Insignia 500 POMOCY
Witam, posiadam smartfon Goclever insignia 500 - półtora roku temu żonie kupiłem. Niestety coś w nim klękło że samoczynnie zaczął uruchamiać aplikacje tak jakby ktoś dotykał ekran. nie reagował na nic. Zrobiłem mu cudem przywrócenie do ustawień fabrycznych oraz reset, ale to nic nie dało, następnie wysłałem do servisu. Ci natomiast odprawili mnie z kwitkiem ponieważ rzekomo jakiegos papieru niemam a na dodatek kurier uszkodził mi wyświetlacz (małe pęknięcie przy głośniku - firma kurierska oczywiście zlała mnie bo paczka była nieubezpieczona) Dziś postanowiłem go znowu uruchomić i poszukuje programu do tego telefonu ale nigdzie nie ma.
Czy ktoś z was może mi pomóc z tym kałem? Jakieś namiary na program który go sformatuje albo coś. W razie co dyskusja otwarta

Pozdrawiam
Odpowiedz
To śmiga na Androidzie jak przypuszczam? Możesz spróbować wgrać inną wersję systemu, ale do tego trzeba zrootować telefon - czyli dać użytkownikowi prawa rootuser (administrator). Nie słyszałem o takiej marce, a Andek ma to do siebie, że każda firma wypuszcza swoją "wersję" OS i każdy telefon rootuje się inaczej.

Wysoki poziom umiejętności google-fu może okazać się niezbędny Wink
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
W/g mnie to siadl ci lub uszkodziles ekran dotykowy.
telefon ma 2 ekrany wyswietlacz i na niego nalozony dotylkowy panel.
na 99% to jest to.
rozbierz przeczytaj symbol ekranu -ebay z chin za 50-100zl 3-5 tyg czekania Smile
Instrukcja jak to zrobic YouTube Smile
Tylko nie bierz najtanszego bo bedziesz mial wrazenie ze masz tel noname z chin
Odpowiedz
Uszyk, trafiłeś w 100%

Tak czy inaczej musiałem zrobić recovery z pomocą Gutka (Guteberga) oraz Worgena udało się, natomiast WYświetlacz ewidentnie jest uszkodzony, świadczy o tym np fakt że gdy powyginałem trochę tel. ekran zaczął poprawnie reagiwać, tylko 1 pkt na nim mi nie działał, natomiast później znowu go powyginałem i już większość ekranu mi nie działa xD. Wysyłam na serwis, naprawa wyniesie 250 zł z tego co pisali, mam nadzieję że nie dołożą jeszcze do kwoty.
Odpowiedz
wyswietlacz jest uszkodzony jak masz przebarwienia , pekniecia, cos z obrazem.
Odpowiedz
jest jedna plamka biała w okolicach pęknięcia
Odpowiedz