Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Na forum był artykuł opisujący zalecane efekty do różnego rodzaju uzbrojenia. Było, czytałem - ale teraz nie mogę znaleźć. Można prosić o poratowanie i wskazanie gdzie się znajduje?
[Obrazek: cpiiGUt.png]
Odpowiedz
(13.07.2018, 06:13 UTC)Conrdd napisał(a): Na forum był artykuł opisujący zalecane efekty do różnego rodzaju uzbrojenia. Było, czytałem - ale teraz nie mogę znaleźć. Można prosić o poratowanie i wskazanie gdzie się znajduje?

Strona główna, na jednej z belek, Przydatne Linki, dział o Inżynierach.
https://forum.thewingedhussars.com/showt...php?tid=31
Odpowiedz
O dziękuję! Szukałem w tym dziale ale zafiksowałem się na wszystkich częściach oprócz inżynierów bo to przecież jest uzbrojenie Smile
[Obrazek: cpiiGUt.png]
Odpowiedz
Pytanie z tych głupich: przy locie planetarnym są podawane szerokość i długość geograficzna. Która, jest która, bo nie są opisane? dostałem "tipa" o wraku statku. Lattidude miało być 25,52, a Longitude 164, 53. Założyłem, że kolejność liczb w wiadomości odzwierciedla ich kolejność na interfejsie, czyli szerokość jest wyżej, a długość niżej. I nie znalazłem żadnego wraku w podanym miejscu. Ani statkiem, ani przez godzinę kręcenia się łazikiem i jechaniem za każdym artefaktem pokazywanym na skanerze. Naznajdywałem się outpostów, składów towarów, jakichś rozbitych sond, ale żadnego wraku statku z data bankami do zeskanowania...
Odpowiedz
(13.07.2018, 11:15 UTC)Yautja napisał(a): Pytanie z tych głupich: przy locie planetarnym są podawane szerokość i długość geograficzna. Która, jest która, bo nie są opisane? dostałem "tipa" o wraku statku. Lattidude miało być 25,52, a Longitude 164, 53. Założyłem, że kolejność liczb w wiadomości odzwierciedla ich kolejność na interfejsie, czyli szerokość jest wyżej, a długość niżej. I nie znalazłem żadnego wraku w podanym miejscu. Ani statkiem, ani przez godzinę kręcenia się łazikiem i jechaniem za każdym artefaktem pokazywanym na skanerze. Naznajdywałem się outpostów, składów towarów, jakichś rozbitych sond, ale żadnego wraku statku z data bankami do zeskanowania...

Górna wartość zmienia się w zakresie od 0 do 90 i od 0 do -90 więc musi to być szerokość g. czyli latitude.

Dolna wartość zmienia się od 0 do 180 i przechodzi w -180 więc długość g. vel longitude.
Odpowiedz
To dobrze leciałem, a wraku niet Sad
Odpowiedz
[Obrazek: etUcBL5.jpg]

No nie wiem, masz to jeszcze? Polecimy razem albo multicrew? Biggrin
Odpowiedz
Wyłączyłem grę będąc na orbicie tej planety, jak pod wieczór włączę to spróbuję jeszcze raz, ale po skanowaniu data pointów w tych znajdowanych outpostach i po zniszczeniu kilku dronów jestem teraz wanted Wink PS. jakiś wrak znalazłem, ale nie było na nim data points. Tylko cargo rack, którego zeskanowanie nic nie dawało i nie miał też wartości hulla więc chyba nie dało się rozwalić, ale to było na innych koordynatach niż podane. 25,43 Lat i 162, coś tam Lng, o ile dobrze pamiętam. Możliwa jest taka różnica, czy obiekt zawsze będzie na dokładnie tych koordynatach, które są podane w wiadomości?
Odpowiedz
Czy moduły "guardianów" można inżynierować?
A jak nie to co jest lepsze ? strażniki czy inżyniery ?
Odpowiedz
(13.07.2018, 17:55 UTC)DYoda napisał(a): Czy moduły "guardianów" można inżynierować?
A jak nie to co jest lepsze ? strażniki czy inżyniery ?

Nie inzynierowac sie nie da. 
Mam PP i PD z tych "wymiennych" i jak dla mnie to hmm takie zamienniki jesli na szybko chcesz miec cos "lepszego" niz czyste moduly, bo np brak Ci materialow na konkretna przerobke docelowego modulu. Tylka nie urywa w porownaniu do grade 5, ale ogolnie widac ze sa lepsze od podstawki.
Odpowiedz