Data farm
Czołem komandorzy o7

Ostatanio przydarzyła mi się dość nieprzyjemna sytuacja - straciłem Anacondę i nie miałem jak jej odkupić:/ Na pocieszenie miałem w magazynie części za 40 milionów więc nie zaczynałem całkowicie od zera D:

Przymierzam się do szybkiej wyprawy w stronę Koloni z misjami na Data Delivery, ale potrzebuję zrobić inżynierów. I tu pojawia się haczyk; brak odpowiednich danych z skanowanie High Enerrgy FSD Wake:'((

Dla tego wpadłem by zrobić szybką farmę. 10 ludzi którzy będą tworzyć High Enerrgy FSD Wake a pozostałe skanować je bez latania jak ciołek przed stacją. Można się wymieniać by wszyscy mogli sobie poużywać Biggrin 

Myślę, że 30 minutowa akcja tego tupu zapełniał by wszystkim zainteresowanym dyski na statkuSmile

Proponuję jutro o 20:00 w HR 8444 przed Maskelyne Vision, będę czekał na kanale Wing 4 na Discord

Do zobaczenia ,o7
Odpowiedz
Pomysł fajny jako wydarzenie, lecz Datamined Wake Exceptions oraz inne daty z High Wake można bardzo łatwo zdobyć. Na filtrze galaktyki w zakładce State wybierasz system z głodem (FAMINE). Dobrze by było z dużą populacją. Wskakujesz do systemu i w lewym panelu nawigacji wyszukujesz signal source o nazwie Distribution Center (czasem od razu widać, czasem trzeba podlecieć do większej planety z ringiem lub stacji). Wskakujesz do tego sygnału i tam będzie stało kilka (chyba 6) Transportowców T9 rozdających żarcie. Nie atakuj nikogo  tylko czekaj aż będą wpadać NPC i odbierać żarcie, po czym będą skakać do High Wake. Mnóstwo High Wake'ów do skanowania dookoła. Co chwilę 1-2 nowe.
Powodzenia.

Odpowiedz
Diox dobrze gada. Pomysł z robieniem High Wake przez pilotów jest wykonalny choć na pewno mniej efektywny. Maskelyne było by złym wyborem wtedy, bo każdy kto wyskoczy musiałby potem wracać 1700 ls do stacji za każdym razem, trzeba by znaleźć stację która jest mniej niż 100 ls od słońca.
Odpowiedz
Ale to wystarczy wejść do Cruse a nie od razu skakać w HS do następnego układu.

Ale macie race. Jeśli jest inny, nie angażujący innych graczy sposób to jest on lepszy. OK odwołuję akcjeWink

BTW. Wpadłem na pewny pomysł po odpowiedzi @Diox. Ale na razie ciiiiiiBiggrin
Odpowiedz
Nie, wtedy zrobisz low wake, z ktorego nie wypadaja potrzebne daty.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(19.10.2017, 12:16 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Nie, wtedy zrobisz low wake, z ktorego nie wypadaja potrzebne daty.

A widzisz. Nawet nie wiedziałem Biggrin

Ok temat do zamknięcia
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości