28.03.2018, 20:44 UTC
|
Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
|
|
28.03.2018, 21:39 UTC
Jakby ktos byl blisko to w Parutis pod Evans Port jest kolo 10 satelitow do skanowania i jakies dzikie tlumy npc.
29.03.2018, 10:38 UTC
Witam. Przepraszam że znowu zawracam głowę lecz jako nowy gracz, mam wrażenie że wiem z dnia na dzień coraz mniej a nie więcej (tak obszerny jest ten Wszechświat) Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć co to są te Newy Bacon turystyczne, i do czego w czasie misji turystycznych służą. Drugie pytanie. Czy jak robię misję ze zwykłym przewozem osób, i skanuje sobie systemy, to też mi to zwiększa rangę Eksplatacyjna ? Czy tylko misję turystyczne takowe zwiększają. Z góry dzięki za odpowiedź
29.03.2018, 10:48 UTC
Turystyczne beacony są do skanowania - jeżeli masz pasażera, który życzy sobie podwózkę w konkretne miejsce, to cel podróży osiąga się skanując taki beacon.
Wyżej pisałem, ale chyba nie dotarło - rangę eksploracyjną podnosisz SPRZEDAJĄC dane kartograficzne i wykonując misje typu "salvage". Samo latanie w kosmosie bez skanera (skanerów - jak pisałem wyżej) nic nie daje.
29.03.2018, 10:49 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.03.2018, 10:50 UTC przez zieluk.)
(29.03.2018, 10:38 UTC)TrickyBelt96749 (Kubon 1980) napisał(a): Witam. Przepraszam że znowu zawracam głowę lecz jako nowy gracz, mam wrażenie że wiem z dnia na dzień coraz mniej a nie więcej (tak obszerny jest ten Wszechświat) Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć co to są te Newy Bacon turystyczne, i do czego w czasie misji turystycznych służą. Drugie pytanie. Czy jak robię misję ze zwykłym przewozem osób, i skanuje sobie systemy, to też mi to zwiększa rangę Eksplatacyjna ? Czy tylko misję turystyczne takowe zwiększają. Z góry dzięki za odpowiedź Jeżeli Cię dobrze rozumiem, to chodzi po prostu o zaznaczenie ciekawego miejsca dla turystów, np. gejzerów na planecie albo ładnego widoku na planetę. Musisz do nich podlecieć na bodajże kilometr, zaznaczyć i zeskanować. W lewym dolnym roku widzisz postęp skanowania. Jak już jest gotowe to dostajesz komunikat (środek ekranu, ew. lewy górny panel), że turyści Ci dziękuję i albo wracasz ich odwieść do domu ew lecisz do kolejnego punktu. Co do rangi, to chyba chodzi Ci o eksploracyjną jak mniemam. Tak, każde skanowanie zwiększa Ci rangę o ile oddasz dane na stacji. Jeżeli po drodze zginiesz, to dane niestety przepadają. Uuu... Pajk był szybszy
29.03.2018, 11:02 UTC
Dzięki Panowie. Teraz już wszystko jasne. To będę sobie wozil pasażerów i skanowal układy. Misję turystyczne na razie odpuszczam. Muszę nabrać do nich trochę doświadczenia w grze
29.03.2018, 12:11 UTC
(29.03.2018, 11:02 UTC)TrickyBelt96749 (Kubon 1980) napisał(a): Dzięki Panowie. Teraz już wszystko jasne. To będę sobie wozil pasażerów i skanowal układy. Misję turystyczne na razie odpuszczam. Muszę nabrać do nich trochę doświadczenia w grze Pasażerskie misje turystyczne również podnoszą rangę explo - przy oddawaniu zaliczonej misji. Rozpoznasz je po tym, że pasażer chce wrócić w miejsce startu. Są jeszcze misje pasażerskie transportowe - tutaj pasażer chce, żebyś go przewiózł z A do B. Te misje podnoszą rangę handlową.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! :: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
29.03.2018, 14:08 UTC
Właśnie o to też we wcześniejszym pytaniu mi chodziło, że misję turystyczne też same w sobie podnoszą range w exploracji. Mam jeszcze jedno pytanko (obiecuję że dziś ostatnie ? Przygotowałem sobie ASP Explorera, i w outfiting (po zakupie modułów i kabin turystycznych) mam min Jump 18ls a max trochę więcej. Niestety okazuje się że nie mogę skoczyć na więcej niż 14ls (wcześniej nawet max było na 12ls ale oddałem pasażerów i wzrosło do 14ls) Pytanie - co oprócz pasażerów może wpływać na mniejszy skok, niż jest w outfitingu pokazany. Może ma na to wpływ czerwony wykrzyknik w prawym panelu, przy tabeli z modułami? . Wiem co On oznacza, ale nie mam pojęcia czy może mieć jakiś wpływ na ten mniejszy skok.
29.03.2018, 15:10 UTC
zrób builda i wrzuć, popatrzymy.
Z tymi misjami mnie zaskoczyliście, może dlatego, że je omijam szerokim łukiem ostatnio. Przed 3.0 też podnosiły rangę?
29.03.2018, 15:12 UTC
(29.03.2018, 15:10 UTC)Pajk napisał(a): zrób builda i wrzuć, popatrzymy. Yup, od samego początku. W pewnym momencie bardziej opłacało się robić misje turystyczne niż faktycznie eksplorować kosmos...
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! :: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
Elite Dangerous w VR | Jaromaz | 21 | 942 |
15.11.2025, 08:12 UTC Ostatni post: Jaromaz |
| Za co lubię Elite | Kyokushin | 11 | 3,818 |
27.09.2025, 20:30 UTC Ostatni post: Jaromaz |
|
|
|
ELITE NA GOG - mega ważna akcja!!! | Mathias Shallowgrave | 11 | 1,423 |
22.08.2025, 05:10 UTC Ostatni post: MAGNUM354 |
| Wiesz, że za dużo grasz w Elite, jeśli... | Mathias Shallowgrave | 130 | 35,288 |
21.08.2025, 17:55 UTC Ostatni post: bahasso |
|
| Informacja ogólna na temat statków zdolnych do efektywnego wykorzystania FSD SCO. | martin sinclair | 1 | 1,002 |
14.07.2024, 09:36 UTC Ostatni post: NietoKT |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)