywszy na obecną sytuację polityczną w naszym kraju to możesz mieć racje.

Nie pozostaje nic innego jak odpalić zbiórkę na Kickstarterze i założyć Polską wersję SpaceX zamiast liczyć na finansowanie rządu, hmmm EagleX? xd
Odpowiedz
TWHX Biggrin

(Śmieję się, bo to był jeden z proponowanych tagów Squadronu TWH na XBox Biggrin )
--

Odpowiedz
To jest związane z tzw. ustawą 2.0, wraz z nią wchodzi cała masa rozporządzeń, realizująca zasady nowego szkolnictwa wyższego. Uczelnie mocno się zmienią pod względem struktury naukowej, astronomia nie jest jedyna, z tego co słyszałem ma zniknąć też biologia jako samodzielna dyscyplina.
Odpowiedz
A co z Teologią?
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Podpisane! Smile
[Obrazek: 96326.png?1548872402][Obrazek: YyLyS84.png]
Odpowiedz
Podpisane.
"Apacz" z zamiłowania
[Obrazek: YL0DFrF.png]
Odpowiedz
Podpisane.
Mamy Kopernika w historii byli i tacy co ukradli księżyc.. Biggrin
   A musimy ratować naszą polską astronomię SKANDAL
Odpowiedz
Podpisane Smile
Odpowiedz
W temacie: http://weneedmore.space/nie-musisz-byc-a...apelu-pta/
--

Odpowiedz