Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Kuba Wolf napisał(a):Co jakis czas proboje ugryzc temat z roznych stron ale bez pozytywnego rezultatu, choc wg EDSM nawet w ciagu ostatniego tygodnia przelatywal tamtendy jakis cmdr, szkoda tylko ze skanow cial niebieskich nie ma Sad
To można wyjaśnić, przelatywał tam pilot testowy. Skanów nigdy nie zobaczysz, bo taki cmdr nigdy nie dotrze na stację żeby je sprzedać  Wink

@Turasowy kilka osób gra regularnie. Zajrzyj do sekcji konsolowej w Maskelyne
Odpowiedz
@Kuba Wolf no wlasnie próbuje sie stamtąd wydostać teraz Biggrin
Odpowiedz
(03.05.2018, 11:05 UTC)LXir napisał(a): @Kuba Wolf no wlasnie próbuje sie stamtąd wydostać teraz Biggrin

Znaczy z v355? Bo jeśli z Oriona to tylko da się wracać w kierunku Witchhead.
Odpowiedz
Już wyleciałem, dokładnie w kierunku Witchhead. Troche to irytujące... BTW, Jak jeszcze zwiększyc zakres skoku ? śmigam Aspem i mam 50Ly. Może inny statek? Anakonda po inżynierach ma większy skok? jak uzyskać coś około 70Ly, żeby odwiedzić obrzeża galaktyki ?
Odpowiedz
Jak masz odpowiednie pierwiastki, to możesz zsyntetyzować FSD Injection.
Dodaje to jednorazowego boosta do skoku, odpowiednio:
Basic +25%
Standard +50%
Premium +100%

Jednorazowo możesz więc zwiększyć skok do 100ly, tyle że synteza pochłania duże ilości materiałów.
Odpowiedz
(03.05.2018, 19:05 UTC)LXir napisał(a): Już wyleciałem, dokładnie w kierunku Witchhead. Troche to irytujące... BTW, Jak jeszcze zwiększyc zakres skoku ? śmigam Aspem i mam 50Ly. Może inny statek? Anakonda po inżynierach ma większy skok? jak uzyskać coś około 70Ly, żeby odwiedzić obrzeża galaktyki ?

Konda chyba moze miec cos kolo 67 LY skoku, 70LY to wg coriolisa bez optional wyposazenia i przy prawie suchym zbiorniku. Bylem teraz "na poludnie" od Banki w takiej wybajerzonej z 61 LY skoku na testach... i srogo sie zawiodlem Sad
Odpowiedz
(03.05.2018, 19:05 UTC)LXir napisał(a): Już wyleciałem, dokładnie w kierunku Witchhead. Troche to irytujące... BTW, Jak jeszcze zwiększyc zakres skoku ? śmigam Aspem i mam 50Ly. Może inny statek? Anakonda po inżynierach ma większy skok? jak uzyskać coś około 70Ly, żeby odwiedzić obrzeża galaktyki ?

Możesz użyć "Jumponium" (synteza FSD - prawy panel, Iventory, Synthesis) lub naładować napęd w strumieniu gwiazdy neutronowej.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Witam. Przymierzam się do swojej pierwszej dalekiej wyprawy (chce za jakieś 2 - 3tyg odwiedzić Colonie) Mam pytanie czy taki ASP Explorer się nada?  https://coriolis.edcd.io/outfit/asp?code...sp%20Kubon nie zdążyłem zmodyfikować sensorów live suportera  i shield generatora. Muszę z tym poczekać do odblokowania Inżynierów. Czy powinienem zabrać coś jeszcze?, zaznaczam że bardzo mi zależy na długim skoku.
Odpowiedz
Spoko , latam bardzo podobnym buildem , mam hs i afm o jeden więcej bo jak babcia mi mówiła strzeżonego Pan Bóg strzeżeWink
Odpowiedz
https://eddp.co/u/yt62tKo2

Wykręciłem jeszcze 2.4ly skoku. Zwróć uwagę na inżynierów.
Acha, nie wiem jak Ty tam wsadziłeś 1A Power Distributor ale mi krzyczy, że za mały przy Thrusterach 5A (które w ogóle są przerostem formy nad treścią przy exploracji).

Zmniejszyłem PP - mniejsza waga. Trustery 4D po pełnej inżynierce są lepsze od tych 5A z modyfikacją Clean G3, a przy tym ważą 75% mniej Smile
I najważniejsze, na co Ci Docking Computer?  Rolleyes
Zamiast niego lepiej wziąć drugi moduł AF-MU do naprawy tego większego (tak zużywa się dosyć szybko, a ten uzupełnić można tylko na stacji).
Dorzuciłem też drugi HS - waga nieodczuwalna, a potrafi dupę uratować (no chyba, że weżmiesz spory zapas materiałów do syntezy). Jednak biorąc pod uwagę różnicę w skoku z/bez (0.03ly!), wolę wziąć drugiego HSa, a matierały zostawić do czegoś innego.

Tylko jakąś ładną farbkę dorzucić i będziesz zadowolony Biggrin
Odpowiedz