Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
hej mam pytanko
będac na eksploracji w głębokim kosmosie jaką polecacie aplikacje do znalezienia najbliższej stacji jesli wpiszę obecny system bardzo daleko od bańki?
Odpowiedz
Popróbuj nieco tutaj Smile

https://inara.cz/galaxy-nearest/18/4/
[Obrazek: 113326.png]

"Można mieszać BiGoS łokciem ale zdecydowanie lepiej miesza się Pytonem"
Odpowiedz
A po drodze do Coloni jest pięć stacji ale systemy mam zapisane w grze. Mogę ci podać ale to już nie dzisiaj- dopiero jutro wieczorem.
Odpowiedz
ok byłoby pomocne a w inarze sprawdzałem, chyba nie umiem z tego korzystac.
Odpowiedz
(28.08.2018, 18:42 UTC)Pepemag napisał(a): ok byłoby pomocne a w inarze sprawdzałem, chyba nie umiem z tego korzystac.

Wystarczy trochę poszukać. Używanie wyszukiwarki czasami naprawdę może pomóc Wink

https://forum.thewingedhussars.com/showt...p?tid=1974
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
@Pepemag Jak się nie mylę aby sprawdzić odległość do najbliższej stacje i w jakim systemie się znajduje to dany system w którym aktualnie jesteś musi znajdować się w bazie EDSM, najłatwiej jest go dodać korzystając z aplikacji EDMarketConnector lub EDDiscovery. Inaczej żadna aplikacja nie będzie w stanie wykonać odpowiednich obliczeń, musi znać twoje dokładne położenie żaden system zewnętrzny nie ma zapisanych współrzędnych wszystkich systemów w Elicie. Dopiero są wprowadzane na bieżąco przez użytkowników.
Odpowiedz
oo Mathias mnie ubiegł Smile
Odpowiedz
(28.08.2018, 19:21 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Wystarczy trochę poszukać. Używanie wyszukiwarki czasami naprawdę może pomóc Wink
Nom , brakuje kilku z tej rozpiski, ale już odnalazłem gdzieś na jakiejś stronce kilka górniczych stacji (Mining Station Operating) i spotkałem jednego ziomka ktory tez wracal z delegacji xD

(28.08.2018, 19:26 UTC)Nizm0 napisał(a): @PepemagInaczej żadna aplikacja nie będzie w stanie wykonać odpowiednich obliczeń, musi znać twoje dokładne położenie żaden system zewnętrzny nie ma zapisanych współrzędnych wszystkich systemów w Elicie. Dopiero są wprowadzane na bieżąco przez użytkowników.
Doszedłem do tego samego wniosku, bo przecież systemów trochę jest, mimo wszystko dziękuje wszystkim za pomoc.
Odpowiedz
Trochę głupio mi pytać ale kilka miesięcy zeszło jak nie grałem we Frontiera. Zaczynam praktycznie od nowa, wiele rzeczy umknęło... Powiedzcie mi jak sprawdzić w grze czy posiadam inny statek na którym obecnie przebywam i gdzie się znajduje, będę bardzo wdzięczny bo chyba mam całkowity zanik pamięci, starość nie radość Smile
Odpowiedz
(30.08.2018, 13:42 UTC)tomekrip napisał(a): Trochę głupio mi pytać ale kilka miesięcy zeszło jak nie grałem we Frontiera. Zaczynam praktycznie od nowa, wiele rzeczy umknęło... Powiedzcie mi jak sprawdzić w grze czy posiadam inny statek na którym obecnie przebywam i gdzie się znajduje, będę bardzo wdzięczny bo chyba mam całkowity zanik pamięci, starość nie radość Smile

Najlatwiej chyba w Galaxy Map wejsc, oddalic i sprawdzic czy nigdzie nie ma ikony czerwonego statku, patrz zdj ponizej. 

[Obrazek: Main%2BBookmarks.jpg]
Odpowiedz